Aeroportul Pulkovo

Aeroportul „Pulkovo” din Sankt Petersburg – singurul port aerian din capitala de nord a Federației Ruse care anual deservește mai mult de 14 milioane de pasageri în cadrul traficului aerian regional și internațional.

 

Aeroportul Pulkovo este situat la 3 kilometri de Magistrala St. Petersburg nr.1, aflată în sud-vestul orașului. Spre deosebire de aeroportul din Moscova, traficul de pasageri între oraș și terminalul aeroportului se efectuează numai prin intermediul autobuzului și de autobuz, Aeroexpress care este încă în faza de proiectare.

 

Aeroportul are un terminal de marfă și de pasageri, cu o capacitate sporită și două piste de peste 3.000 de metri lungime fiecare. Datorită modernizării pistei și dezvoltării infrastructurii de deservire, aeroportul Pulkovo este capabil să primească avioane de pasageri  și avioane de marfă de tonaj mar, clasa Boeing 747 și Airbus A380.

 

In fiecare an, aeroportul din Saint Petersburg se ocupă mai mult de 50 de mii de zboruri pentru marfă și pasageri. Geografia direcțiilor este cea mai variată de la zborurile regionale ce ajung la limitele Federației Ruse până la destinații internaționale de distanță medie și lungă.

 

Cele mai populare destinații zbor de la Aeroportul Pulkovo din Rusia și CSI sunt: Moscova, Soci, Kaliningrad, Minsk, Kiev, Chișinău, Almaty, și altele.

În domeniul transportului aerian internațional sunt domenii, cum ar fi Frankfurt, Londra, Paris, Antalya, Munchen, Dubai si altele direcții.

 

Pentru pasagerii în cadrul complexului aeroportului se oferă o parcare cu mai multe niveluri, un complex hotelier, o rețea de transport bine dezvoltată și o infrastructură modernă. 

Dacă sunteți în căutarea unui hotel atunci puteți rezerva hoteluri pe Avia.MD.

Nu uitați că puteți face rezervarea biletelor de avion online pe AVIA.MD.