Aeroportul din Lisabona „Portela» – cel mai mare nod de aviație a Portugaliei în traficul de pasageri în Europa de Vest. Aeroportul a fost deschis pe 15 octombrie 1942, iar în 2016 i-a fost atribuit numele Generalului al Forțelor Aeriene a țării și a liderul opoziției democratice la vremurile dictatorului Antonio Salazar (1889-1970) Humberto Delgado (1906-1965).

 

In 1930, principalul mijloc pentru traversarea Atlanticul devine nu transportul maritim ci cel aerian. Datorită amplasării geografice de succes (Lisabona – cea mai veche capitală europeană), guvernul orașului a ajuns la concluzia că orașul a devenit un punct de tranzit important, iar el are nevoie de aeroport. În plus în 1940 a fost planificată o expoziție mondială în Portugalia și pentru a putea primi toți membrii invitați, a fost necesar pentru a crea un centru de transport pe scară largă.

 

Din cauza izbucnirii celui de-al doilea război mondial (1939-1945) a urmat un flux mare de turisti spre Lisabona. Dar, terminalul aerian a devenit operațional, crescând treptat numărul de pasageri deserviți. În 2015, numărul de călători ce au beneficiat de serviciile Aeroportului  „Portela” a depășit  de cifra 20 de milioane de oameni, iar autoritățile au ridicat problema extinderii aeroportului. Planurile curente ale guvernului constă în reconstrucția aeroportului, care îi va permite să deservească anual până la 23 de milioane de pasageri.

 

În 2012, a fost deschisă stația de metrou „Aeroportul” , care permite în cel mai scurt timp posibil ieșirea din „Portela” oriunde în oraș.

 

Dacă veți zbura spre Aeroportul Portela aici veți găsi toate informațiile necesare despre acest aeroport.

On-line plecări și sosiri, orarul de zbor, orarul companiilor aeriene, adresa si harta aeroportului Dublin, prognoza meteo, hotelurile din Lisabona și alte informații utile.

 

Bilete de avion ieftine către aeroportul din Dublin

Dacă aveți nevoie de un bilet spre aeroportul Portela, atunci motorul gratuit de căutare Avia.md vă va ajuta să găsiți cele mai bune oferte de bilete spre Lisabona. Cu Avia.md veți găsi  rapid și ușor cele mai ieftine bilete cu date de zbor flexibile. Noi vă vom ajuta să găsiți cel mai bun pret în cel mai scurt timp.

Nu uitați că puteți face rezervarea biletelor de avion online pe AVIA.MD.

Nu sânteți sigur unde doriți să călătoriți? Utilizați serviciul nostru de căutare. Sistemul nostru de căutare vă va arăta toate opțiunile spre toate direcțiile din Portela. AVIA.MD efectuează căutările printre sutele de companii aeriene și agențiile de turism, compara prețurile pentru zecile de destinații și astfel veți găsi cele mai bune preturi la bilete de avion. Modalitățile de plată a biletelor de avion pot fi găsite pe AVIA.MD.

La fel, puteți rezerva hoteluri pe Avia.MD. În cazul în care aveți nevoie de un hotel în Lisabona, Avia.md  vă va ajuta să găsiți cele mai mici preturi în toate hotelurile cunoscute din oraș.