Orasul - Aeroportul | Decolarea: | ||
Chisinau | Iasi | ||
spre Atena (ATH) | RMO → ATH | IAS → ATH | |
- Eleftherios Venizelos (ATH) | RMO → ATH | IAS → ATH |
Orașul este numit după zeița războiului și a înțelepciunii Atena, care a fost patronul polisului antic. Atena are o istorie bogată; în perioada clasică (sec. V î.Hr.), orașul-stat a atins apogeul dezvoltării sale, definind multe tendințe în dezvoltarea culturii europene de mai târziu. Astfel, numele filozofilor Socrate, Platon și Aristotel, care au pus bazele filozofiei europene, tragedienii lui Eschil, Sofocle și Euripide, care au stat la originile dramei, sunt asociate cu orașul; sistemul politic al Atenei antice era democrația.
E un deal stâncos de 156 de metri înălțime cu un vârf blând. Aceasta a fost locația principală pentru rege. În interior se aflau multe temple în care se făceau rugăciuni către zeii greci și se făceau jertfe. Până în prezent, Acropola este un monument remarcabil de artă arhitecturală. Deși există dovezi că dealul a fost locuit încă din mileniul IV î.Hr. î.Hr., cele mai importante structuri de pe acest sit, inclusiv Partenonul, Propileea, Erechtheion și Templul lui Nika Apteros, au fost construite în secolul al V-lea î.Hr. e. la iniţiativa lui Pericle.
Un monument de arhitectură antică, un templu antic grecesc situat pe Acropola Atenei, principalul templu din Atena antică, dedicat patronei acestui oraș și a întregii Atici, zeița Atena Fecioara. Construit în 447-438 î.Hr. e. de arhitectul Callicrate dupa proiectul lui Iktin si decorat in 438-431 i.Hr. e. sub conducerea lui Fidias sub domnia lui Pericle. În prezent, se află într-o stare dărăpănată, lucrările de restaurare sunt în curs.
A fost înființat în Atena pe 22 decembrie 2003 și deschis oficial pe 20 iunie 2009. Antonis Samaras, care era pe atunci ministru al culturii, a predat un fragment din metopa Partenonului returnat Greciei de muzeele Vaticanului, simbolizând prin acest gest cererea poporului grec de a reuni fragmentele de marmură scoase din țară cu cele rămase în ei. patria - deja în Muzeul Noua Acropole. Șeful organizației pentru crearea muzeului a fost profesorul de arheologie la Universitatea Aristotel din Salonic Dimitrios Pandermalis. Muzeul a fost proiectat de arhitectul elvețian Bernard Chumi.
Complex cultural ce include clădirile Bibliotecii Naționale și ale Operei Naționale. Clădirea a fost proiectată de arhitectul Renzo Piano și construită cu ajutorul Fundației Stavros Niarchos. Costul construcției a fost de 566 de milioane de euro, clădirea a fost deschisă în 2016 și predată autorităților elene în 2017.
Un stadion grecesc construit în antichitate, care a găzduit primele Jocuri Olimpice din istoria modernă în 1896. Stadionul a fost folosit pentru a găzdui prototipul Jocurilor Olimpice moderne din 1870 și nu a funcționat până la Jocurile Olimpice din 1896, când, prin asistență financiară de la Georgios Averoff, a fost reconstruit în marmură albă. Stadionul din Atena este singurul din lume construit în întregime din marmură Penteliană albă. Situat în zona Kalimarmaro, la est de Sala de Expoziții Zappio și Grădinile Naționale.
Piața orașului Atenei, ce se întinde pe o suprafață de aproximativ 40 de hectare și este situată pe o pantă blândă la nord-vest de Acropole. Cuvântul grecesc agorá provine de la ἀγείρω „a aduna, a chema”. Acest lucru este în conformitate cu desemnarea Agora ca principalul loc de întâlnire din oraș. În cele mai vechi timpuri, Agora ateniană a devenit centrul vieții sociale și sociale, al administrației civile și al curții, un loc important pentru comerț și afaceri, scenă teatrală pentru drama greacă, o platformă pentru competiții atletice și un loc favorit pentru dezbaterea intelectuală. Astăzi, Agora a devenit o destinație preferată pentru turiștii care doresc să se familiarizeze cu istoria Atenei antice.
Este cel mai mare muzeu din Grecia. Expoziția sa permanentă este formată din peste 20 de mii de exponate din diferite epoci, iar colecția de ceramică și sculptură este considerată una dintre cele mai bogate din lume. Muzeul este situat în centrul Atenei, pe strada Patision.
Templul lui Zeus Olimpian - cel mai mare templu din Grecia, construit din secolul VI î.Hr. e. până în secolul al II-lea d.Hr e. Potrivit legendei, templul a fost construit pe locul sanctuarului miticului Deucalion, strămoșul poporului grec. Construcția templului a fost începută în timpul tiraniei lui Pisistrat, în anul 515 î.Hr. e. În ciuda acestui fapt, Titus Livy, aproape un secol mai târziu, numește templul atenian al lui Zeus „singurul din lume demn de această zeitate”. Templul a fost finalizat la numai 650 de ani de la începerea construcției, sub împăratul roman Hadrian, un admirator al culturii grecești.
Biserică bizantină din Atena. Biserica a fost construită în jurul anului 1050 și este una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din capitala Greciei. Situat în centrul Atenei pe strada Ermou, cea mai scumpă și comercială stradă din centrul istoric al orașului. Biserica este dedicată Intrării în Templul Preasfintei Maicii Domnului, proprietarul ei este Universitatea din Atena și, prin urmare, este numită și „Templul Universitar Sacru”.
Fosta denumire a Grădinii Regale este un parc fondat de prima regina a Greciei independente Amalia de Oldenburg, soția regelui Otto, pe o suprafață de 15,5 hectare chiar în inima Atenei. Crearea grădinii regale a durat între 1838 și 1840. sub îndrumarea grădinarului german Schmidt. Pentru implementarea tuturor planurilor, au fost importate peste 500 de specii de plante și diverse animale și păsări. Parcul a fost construit ca o succesiune de compoziții pe anumite teme, prin urmare, pe lângă plante exotice, surprinde cu ruine antice și mozaicuri.
Soarele fierbinte din Grecia, a devenit o zicală pentru turiști, pe care călătorii cu experiență, preferă s-o povestească vizitatorilor care vin pentru prima dată. Există un oarecare adevăr în acest sens, așa cum Atena este înconjurată de munți, care împiedică pătrunderea aerului proaspăt. Prin urmare, adesea persistă vreme uscată fără vânt. Din acest motiv, vizionarea Parthenon-ului, Agorei Romane și a altor locuri notabile care se află în aer liber, pot fi un pic neplăcute călătoriile pe timp de vară. Pentru a descoperi capitala, sezoanele de primăvară și toamnă, vor fi cele mai potrivite.
Pentru a-ți face călătoria cât mai confortabilă și plăcută, avia.md îți oferă o platformă ușor de utilizat pentru rezervarea biletelor de avion. Iată câțiva pași simpli pentru a-ți rezerva biletele:
Cu avia.md, rezervarea biletelor de avion este simplă și rapidă, astfel încât să vă puteți concentra pe planificarea șederii în Grecia.