Wizz Air – compania aeriană low-cost ungară-polonă, cu sediul în orașul ungar Vecsés, specializată în traficul de pasageri în Europa Centrală și de Est. Wizz Air se poziționează ca o companie aeriană axată pe consumator și aplică o abordare calitativă de servire a clienţilor în cursul zborului. Sarcina sa principală este de a face transportul aerian accesibil persoanelor de diferite venituri, datorită „modelului de deservire simplificat”: cooperarea cu aeroporturile auxiliare, configurația identică de locuri în aeronave, serviciul de îmbarcare prioritară, taxe pentru bagaje, de asemenea, gustări și băuturi pentru o taxă suplimentară.

Compania low-cost oficial a fost înregistrată în capitala britanică în anul 2003, iar mai târziu a deschis filiale în Ungaria, Polonia și Bulgaria. Primul zbor a fost efectuat la data de 19 mai 2004, din orașul polonez Katowice. În prezent, Wizz Air deţine peste douăzeci de baze funcţionale în marile oraşe ale Poloniei, Ungariei, România, Lituania, Letonia, Ucraina, Republica Cehă, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Bosnia și Herțegovina. Astăzi, rețeaua de zboruri acoperă 390 de destinaţii din 38 de ţări, însă compania nu se va opri la succesele realizate: se negociază constant pentru extinderea rețelei și se adoptă măsuri pentru lansarea noilor direcţii.

Wizz Air posedă o flotă aeriană modernă, constând numai din cele mai bune aeronave ca confortabilul Airbus A320, echipat cu 180 de locuri comode din piele. Pentru întreținerea şi exploatarea transportului aerian al companiei Wizz Air se preocupă companiile de renume în aviatică SAS Technical Services şi Lufthansa Technik.

Funcţionarea eficientă a companiei bugetare este oferită de către 2.000 de specialişti, care trec în mod regulat cursuri de formare și învaţă din experiența personalului companiilor aeriene europene de conducere. Wizz Air a câștigat rapid simpatia călătorilor, cu fiecare an aceasta îşi măreşte numărul de pasageri, în 2014 traficul de pasageri a ajuns la 16 de milioane de oameni. Încercând să mențină cele mai mici preţuri din industria aeriana, împreună cu personalul calificat şi condiţiile de siguranță contribuie la dezvoltarea dinamică a companiei.

Biletele companiei Wizz Air pot fi procurate de sine stătător pe resursa AVIA.MD, folosind sistemul modern de rezervări online. Pentru mai multe informații despre taxele suplimentare de servicii, regulile de transportare a bagajelor, precum și serviciile suplimentare oferite la bord, utilizatorii pot apela la managerii competenţi ai companiei. Aceştia pot fi contactaţi telefonic, în scris, prin chat-ul online sau îi găsiţi în biroul companiei. Clienţii vor putea fi consultaţi cu privire la aspectele de interes, astfel alegând opţiunea cea mai potrivită.