spre Yerevan

Bilete de avion Chisinau - Yerevan (EVN), Armenia. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Yerevan (EVN), Armenia. Rezerva online


Yerevan poate fi perplex.

Pătratele sale neoclasice conviețuiesc Viena, în timp ce bulevardele sale largi sunt pline de eleganța pariziană. Nu se scapă de extinderea înălțimilor brutale care își înconjoară trecutul sovietic, dar investițiile recente au îmbălsat margini rugoase ale orașului cu străzi strălucitoare, telecabină și centru de arte, toate cerșind pentru explorare.

Yerevan este cunoscut sub numele de Orașul Pink, piatra vulcanică (tuff) icoană a clădirilor sale de stat care formează o panoramă fondantă în jurul inimii orașului. Între timp, dealurile verde care alimentează a 13-a capitală a Armeniei oferă un cadru care acoperă numeroase cicatrici de luptă.

Umbrite de muntele Ararat, Armenia este de mult timp un loc de luptă între dominația musulmană și cea creștină, ducând la moartea a mai mult de un milion de armeni. În 1936 era sub conducere sovietică, iar până în 1991, independența sa a adus cu ea colapsul economic. Yerevan se află într-o nouă răsărit: întărită de incursiunea sa în tehnologie și de ajutorul expaturilor bogate, mândria, pasiunea și persistența poporului său se desfășoară prin venele orașului.

Un week-end în acest oraș ușor de gestionat și sigur este ușor singur sau cu o companie, iar locuitorii săi mari vă vor lăsa să simțiți imensa îmbrățișare a orașului Yerevan mult timp după ce ați plecat. Iată cum puteți petrece 48 de ore în acest oraș fascinant.

Prima zi

Dimineaţă

Începeți în Piața Republicii. Când planurile arhitectului Alexander Tamanyan de a crea orașul perfect au ajuns să se realizeze în anii 1920, vechiul Erevan a fost distrus, făcându-se cale pentru această bijuterie a megalomaniei sale arhitecturale. Deși nu a fost pe deplin binevenită la acea vreme, această transformare a dus la un centru urban plăcut compact.

Măturătura clădirilor neoclasice roz în jurul pătratului are arcade sculptate impresionant și coloane și stralucitoare, iar mulțimile se adună în jurul valorii de fântâni jubilante, care tango la o combinație de popuri îngrozitoare și lucrări mai înalte ale principalului compozitor al Armeniei, Khachaturian.

În anii de odinioară, Piața Republicii găzduia o statuie a lui Lenin, care, după o independență, a fost dezlănțuită necondiționat de pe piedestalul său și umplută în curtea Muzeului de Istorie din Armenia, unde rămâne trunchiul decapitat.

În interior, muzeul prezintă cel mai vechi pantof din lume la 5.500 de ani - complet intact datorită faptului că a fost etanșat într-o peșteră de un exces de carne de oaie - și veți găsi, de asemenea, carouri îngropate din lemn păstrate, vase Goliat, sistemul solar și falusurile uriașe amenajate, cu invidie postumă, în ordinea dimensiunilor.

Dupa amiaza

Legătura Republic Square cu Piața Libertății este Northern Ave, la domiciliul Teatrului de Opera din Yerevan. Strada proiectată de Tamanyan nu a fost deschisă decât în 2007, după o injecție de numerar de la un expat bogat. Căptușit cu clădiri cu miere, mărci de lux și topiari manichiurați, își propune să întâmpine călătorul cu toc din Erevan.

De-a lungul timpului, veți găsi Tsirani, un loc bun pentru a sărbători ca un rege. Aici, dolmasurile (frunzele de viță de vie umplute), carnea la grătar, salatele erbacee, păstrăvul la grătar și brânzeturile locale, trebuie să vă vadă săturați. Dacă nu, brutăria la fața locului aduce coșuri nesfârșite de pâine caldă, plăcută, pentru a vă bucura de o multitudine de vinuri armeene catifelate.

Dupa-amiaza tarziu

Dacă ești după o lovitură soorj (cafea), apoi zona Cascade are o multime de cafenele cu kudos. În lunile mai calde găzduiește concerte în aer liber și, dacă vă place un pic de dans alfresco, în fiecare ultima vineri a lunii, localnicii ajută turiștii stângaci să-și chicotească drumul prin dansul folcloric tradițional Karin.

Cascada în sine este o scară albă uriașă cu terase variate și legături în centrul orașului Yerevan cu cartierul superior. În interiorul buricului se află Cafesjian Center for Arts, galerii de locuințe interioare cu lucrări ale unor artiști precum Marc Chagall.

Gradinile sunt prevazute cu precizie, iar terasele sunt pline de sculpturi contemporane neobisnuite. O mică vizionare a oamenilor Machiavelli este posibilă aici: în curând veți observa că vizitatorii cu culori murdare își vor arunca în sus 572 pași, fără să știe că există o scară rulantă înăuntru.

Seară

Treceți peste barurile irlandeze omniprezente și cluburile rusești rasiste în favoarea vibrației mai relaxate a clubului de noapte Erevan, pe strada Spendiaryan. În mod alternativ, la o scurtă plimbare de Teatrul de Operă se află The Club, un restaurant subteran, bar și librărie cu perne uriașe de nor ca să se topească.

Ziua a doua

Dimineaţă

O dimineață devreme în parcurile lui Yerevan, dotate cu copaci de cireșe și caisă, ar trebui să vă ajute să goliți capul înainte de a atinge intersecția aglomerată a Mashtots Ave și Sambenului St. Dive în librăriile inofensive și veți găsi rafturi sculptate complicate, cu vedere la plafoanele aurite. La câțiva minute de mers pe jos, în mijlocul unor case înălțate și pereți de perete, se află fațada frumos gresie a Moscheei Albastre din secolul al XVIII-lea - singura moschee activă din Armenia. Interiorul său grațios spălat de culoare albă și grădina islamică oferă un antidot calmant dincolo de orașul plin de viață.

Masa de pranz

Pe Teyran St, veți întâlni fast-food ieftin, stil armean. Este o binecuvântare pentru indecizie, deoarece în meniu există doar un singur element: zhingyalov pălării (pâine ambalată cu ierburi proaspete). Spală-l cu tan, o băutură de iaurt. De asemenea, aici, cu un farmec norocos, este Tun Lahmajo, un restaurant dotat cu covoare, gramofoane vechi și instrumente.

Early afternoon

Pentru a înțelege o parte inevitabilă a trecutului tumultuos al Armeniei, luați scurta călătorie cu taxiul către Muzeul Memorial & Genocid al Armeniei, așezat la escrocul râului Hrazdan. Oferă o perspectivă insolvabilă asupra uciderii în masă a unui milion de armeni sub imperiul otomanei care se destramă în timpul primului război mondial.

De aici, poate doriți să optați pentru ceva mai intim. În fiecare zi, la distileria cu vedere spre Cheile Hrazdanului, se oferă zilnic excursii în jurul companiei Yerevan Brandy Company (o băutură spirituală a gusturilor lui Winston Churchill și Agatha Christie).

Dupa-amiaza tarziu

Bucurați-vă de un taxi sau de hamei pe marshrutka (microbuz) spre satul Arinj și întrebați un local pentru îndrumări către casa lui Levon. Rezidentul Tosya ia spus soțului ei, Levon, să construiască o pivniță de cartofi. Douăzeci și trei de ani mai târziu a creat o rețea subterană de holuri divine, altare și scări răsucite folosind doar unelte de mână. A murit în 2008, iar acum Tosya face turnee. Cei care doresc să vadă legume rădăcină vor fi dezamăgiți.

Un rămas bun

Pentru o ultimă soiree din oraș, un meandru în și din cafenelele din Erevan, barurile de vin și restaurantele nu vor dezamăgi. În timp ce mâncarea locală este minunată, gustul Armeniei pentru bucătăria internațională se înmugurează, de la mexican la sushi. Orașul are acum și primul său minipivovar. Bazat pe Aram St, Dargett face o bere medie de caise, și face un loc bun pentru un rămas bun.


spre Yerevan

/

Armenia


Orasul: Yerevan


Codul orasului: EVN


Tara: Armenia


Codul tarii: AM


Aeroporturi:


Spre Yerevan -
Decolarea Din:

Din Yerevan -
Decolarea Spre: