spre Lisbona

Bilete de avion Chisinau - Lisbona (LIS), Portugalia. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Lisbona (LIS), Portugalia. Rezerva online

LISBONA ESTE CAPITALA, CEL MAI MARE ORAș ȘI PORTUL PRINCIPAL AL PORTUGALIEI

Portugalia - țara extremă occidentală a Europei

Lisabona este unul dintre cele mai vechi orașe din lume și cel mai vechi oraș din Europa de Vest, depășind de secole capitalele europene moderne precum Londra și Paris.

Pentru a cunoaște acest oraș, nu este necesar să căutați locurile de atracție. De fapt, nici nu va fi nevoie să le căutați, acestea sunt peste tot: pur și simplu plimbările pe marginea străzilor înguste, cu siguranță în cale va apărea vreo biserică înstărită, construită prin secolele XVI-XVII, sau dacă să coborâți spre râu, la cetate.

Atracții turistice de top

Ce să vizitați și unde să mergeți

Turnul Torre de Belém

construit în 1515-1521 de Francisco de Arruda în cinstea descoperirii de către Vasco da Gama a rutei maritime către India și a servit la rândul său ca o mică fortăreață defensivă, magazin de pulbere, închisoare și vamă. Structura cu patru etaje, înaltă de 35 de metri, este un exemplu al stilului arhitectural manuelin caracteristic Portugaliei Renașterii, dar acum aproape pierdut. În 1983, turnul și mănăstirea Jeronimos din apropiere au fost declarate Patrimoniu Mondial de către UNESCO.

Castelul Sfântului Gheorghe

o fortăreață în limitele Lisabonei, nucleul istoric al orașului. Castelul este situat pe un deal înalt și este vizibil de aproape oriunde în oraș. Locul în care se află castelul a fost fortificat încă din antichitate și a servit drept cetate pentru romani, vizigoți și apoi pentru mauri.

Jeronimos - Mănăstirea Jeronimiților la marginea Lisabonei Belém

un monument grandios al stilului manuelin al goticului târziu al arhitecturii portugheze. Fondată de Henric Navigatorul în 1450, mănăstirea este legată de istoria marilor descoperiri geografice. Aici Vasco da Gama și tovarășii săi au petrecut noaptea în rugăciune înainte de a naviga în India. În afară de regii Manuel I și João III, Vasco da Gama, Camões și Fernando Pessoa sunt îngropați în mănăstire.

Piața Comerțului sau Piața Palatului

este situat pe locul Palatului Ribeira, distrus în 1755 de un cutremur. După cutremur, zona a fost complet reconstruită. Piața a fost numită Comerț, ceea ce și-a determinat noile funcții în economia Lisabonei. Clădirile simetrice din piață erau pline de birouri guvernamentale care reglementau operațiunile vamale și portuare.

Elevador di Santa Justa sau Elevador do Carmo

lift ascensor din Lisabona conceput pentru a ajuta pietonii să depășească o pantă abruptă. Funcționează din 1902, legând Rua do Ouro de piața Largo do Carmo și conectând astfel zonele joase Baixa și Chiado. Înălțimea construcției liftului, din fontă, este de 45 m. Fațadele sunt decorate în stil neogotic. Ascensorul este conceput pentru două lifturi. Elevador di Santa Justa este folosit atât de localnici în mișcările lor zilnice, cât și de turiști, care, pe lângă faptul că iau liftul în sine, sunt atrași de priveliștile panoramice ale orașului, care se deschid de pe platforma superioară - trecerea la rețeaua de stradă. .

Monumentul Descoperitorilor

un ansamblu monumental din Lisabona, dedicat figurilor portugheze remarcabile din epoca marilor descoperiri geografice. Înălțimea monumentului este de 52 de metri, lățimea bazei este de 20 de metri. Deschis în 1960, deși aspectul său a fost dezvoltat încă din 1940. Monumentul este o caravelă albă de calcar, pe nasul căreia se află figura inspiratorului descoperirilor geografice portugheze - infantul Heinrich Navigatorul, iar în spatele său pe ambele părți - alte 32 de figuri ale unor personalități proeminente din acea epocă.

Muzeul de Artă, Arhitectură și Tehnologie

muzeu din zona Belém din capitala portugheză Lisabona. Complexul muzeal este situat pe o suprafață de 38 de mii de metri pătrați la gura Tajului, lângă confluența cu Oceanul Atlantic. Include o clădire a centralei electrice reconstruite de la începutul secolului al XX-lea. și o clădire modernă proiectată de arhitectul Amanda Leavit.

Catedrala Lisabona

Catedrala Patriarhiei Lisabonei. Se crede că mai devreme pe locul catedralei moderne a existat un templu roman, în secolele IV-V. convertit de vizigoți într-o biserică creștină. După cucerirea arabă a Peninsulei Iberice, deși creștinilor li s-a permis să locuiască în Lisabona, biserica a fost distrusă și a fost construită o moschee în locul ei. După asediul din 1147, orașul a fost eliberat de creștini, moscheea a fost distrusă și a fost ridicată o nouă catedrală, a cărei clădire a fost deja construită în 1150. Cutremurul din Lisabona din 1755 a afectat grav catedrala, dar a fost restaurată. După aceea, elemente de baroc, rococo și neoclasicism au fost introduse în catedrală. Cu toate acestea, în secolul al XX-lea, unele elemente neoclasice au fost refăcute în stil gotic.

Fabrica LX

un loc pentru a-ți realiza propriile abilități în aproape orice domeniu, fie că este vorba de producție, gătit, proiectare sau doar abilitatea de a vinde. Fabrica Elshish (LX - prescurtată Lisabona, X citește „shish”) Fosta fabrică principală de filare și țesut a țării, care a existat aici încă din 1846, este dată antreprenorilor aspiranți să își pună în aplicare propriile proiecte. De fapt, aceasta este o piață mare, cu o suprafață de 23.000 m², doar într-o formă mai modernă și de unde puteți cumpăra o mulțime de lucruri făcute manual. Aici veți întâlni creatori de îmbrăcăminte, articole de interior, mobilier, pavilioane cu diverse produse, cafenele mici și confortabile și bucătari independenți.

Podul 25 aprilie

un pod suspendat care leagă Lisabona de nord și Almada de pe malul sudic al râului Tajo. Podul traversează confluența Tagului în Oceanul Atlantic. A fost deschis pe 6 august 1966. Până în 1974, podul a fost numit după Antonio di Salazar, dar a fost redenumit după Revoluția Garoafelor. Podul este unul dintre cele mai lungi 20 de poduri suspendate din lume.

Ce să vizitați și cu ce să vă ocupați la Lisabona

Pentru a începe să cunoașteți orașului, de la o plimbare cu tramvaiul nr. 28. Traseul acestuia, este considerat a fi unul turistic, trece printr-o serie de platforme de vizionare, pe străzile principale ale orașului, vă permite să vedeți Catedrale și alte atracții. Priveliștea caselor vechi și curților tipice portugheze, o să vă frapeze pe deplin. Tramvaiul galben este simbolul Lisabonei, presupune un vagon, lansat în 1930.

O altă posibilitate de a explora Lisabona – este utilizarea transportului public sau taxi. Este important de remarcat faptul că, taxi-ul este ieftin, astfel acest tip de călătorii sunt disponibile pentru toți. În cazul în care începeți călătoria din partea centrală a orașului, este imposibil să nu observați un lift imens, poziționat chiar în stradă. Dacă vă ridicați sus, puteți ajunge la puntea de observație, care oferă o priveliște spre Lisabona de la înălțimea păsării. Lisabona este situată între dealuri, astfel încât panorama este uimitoare și deosebită: pe de o parte - multe case cu acoperișuri de culoarea oranj, decorate cu gresie, iar pe de altă parte – o cetate sau un castel antic, iar în depărtare se aude râul.

Mergând înainte spre direcția râului Tagus, pe drum o să întâlniți Arcul de Triumf din Piața comerțului.

Pentru a ajunge mai departe, e mai bine să luați un taxi, e o distanță destul de lungă pentru a merge pe jos, ca mai apoi să mergeți în zona de la Belem, pentru a face cunoștință cu magnificul castel-cetate Torre-de-Belem. În pofida dimensiunilor mici, castelul alb este extraordinar, iar fundalul cerului albastru și râul Teja, creează un aspect uimitor. În drumul spre casă, vă recomandăm să priviți podul 25 Aprilie, care o să vă aducă la statuia lui Isus, a cărei înălțime de de 110 metri.

În partea opusă a Lisabonei, este un cartier modern numit Vasco da Gamma. Aici puteți vedea podul cu același nume, ce reprezintă o construcție voluminoasă, zgârie-nori bizari, cascade și havuzuri neobișnuite. Iubitorilor de shoping, li va fi interesant să viziteze centru comercial Vasco da Gama – construcție modernă, cu o mulțime de buticuri, magazine de suveniruri și podea transparentă la etajele superioare.

Turiștii din Lisabona sunt foarte atrași de străzile și piețele antice, care în sine reprezintă obiective turistice. Cei care nu preferă să meargă – sunt multe oportunități de a privi în cele mai frumoase și ascunse colțuri din Lisabona, Folosind serviciile unu taxi sau autobuz.

Rezervați un bilet spre Lisabona împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Lisabona, este prin utilizarea serviciilor online-rezervării și achiziționarea biletelor. Plata biletelor se poate face de la distanță nefiind nevoia de vizitare a unui oficiu. Pe AVIA.MD puteți găsi toată informația necesară despre toate biletele electronice de avion online, are multe bilete ieftine de Avion pentru vânzare. Biletele de avion Low Cost pot fi procurate cu ușurință online pe AVIA.MD

Deasemenea pentru a primi plăcerea maximă de aflare în Lisabona, în același timp cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzut online-rezervare a camerelor în una din multiplele hoteluri ale Lisabona.


spre Lisbona

/

Portugalia


Orasul: Lisbona


Codul orasului: LIS


Tara: Portugalia


Codul tarii: PT


Aeroporturi:


Spre Lisbona -
Decolarea Din:

Din Lisbona -
Decolarea Spre: