spre Paris

Bilete de avion Chisinau - Paris (PAR), Franta. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Paris (PAR), Franta. Rezerva online

Informație generală

Paris este cel mai fantastic oraș din lume unde poți savura aroma minunată a cafelei în cefenelele comfortabile, mirosul de pâne proaspăt coaptă din străduțele înguste, numărul mare de parcuri și piețe și desigur cel mai important simbol al orașului Turnul Eiffel.

Paris e miraculos neluând în considerare timpul anului, când totul e acoperit cu frunzișul auriu, când totul strălucește în luminile sărbătorilor de iarnă, când înfloresc primele lalele sau când dansează razele răsăritului.

Principala arteră acvatică a Parisului o reprezintă Râul Sena, ce împarte orașul în două țărmuri. Între maluri se află o mică insulă „Île de la Cité” unde este amplasat faimoasa catedrală Notre-Dame de Paris. Țărmul Drept mereu a fost centrul administrativ al orașului, unde și acum se găsește primăria, castelul Regal Louvre și deasemenea zona cu zgârie nori Île-de-France. Țărmul stâng se asociază cu cea mai veche universitate a Franței Sorbona și cartierul Latin unde mereu a găzduit studenți, lectori universitari și profesori.

Ce pot vizita și cu ce mă pot ocupa în Paris?

Cele mai importante puncte turistice ale parisului sunt:

  • Luvrul
  • Arcul de Triumf
  • Câmpiile Elisee
  • Turnul Eiffel
  • Catedrala Notre Dame
  • Basilica Sfânta Inimă de pe Monmartre
  • Muzeul d’Orsay
  • Centrul de artă contemporană George Pompidou și multe altele.

Monmartre

Monmartre este singurul deal în paris ce are înălțimea de 130 de metri, pe care se află biserica catolică Sfânta Inimă. Biseria e făcută dintr-o piatră neobișnuită ce a fost dobândită din orașul Charteau-Landon. Această piatră are o trăsătură specială, ea devine albă sub acțiunea apei.

Pentru a ajunge acolo se poate folosi de Funicular sau să ajungi pe jos folosind cărările întortocheate. Lângă intrarea în templu se deschide cea mai frumoasă priveliște asupra întregului Paris, dar se poate de ridicat la puntea de observație a bisericii unde poți vedea orașul în viziunea completă.

Monmartre mereu a fost un loc colorat ce atrăgea prin atmosfera sa diferiți artiști, cântăreți, pictori în acest loc cu străzile sale pitorești înguste, micile magazine,cafenele și restaurante.

Versailles

Ansamblul de parcuri de la Versailles reprezintă una din cele mai vizitate puncte turistice ale Franței. Deși el nu se află chiar în Paris ci în Ile de France, încolo se poate călători cu metroul sau autobusul oricum acesta rămâne ca cel mai important punct turistic.

Palatul din Versailles a fost construit de monarhul francez Ludovic al XIV. Asupra căruia au muncit cai mai măreți zidari ai acelui timp. Cel mai faimos loc al castelului îl constituie Sala Oglinzilor, în care se află 17 oglinzi mari pe întreg peretele de 70 de metri cu candelabrele aurite. Special pentru crearea acestei săli au fost invitați maieștrii venețieni în munca cu oglinzile si sticla.

Aria întregului parc constituie 101 hectare. Cel mai miraculos aici este un canal mare ca în italia și din această cauză parcul a fost numit și Mica Veneție

Pentru plimbări în Paris, nu e nevoie de o hartă sau sisteme de navigație. Aici, fiecare clădire, stradă, grădină publică păstrează istoria sa. În Paris, pur și simplu te îndrăgostești din primul moment.

Rezervați un bilet spre Paris împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Paris, este prin utilizarea serviciilor online-rezervării și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Plata biletelor se poate face de la distanță nefiind nevoia de vizitare a unui oficiu.

Deasemenea pentru a primi plăcerea maximă de aflare în Paris, în același timp cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzut online-rezervare a camerelor în una din multiplele hoteluri ale Parisului.