spre Olanda

Bilete de avion Moldova - Olanda (NL). Rezerva online

Bilete de avion Moldova - Olanda (NL). Rezerva online


Vacanța în Olanda (Țările de Jos) - vacanța în minunata țară de lalele, a cașcavalului olandez, a morilor de vânt și a iubirii libere. Turiștii din întreaga lume sunt atrași aici de numeroasele muzee, arhitectura bine conservată, și de o industrie de divertisment bine dezvoltată.

Olanda este împărțită în douăsprezece provincii: Drenthe, Friesland, Ducatul Geldern, Groningen, Limburg, Brabantul de Nord, Olanda de Nord, Overeyssel, Olanda de Sud, Utrecht, Flevoland si Zeelanda.

Ce este de vizitat

Amsterdam este situat în nordul Olandei. Amsterdam - orașul libertății, unde nu există restricții. Acesta este un loc uimitor, care atrage o varietate largă de turiști prin istoria, cultura și, desigur, viața de noapte.

În oraș sunt 160 de canale, care au mai mult de 1200 de poduri. Patru canale principale în formă de semilună încercuiesc centrul istoric al orașului și dau o asemănare cu Veneția, de aceea Amsterdam este adesea numit - „Veneția Nordului“.

În Amsterdam, sunt multe muzee minunate: Van Gogh, Rembrandt, Muzeul Istoric din Amsterdam, celebrul Riksmuzeum.

În Amsterdam, puteți face cunoștință cu tehnologia de fabricare a berii olandeze la Muzeul de bere, a companiei „Heineken“, a vizita celebrul muzeu de ceară Madame Tussaud și Muzeul erotic, de asemenea numit „Templul lui Venus“, - cel mai vechi muzeu din lume de sex. Iar la fabrica de diamante puteți afla cum se taie diamantele, transformându-le în bijuterii adevărate.

Harlem - un oraș cu o mulțime de canale încovoiate și străzi medievale, care are câteva muzee remarcabile: Muzeul Frans Hals, Muzeul de Artă Industrială din secolul al XVIII-lea, Biserica Sf. Bavo cu o orgă unică din 5000 de țevi .

În satul Zaanse Schans puteți face cunoștință cu trăsăturile distincte ale vieții tradiționale olandeze. Puteți întâlni locuitori în frumoasele costume populare și faimoșii pantofi din lemn - klompeni, care este una din cărțile de vizită a țării.

În Zaandam (20 km la nord de Amsterdam) - este un loc interesant pentru a vizita casa lui Petru I și muzeu de arhitectură în aer liber „Zaandam în sec. XVII“.

Mai la nord de Zaandam este amplasat renumitul Alkmaar („înconjurat de apă“) - unicul oraș în lume, unde până în prezent s-au păstrat iarmaroacele medievale de cașcaval și chiar ghilda „ușieri de brânzeturi“. Tot aici lucrează muzeul de cașcaval, complexul muzeal Tsaans Chance, muzeul Național de bere într-o veche fabrică de bere, muzeul cuptorului Olandez și

Muzeul orășănesc de Istorie și Artă.

Rotterdam - al doilea cel mai mare oraș din Olanda și cel mai mare port din lume. Orașul îi uimește pe oaspeții săi prin soluții arhitecturale îndrăznețe și o activitate de afaceri.

Printre interesantele muzee sunt: Academia de Arte, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Entomologie, Muzeul de Istorie, Conservatorul și Grădina Zoologică din Rotterdam.

Haga - al treilea oraș ca mărime din țară. Aici se află Parlamentul, reședința regală, majoritatea ministerelor, ambasadelor și Curtea Internațională de Justiție. Principala atracție turistică a orașului - Madurodam. Este un muzeu în aer liber, modelul existent a Olandei în miniatură. Aici veți vedea totul cu ce este renumită Olanda.

Orasul Gouda este renumit prin producția cașcavalului și a tuburilor de fumat din lut .

Leiden - baștina lui Rembrandt și Jan Shteena, precum și locul de naștere a comercializării lalelelor. Până în prezent, serele și câmpiile de flori ocupă suprafețe mari în multe părți din Olanda. Suprafața de teren dintre Leiden și Haarlem se evidențiază în special, ea mai este numită „orașul de sticlă“. Anual, în întrega țară au loc licitații de flori.

Groningen este cunoscut prin universitatea sa, biserica Sf. Martin (secolele XIII-XVI), și prin rămășițele unei așezări romane, iar Drenthe, „provincia verde“, este bogată în monumente preistorice.

Maastricht este considerat de mulți localnici cel mai aglomerat oraș după Amsterdam. Puteți vizita podul Sint Servasbryug, cel mai vechi pod din cele cinci poduri, aceasta duce în partea veche a orașului, unde majoritatea din cele 1500 de clădiri de pe străzile înguste ale orașului sunt protejate ca monumente arhitecturale. Simbolul orașului - basilica Sint- Servas.

Olanda - țara morilor de vânt. Făcând o excursie cu barca pe Kinderdijk, puteți vedea cele 19 mori, construite în anul 1740. Una din ele deschisă pentru vizite. În fiecare sâmbătă din iunie până în august, aceste mori de vânt pot fi văzute în lucru.

Cum de ajuns

Avia.md selectează ofertele pentru bilete de avion spre Olanda printre multiple companii aeriene situate în întreaga lume. Vânzarea directă de bilete nu este efectuată de noi, însă anume pe pagina noastră web găsiți prețuri cele mai ieftine, promoții și oferte speciale.

Cu noi vei uita de taxe și marje. Pe Avia.md sunt adunate la un loc numai cele mai ieftine bilete spre Olanda.

Bilete ieftine

În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții costul biletului spre Olanda poate varia.