spre Turin

Bilete de avion Chisinau - Turin (TRN), Italia. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Turin (TRN), Italia. Rezerva online

Torino, capitala Piemontului, este un oraș rafinat, elegant, de mare interes istoric, dar cu un plus de contemporan și cosmopolit.

Situat în partea de nord-vest a Italiei, orașul Torino are o populație de 892.000 de locuitori, iar zona metropolitană mare are aproximativ 2,2 milioane de locuitori.

Torino a servit de fapt drept prima capitală a Italiei și a fost un centru cultural și economic major pentru Italia. Ca și în multe regiuni ale Italiei, Torino a fost un loc cu activitate romană intensă și aici a fost și un lagăr militar. Odată ce Imperiul Roman s-a prăbușit în Europa de Vest, Torino a fost ocupată ulterior de diferite națiuni și imperii. În anii 1300-1600, orașul a cunoscut o mare creștere și a câștigat o mare parte din arhitectura sa fantastică și clădirile culturale.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Palazzo Reale

Umplerea unei părți întregi a părții mari Piazza Castello în centrul orașului Torino, fostul Palat Regal este o clădire relativ curată din secolul al XVII-lea, cel puțin în exterior. Dar intrați înăuntru pentru a fi orbiți de Appartamento di Madama Felicità și 26 de apartamente de stat decorate somptuos (Reali Appartamenti). În aripa dreaptă, primul Armura regală conține una dintre cele mai mari colecții de arme și armuri din Europa, cu costume complete de armură și alte obiecte datând din secolele XV-XIX. Biblioteca, care are o intrare separată spre stânga, este una dintre cele mai impresionante din Italia. Dincolo de Palazzo Reale sunt frumoasele Grădinile Regale (Giardini Reali), la colțul căruia (intrarea pe Corso Regina Margherita) este Museo d'Antichità, umplut cu descoperiri arheologice care datează din epoca preistorică prin epoca romană târzie.

Palazzo Madama

Marele Palazzo Madama este centrul orașului Piazza Castello, stând singur în centrul său. La baza sa se află un castel din secolul al XIII-lea, construit pe rămășițele poarta răsăriteană. Castelul a fost extins în secolul al XV-lea și înfrumusețat de Filippo Juvarra în 1718 cu fațada frumoasă din vest - un exemplu excelent de arhitectură barocă Piedmonteză - și cu magnifica scară dublă.

În interior este Muzeul Civico d'Arte Antica, unde puteți descoperi istoria și moștenirea artistică din Torino de la început - literalmente. Începeți în fundațiile romane cu colecția de lucrări de piatră medievale, sculpturi și bijuterii; la parter descoperă castelul și arta din secolul al XV-lea din Evul Mediu și Renaștere, împreună cu scara mare și curtea medievală. La etajul întâi, apartamentele de stat din secolele 17 și 18, bogat numite, dețin colecții de picturi și mobilier de epocă, iar la ultimul etaj sunt arte decorative, inclusiv ceramică, bijuterii, bijuterii, țesături și sticlă din diferite epoci.

Molole Antonelliana

Din Piazza Castello, arcaded Via Po rulează spre Piazza Vittorio Veneto și râul Po. La nord de Via Po se ridică uriașul Molole Antonelliana, început de Alessandro Antonelli în 1863 ca o sinagogă, cu o spiță înaltă de 168 de metri adăugată în 1878-80. Nu numai că este cel mai recunoscut reper pe orizontul orașului Torino, dar turnul oferă priveliști spectaculoase de 360 de grade pe tot orașul, spre dealurile din jur și spre Alpii Savoy. Călătoria spre vârf în liftul de sticlă este o experiență pe care nu o veți uita, deoarece oferă o privire amețitoare și dramatică la Muzeul Național de Cinematografie, care ocupă interiorul clădirii. Muzeul este cel mai bine descris de designerul său, François Confino: "O plonjare imersă în lumea imaginilor în mișcare și ficțiune". Chiar și cei cu puțin interes în filme cinematografice se vor bucura de acest muzeu, dar puteți să conduceți liftul până la vârf pentru o taxă separată de admiterea la muzeu.

Catedrala și Sfânta Giulgiu

Împreună cu Palatul Reale, Catedrala San Giovanni Battista a fost primul exemplu de arhitectură renascentistă din Torino, construit între 1492 și 1498. Atracția principală a catedralei la turiști este Santa Sindone, Sfântă Giulgiu, care, deși rareori este vizibilă, , incendiu și boltă controlată în spatele altarului, în transeptul stâng. O replică de dimensiuni mari se blochează în culoarul de nord al catedralei. Sfântul Giulgiu este posibil cel mai studiat și controversat artefact al lumii, dar, în ciuda studiilor și cercetărilor, nu a fost niciodată dovedită sau disprețuită a fi giulgiul lui Hristos răstignit.

Borgo Medioevale și Parco del Valentino

Când aveți nevoie de o pauză de la palatele somptuoase și arhitectura mare, plimbare spre râu și în Parco Valentino lung verde. Aici veți găsi "nebunia" lui Torino - un sat complet "medieval", o viziune imaginativă a ceea ce ați putea arăta, complet cu propriul său castel, studiouri artizani și magazine. Construit pentru o expoziție în 1884, borgo-ul a devenit un favorit local care a fost menținut ca parte a parcului. Peisajul său minunat pe malul râului este atât de aproape de centrul istoric și de afaceri, cât și de celelalte atracții - 1729 Gradinile Botanice și amenda Savoys, Renașterea Castello del Valentino (1630-60) - face parc popular pentru localnici și turiști.

Muzeul Egizio (Muzeul Egiptean)

În timp ce s-ar putea să nu vă gândiți să veniți la Torino pentru a vedea antichități egiptene, nu veți găsi o colecție mai bună în afara orașului Cairo. Palazzo dell'Accademia delle Scienze găzduiește Muzeul Egiptean, ale cărui colecții au început în 1824, când regele Carlo Felice a achiziționat 5.268 de artefacte excavate în Egipt. Acestea au fost completate de expediții ulterioare, iar astăzi colecțiile conțin statui ale unor zei diferiți și ai faraonilor din Noua Împărăție, printre care Rameses II și Regele Thutmose III, alături de papirusuri, lenjerii vopsite, un grup de figuri Shawabti și o cutie Shawabti, vasele canopice, mumiile și sarcofagii și două camere de mormânt din Teba.


spre Turin

/

Italia


Orasul: Turin


Codul orasului: TRN


Tara: Italia


Codul tarii: IT


Aeroporturi:


Spre Turin -
Decolarea Din:

Din Turin -
Decolarea Spre: