spre Palermo

Bilete de avion Chisinau - Palermo (PMO), Italia. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Palermo (PMO), Italia. Rezerva online

Cea mai veche zonă din Palermo se învecinează cu Via Vittorio Emanuele, între palatul norman și catedrală, cele două mari atracții turistice ale acestuia.

Orașul sa extins în portul arabilor în secolele IX-XI ca capitală a emirilor din Sicilia, un oraș de moschei și palate egal cu cele din Bagdad și Cordoba.

Normanii au capturat orașul în 1072, iar în 1282, în rebeliunea cunoscută sub denumirea de "Vecernia siciliană", toți francezii au fost uciși sau expulzați de Casa Aragonului, ai cărei vicereni spanioli lărgeau Palermo, stabilind Via Maqueda și Quattro Canti.

După ce Sicilia a devenit regiune autonomă în 1946, portul din Palermo a fost extins și industria sa extins, dar Palermo rămâne cel mai sărac dintre capitalele provinciale ale Italiei.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Cattedrale (Catedrală)

Exteriorul de est al catedralei din Palermo păstrează caracterul norman original - trei abside, arcade încrucișate și parapete curbate. Partea de sud, cu vedere spre piață, este memorabilă pentru porticul gotico-catalan 1453 prin care veți intra. Una dintre coloanele sale, cu o inscripție arabă timpurie, provine dintr-o moschee. Flota triunghiulară conține o sculptură, Dumnezeu Tatăl pe Tronul Său, și deasupra ușii, un mozaic din secolul al XIII-lea al Fecioarei Maria pe fundal de aur. Clopotnița datează din secolul al XII-lea, dar a fost reconstruită în 1840. Loggia dell'Incoronata, la stânga frontului de vest, unde au apărut regii după încoronarea lor, a fost construită și în secolul al XII-lea, dar a fost modificată în a 15-a.

Intrați în culoarul drept, unde primele două capele conțin mormintele monumentale ale dinastiei Norman-Hohenstaufen. Cele patru sarcofage sunt în porfiră purpurie egipteană, permisă anterior doar pentru mormintele împăraților romani și bizantini. În partea din stânga este cea a lui Frederick al II-lea, susținută de patru lei; timpanul prezintă coroana Normanului, iar în partea de sus sunt panouri decorative ale Fecioarei Maria și Hristos între simbolurile apostolilor. Veți vedea copii ale acestora în mormintele nobilimii siciliene în altă parte a insulei. Într-un sarcofag figurat în peretele din dreapta se află mormântul primei soții a lui Frederick, Constance din Aragon, care a murit în 1222. Sarcofagul a fost deschis în 1781, iar înăuntru, s-au găsit obiecte grave pe care le puteți vedea în tezaurul catedralei. Cea mai remarcabilă dintre acestea este coroana aproape neprețuită a lui Constance din Aragon, bogat decorată cu corzi de perle și pietre prețioase. Probabil că este aceeași cu care Frederic al II-lea a fost încoronat împărat de Papa Honorius al III-lea în 1220 - ar fi plasat-o în mormântul lui Constance.

Palazzo dei Normanni (Palatul Norman)

În secolul al IX-lea, arabii au construit un palat pentru emirul lor, iar sub conducătorii normanilor și Hohenstaufen Frederick al II-lea palatul a devenit chiar mai splendid. A suferit o lungă perioadă de neglijență, până când vice-președintele spaniol a renovat și l-a extins pentru a-și folosi reședința. Din 1947, parlamentul regional al Siciliei a stat aici.

O structură normală proeminentă rămâne pe frontul de nord-est, înalt Torre Pisana cu blocurile de piatră netedă și cu arcade orb de arcade ogivale. Acesta este ultimul rest al celor patru turnuri originale; interiorul este o sală de pătrat tipic, deasupra căreia a fost construit un observator în 1791. Intrați în Cortile Maqueda, o curte pătrată, construită în 1600, înconjurată de trei etaje de arcade cu arcade rotunjite. Pașii conduc la miezul palatului, Cappella Palatina la primul etaj și la Appartamenti Reali (Royal Apartments) pe al doilea. Aici veți vedea Sala di Ercole (Sala Herculelor), unde se află acum Parlamentul sicilian, așa cum a făcut Parlamentul Baronilor în Evul Mediu. Sala di Ruggiero este acoperit complet cu mozaicuri care prezintă scene de vânătoare și animale. La vest de palat se află Porta Nuova, poarta magnifică construită în 1535.

Cappella Palatina Chris

Această biserică a Normanilor a fost consacrată în 1140; mozaicurile din cancel au fost probabil finalizate în 1143, iar cele din naos oarecum mai târziu. În jurul anului 1350, a fost adăugat mozaicul de pe peretele de vest portretizând pe Hristos între Petru și Pavel. În ciuda tuturor schimbărilor de-a lungul secolelor, interiorul nu a pierdut armonia generală dintre bazilica latină, cupola bizantină și decorarea mozaicului și plafonul cu stalactitul arab.

Există o semi-întuneric mistică în această bazilică triple-aisled, străpuns doar de o strălucire de aur. Tavanul din lemn al culoarului central este decorat în stil arab, cu stalactiți vopsite cu mici scene. Observați la capătul vestic, la stânga intrării, un exemplu de respect față de regele normanilor: platforma de marmură ridicată pentru tronul regal. Amvonul se află pe stâlpi sculptați, decorați cu lucrări de inlay, iar lecțiile sunt sculptate cu simbolurile apostolilor Mark și John. O candelabră înaltă, pascală, este decorată în reliefuri de flori și figuri, iar centrul îl arată pe Hristos cu regelui Roger al II-lea, fondatorul capelei, îngenuncheat în fața lui. Dar mozaicurile acoperă toți pereții interiori pentru care este cea mai faimoasă capela.Cei din naos reflectă temele din Vechiul Testament în culoarul central și în temele Noului Testament în coridoarele laterale, începând cu povestea Creatiei de pe vârful peretelui de sud al culoarului central și continuând în sensul acelor de ceasornic până la vârful peretelui nordic, unde veți vedea scene de la căderea omului până la clădirea Arca lui Noe. Poveștile continuă de-a lungul fundului peretelui sudic. În coridoarele laterale sunt scene ale lui Pavel și Petru. În timp ce mozaicurile din naos spun o poveste continuă, cei din cupola centrului sanctuar pe Hristos. Aceste mozaicuri sunt din secolul al XVIII-lea - diferența de stil și calitate dintre acestea și cele ale secolului al 12-lea este izbitoare.

La Martorana

Biserica Santa Maria dell'Ammiraglio, mai des numită La Martorana, este cea mai cunoscută pentru frumoasele sale mozaicuri din secolul al XII-lea. Frontul baroc, adăugat împreună cu turnul clopotniței după un cutremur din anii 1720, blochează viziunea acestei biserici influențate de arabi, dar conceptul său arhitectural de bază este bizantin. Ea a fost proiectată ca o biserică cu patru brațe de lungime egală și un chancel cu trei abside, stilul dominant din vremea mijlocie-bizantină. Dar a suferit modificări considerabile. În anul 1200, pe partea vestică s-au adăugat un pronaos, un vestibul și un turn de clopot. În 1435, regele Alfonso din Aragon a dat bisericii benedictinele călugărițe, iar în secolul al XVII-lea, pronaosul și atriul deschis au fost incluse în structura principală, reprezentând forma sa neregulată prezentă. Între anii 1683 și 1686, absida centrală, împreună cu mozaicurile sale, a fost trasă și înlocuită cu o cameră mai mare dreptunghiulară. Călugărițele aveau și fresce pictate pe pereți.

Dar prin toate acestea, cea mai valoroasă parte a fost păstrată, mozaicul pe un aur, cel mai vechi de acest fel din Sicilia, din jurul anului 1150. Punctul focal este Hristos Pantocratorul în centru cu inscripția greacă: "Sunt lumina lumii ". El este înconjurat de patru îngeri și în tamburul cupolei sunt profeți cu apostolii în cele patru colțuri. Arcul triumfal reprezintă portretizarea bunicului, în timp ce în absidele laterale sunt părinții lui Mary; nașterea lui Hristos și moartea Maicii Domnului sunt ilustrate în bolta bolțului. Două mozaicuri în anticamera narthexului îl arată pe fondatorul și patronul bisericii, George de Antioquia și pe Cristos, care îl încoronează pe regele Roger al II-lea - o demonstrație a cerințelor împăraților normanilor împotriva Bizanțului și împotriva papalității.

Muzeul Arheologic

Colecția incredibilă de antichități din Museo Archeologico din Palermo este una dintre cele mai frumoase din Italia și include unele descoperiri celebre în întreaga lume. Chiar și o listă cu cele mai restante evidențiere este lungă. În afara micii mănăstiri din secolul al XVII-lea sunt obiecte egiptene și feniciene, inclusiv Piatra Palermo, inscripția hieroglifică pe care este inclusă o listă a faraonilor egipteni ai Imperiului Antic (3238-2990 î.Hr.), iar în Marea mănăstire este un colosal al doilea, Statuia lui Zeus din sec. De asemenea, la parter sunt decorațiuni de teracotă de la Templul C din Selinunte și, fără îndoială, cea mai importantă cameră, care prezintă sculpturi primitive și clasice din templele din Selinunte. Cele mai vechi piese din sala Selinunte sunt pe dreapta: cele patru metropii Salinas (panouri frize) din jurul anului 575 î.Hr., arătând Zeii din Delphi (Artemis, Leto, Apollo), o sfinxie, Răpirea Europei, și Hercule și Taurul. Pe peretele din stânga sunt trei metode care caracterizează carul lui Apollo cu patru cai, Perseus ucigând Medusa și Hercule și Kerkopes. Zidul din spate include o reconstrucție a părților din friza Pronaos, un exemplu de artă Selinunte la cel mai bun (470-460 î.Hr.), iar în centru se află bronzul Ephebe din Selinunte, de la aproximativ 470 î.Hr. Cele mai importante piese etrusce din Chiusi sunt pietrele funerare cu scene de banchete și dansuri de moarte (530-480 î.Hr.) și o statuie a lui Canopus din secolul al VI-lea î.Hr.

La etajul următor, departamentul de ceramică conține statuete votive de teracotă din Selinunte și bronzuri de civilizații etrusce, grecești și romane. Observați în special oglinzile etrusce și personalul mare al Mercurului. Și aici sunt sculpturi din marmură grecească cu reliefuri de mormânt. Sculptura romană cuprinde câteva portrete importante și există un mozaic târziu românesc din Lilybaeum care prezintă cele patru anotimpuri. Dacă mai rămâne suficientă energie pentru etajul al treilea, veți vedea obiecte de piatră preistorice din peșterile de la Lévanzo și Addaura; Vase de epoca târzie de piatră din civilizația Stentinello; fragmente din epoca de cupru din vestul Siciliei; și ceramică greacă, inclusiv vase de origine corintică, ionică, spartană, attic, etruscă și italică. Decorațiile de perete de la o casă din Solunto merită văzute, la fel ca și mozaicurile de la Palermo și în alte locuri.

Catacombe dei Cappuccini (Catacombele Capucinelor)

Atracția cea mai bizară a lui Palermo, dar una dintre cele mai populare, este Abatia Capucinului, cunoscută pentru catacombele sale. Aceste pasaje subterane au fost cusute în rocă vulcanică după 1599 și au fost folosite ca locații de înmormântare până în 1881. În interior, veți fi întâmpinați de scena macabră a aproximativ 8000 de cadavre mumificate, aranjate după sex și statut, așezate în căile de trecere sau agățate de pe pereți. Hainele pe care le poartă pot părea mai noi, deoarece până acum câțiva ani mămicile au primit schimbări regulate de haine proaspete de către rudele lor. Corpurile au fost puse pe primul loc în colatoio, o cameră de uscare mică închisă și, după opt luni, au fost spălate în oțet, îmbrăcate și așezate în nișe în pereți sau în sicrie deschisă. Nu planificați să faceți fotografii pentru a vă uimi prietenii, deoarece fotografia este strict interzisă în interior.


spre Palermo

/

Italia


Orasul: Palermo


Codul orasului: PMO


Tara: Italia


Codul tarii: IT


Aeroporturi:


Spre Palermo -
Decolarea Din:

Din Palermo -
Decolarea Spre: