CUM FUNCȚIONEAZĂ SISTEMUL DE REZERVĂRI

Interacțiunea Companiei cu sistemele de rezervări funcționează după cum este descris în continuare.

Compania în formă de programe soft automatizate deține interconexiuni cu sistemele de rezervări și / sau acces la motoarele de căutare / rezervări ale sistemelor.

Respectiv atunci cînd Dvs. personal (în caz de interacțiune automată) introduceți datele zborului solicitat de Dvs. pe interfața corespunzătoare a paginii web avia.md – prin interconexiunile

Companiei se obține și se prezintă informația dintr-un sistem de rezervări cel mai oportun față de zborul solicitat de Dvs.

În caz că zborul solicitat de Dvs. este direct din punctul de plecare introdus de Dvs. pînă la punctul de destinație dorit de regulă pe interfața avia.md apare una sau mai multe variante de zbor operate de o singură companie aeriană.

În caz că zborul solicitat de Dvs. presupune una sau mai multe conexiuni / escale programele automatizate ale Companiei obțin și prezintă pe interfața avia.md una sau mai multe variante de zbor operate de una sau mai multe companii aeriene.

În acest ultim caz, există 2 posibilități:

- cînd între companiile care operează zborurile consecutiv conform itinerarului Dvs. există un acord de tip Interline pe interfața avia.md se prezintă una sau mai multe variante de zbor cu escale care în caz de acceptare de Dvs. se întruchipează într-un singur bilet avia format din mai multe segmente.

- cînd între companiile care operează zborurile consecutiv conform itinerarului Dvs. nu există un acord de tip Interline pe interfața avia.md începînd cu data de _________________ se prezintă una sau mai multe variante de zbor cu escale, în același aeroport sau în aeroporturi diferite, cît și cu modalități de transporturi suplimentare între localități apropiate (sau între diferite aeroporturi într-o singură localitate) care în caz de acceptare de Dvs. se întruchipează în cîteva bilete avia formate din mai multe segmente (cu indicarea adițională a modalităților de transporturi suplimentare dintre localități sau aeroporturi, dacă va fi cazul).

Această a doua posibilitate se numește ”Virtual Interline.”

În caz că procurați bilete avia de tip Virtual Interline trebuie să aveți în vedere că după fiecare debarcare din avion (cît și alte modalități de transport, dacă va fi cazul) va trebui să părăsiți zona de tranzit, să vă preluați bagajele, după care înainte de fiecare îmbarcare la zborul următor va trebui să faceți check-in și să predați bagajele, în conformitate cu tariful fiecărui zbor. La fel, la procurare trebuie să verificați dacă pentru escală / tranzit între zboruri nu este necesară viză.

Procurînd bilete avia de tip Virtual Interline prin avia.md Dvs. confirmați că ați primit informația deplină referitor la fiecare zbor din totalitatea de segmente pînă la destinație cît și la fiecare modalitate suplimentară de transport, inclusiv referitor la necesitatea de ieșire / check-in consecutiv și preluare / re-predare a bagajelor, cît și la regulile tarifului fiecărui zbor și fiecărei modalități de transport suplimentar respective.

Din acest motiv recomandăm să exprimați atenție sporită asupra aspectelor menționate atît la procurarea biletelor avia atît fizic în oficiul Companiei cît și automat prin avia.md.

2020-03-24
logo