Bilete de avion Bucuresti (BUH), România - Paris (PAR), Franta. Cumpăra online


Paris este capitala Frantei și centrul mondial de cultură, artă, modă și gastronomie.

2 aeroporturi principale

Atracții turistice de top

Ce să vizitați și unde să mergeți

Turnul Eiffel

Un turn metalic în centrul Parisului, cel mai cunoscut reper arhitectural al său. Numit după designerul șef Gustave Eiffel. Eiffel însuși l-a numit simplu „turnul de 300 de metri”. Turnul, care a devenit ulterior simbolul Parisului, a fost construit în 1889 și a fost conceput inițial ca o structură temporară care a servit drept arc de intrare la Expoziția Mondială de la Paris din 1889. Turnul Eiffel este numit cea mai vizitată atracție plătită și cea mai fotografiată atracție din lume.

Muzeul Louvre

Unul dintre cele mai mari și mai populare muzee de artă din lume. Muzeul este situat în centrul Parisului, pe malul drept al Senei, pe rue Rivoli, în arondismentul 1 al capitalei. În 2018, numărul vizitatorilor Luvru a depășit 10 milioane, ceea ce este un record. Clădirea muzeului este un vechi palat regal. Statuia ecvestră a lui Ludovic al XIV-lea marchează punctul de plecare al așa-numita axă istorică a Parisului. Luvru este unul dintre cele mai vechi muzee cu o istorie bogată de colectare a relicvelor artistice și istorice din Franța, de la dinastia Capețiană până în zilele noastre.

Catedrala Maicii Domnului din Paris

Numită și catedrala pariziană Notre Dame sau Notre Dame de Paris - o biserică catolică din centrul Parisului, unul dintre simbolurile capitalei franceze. Catedrala Arhiepiscopiei Parisului. Situată în partea de est a Ile de la Cité, în arondismentul 4, pe locul primei biserici creștine din Paris - Bazilica Sf. Ștefan, construită, la rândul său, pe fundațiile Templului galo-roman al lui Jupiter. Catedrala gotică a fost ridicată la inițiativa episcopului parizian Maurice de Sully în perioada 1163-1345.

Arc de Triumf

Monument din arondismentul 8 al Parisului pe Place Charles de Gaulle, ridicat în 1806-1836 de arhitectul Imperiului Francez, Jean-François Chalgrin. Proiectul arcului „în stilul antic roman” a fost dezvoltat din ordinul lui Napoleon Bonaparte pentru a comemora victoriile „Marii Armate” sale. Compoziția Arcului de Triumf al lui Titus de la Forumul Roman a fost luată ca bază. După moartea lui Chalgren în 1811, construcția a fost continuată de arhitectul Jean-Arnaud Raymond.

Bazilica Sacre Coeur

Biserica catolică din Paris, construită în anii 1875-1914 de către arhitectul Paul Abadi în stil romano-bizantin, situată pe vârful dealului Montmartre, în cel mai înalt punct al orașului.

Versailles

Un ansamblu de palat și parc în Franța, fosta reședință a regilor francezi în orașul Versailles, acum o suburbie a Parisului; centru de turism de importanţă mondială. Versailles a fost construit sub conducerea lui Ludovic al XIV-lea în 1661 și a devenit un fel de monument al erei „regelui soare”, o expresie artistică și arhitecturală a ideii de absolutism. Arhitecții de frunte sunt Louis Levo și Jules Hardouin-Mansart, creatorul parcului este André Le Nôtre. Ansamblul Versailles, cel mai mare din Europa, se remarcă printr-o integritate unică a designului, armonia formelor arhitecturale și un peisaj inedit. În 1979, Palatul Versailles și parcul au fost incluse în Lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Multe evenimente semnificative din istoria Franței și a lumii sunt asociate cu Versailles.

Orce

sau Orsay, Musée d'Orsay, sau Musée d'Orsay,muzeu de arte plastice, una dintre cele mai mari colecții de pictură și sculptură europene din perioada 1850-1910. Al treilea cel mai popular muzeu din Paris și al zecelea din lume. Nucleul colecției este alcătuit din lucrări ale impresioniștilor și postimpresioniştilor. Colecția este, de asemenea, bogată în artă decorativă art nouveau, fotografii și obiecte de arhitectură. Muzeul Orsay este unul dintre cele mai mari muzee de artă din Europa. Peste 3,6 milioane de oameni au vizitat muzeul în 2019.

Centrul Național pentru Artă și Cultură Georges Pompidou

în limbajul comun, Centrul Georges Pompidou, Centrul Pompidou sau Beaubourg este un centru cultural din cartierul Beaubourg din arondismentul 4 din Paris, între cartierele Les Halles și Marais. Activitățile centrului sunt dedicate studiului și sprijinirii artei contemporane și artei secolului XX în diferitele sale manifestări.

Grădina Luxemburgului

Palat și ansamblu de parc în centrul Parisului, un reper faimos al orașului. Fostul parc regal, iar acum palatul de stat din Cartierul Latin parizian se întinde pe o suprafață de 26 de hectare. Parcul găzduiește Palatul Luxemburg, care găzduiește Senatul, a doua cameră a parlamentului francez. Grădinile Luxemburgului din nord sunt mărginite de palatul cu același nume și „Micul Palat”, care este reședința oficială a președintelui Senatului, sera și Muzeul Luxemburgului, iar dinspre est - de Palatul Superior din Paris. Scoala Nationala de Mine.

"Moulin Rouge"

Cabaret clasic din Paris, construit în 1889, unul dintre reperele capitalei franceze. Situat în municipiul 18, pe Bulevardul Clichy, în cartierul roșu de lângă Place Pigalle. Cea mai apropiată stație de metrou este linia 2, stația Blanche.

Parisul și plimbările

Nu aveți nevoie de hărți sau de navigatori pentru a vă plimba prin Paris. Aici, fiecare clădire, stradă, grădină publică își păstrează propria istorie. Te îndrăgostești de Paris din primul minut.



Punctul de plecare:

din Bucuresti,

România


Orasul: Bucuresti


Codul orasului: BUH


Tara: România


Codul tarii: RO


Aeroporturi:


Spre Paris
- Decolarea Din:

Din Paris
- Decolarea Spre: