spre Armenia

Bilete de avion Moldova - Armenia (AM). Rezerva online

Bilete de avion Moldova - Armenia (AM). Rezerva online

Armenia - o mare cultură Urartu, a cărei scriere nu a descifrat nimeni, trei mii de ani de tradiție gastronomică, cel mai vechi covor din noduri în lume. Moștenitoare Anatoliei antice și prima țară creștină existente astăzi pe planetă.

Ce este de văzut

Erevan capitala Armeniei - un oraș foarte vechi și frumos. Majoritatea clădirilor aici sunt construite din tuf roz, astfel încât acesta estre numit “Oraș roz”. Aici sunt ruinele unei cetăți antice romane, fortul turcesc al secolului al XVI-lea, numeroase biserici.

Gyumri - al doilea după mărime, cel mai mare oraș armean. Acest oraș se află aproape de frontieră cu Turcia și este renumit prin istorii militar. Acolo este păstrată Cetatea Neagră din anul 1837, care apăra orașul în timpul războiului ruso-turcesc, și nu departe este pitorescul rezervor de apă Aparan.

Vanadzor - al treilea după mărime, cel mai mare oraș din Armenia, situat situat în valea dintre crestele Pambak și Bazum. În orașul Vanadzor este foarte bine de a combina o vacanță culturală, și a profita de beneficii pentru sănătate: sunt mănăstiri medievale, izvoare minerale, în jurul cărora sunt construite clinici.

În Armenia, sunt o mulțime de antichități: mănăstiri vechi, biserici și alte edificii religioase, vârsta unora ajunge până la 1700 de ani.

Una dintre bijuteriile țării - mănăstirea Khor Virap este situată la periferia Erevan-ului pe locul orașului Artashat, vechea capitală a țării. Anume aici, în anul 301, domnitorul țării a primit creștinismul și în curând a făcut-o religie de stat. În mănăstire putem vizita Biserica Ortodoxă, putem coborî în temniță, a ne bucura de priveliști extraordinare spre Muntele biblic Ararat.

Conform unei versiuni, în locul Catedralei Echmiadzin, cel mai important templu din Armenia, anterior a fost situat un templu păgân.

Temple demne de remarcat - templul Garni și Zvartnots, Mănăstirea Geghard și modele de arhitectură în stâncă - biserica Mesropa Mashtotsa, Tsiranavor și Karmravor.

Iubitorii de antichitate ar trebui să viziteze micul oraș din Echmiadzin (în traducere - „locul de coborâre a Unuia-Nascut“), care este un complex vechi de mănăstire cu reședința Patriarhului Bisericii Apostolice Armene.

Centrul acestui complex - Catedralei Echmiadzin de o frumusețe uimitoare, asupra cărei au lucrat cei mai buni pictori armeni.

Armenia - este un peisaj incredibil de frumos, asupra celor mai curioase locuri pentru vizită, din suflet, s-a trudit însuși natura. Merită de a merge în munte la Lacul Sevan cu apa limpede precum cristalul, la Shakinskomu, Jermuk și cascada Kasahs, la rezervorul de apă Aparan și izvoarele termale din Jermuk.

Adepții unei odihni active cu siguranță vor fi interesați de peștera Lastiver - o combinație uimitoare a naturii, a cascadelor, peșteri și cabane în copaci, în care puteți chiar și înnopta.

Cum de ajuns

Avia.md selectează ofertele pentru bilete în Armenia printre multiple companii aeriene situate în întreaga lume. Vânzarea directă de bilete nu este efectuată de noi, însă anume pe pagina noastră web găsiți prețuri cele mai ieftine, promoții și oferte speciale. Cu noi vei uita de taxe și marje. Pe Avia.md sunt adunate la un loc numai cele mai ieftine bilete spre Armenia.

Bilete ieftine

În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții costul biletului spre Armenia poate varia.