spre Iași

Bilete de avion Chisinau - Iași (IAS), România. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Iași (IAS), România. Rezerva online

IASI ESTE UN ORAȘ UNIVERSITAR SITUAT ÎN PARTEA DE EST A ROMÂNIEI, LÂNGĂ LA FRONTIERĂ CU Republica MOLDOVA.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să urmărești și unde să mergi?

Palatul Culturii

cladire in orasul romanesc Iasi. Până în 1955, clădirea a fost ocupată de instituții administrative și judiciare, apoi acolo au fost deschise patru muzee. În prezent, aceștia fac parte dintr-o organizație numită Complexul Muzeal Național „Moldova”. În plus, clădirea găzduiește Centrul pentru Conservarea și Restaurarea Patrimoniului Cultural. De asemenea, găzduiește diverse expoziții și alte evenimente. Palatul Culturii este înscris în Registrul Național al Monumentelor Istorice.

Mănăstirea Trei Sfinți

Manastirea Arhiepiscopiei Iasi a Bisericii Ortodoxe Romane din orasul Iasi. Mănăstirea este inclusă în lista preliminară a Patrimoniului Mondial UNESCO. Mănăstirea a fost construită în anii 1637-1639 sub auspiciile domnitorului moldovean Vasily Lupu.

Parcul Kopou

cel mai vechi parc public din România. Situat pe dealul cu acelasi nume in centrul orasului Iasi. Amenajarea parcului orașului a început în anul 1834, în timpul domniei principatului Moldovei, Mihail Sturdza. Parcul se întinde astăzi pe aproximativ 10 hectare. Acum un loc preferat pentru localnici și turiști plimbați.

Catedrala Mitropolitană

Catedrala Arhiepiscopiei Iasi si Mitropolia Moldo-Bucovina a Bisericii Ortodoxe Romane. Catedrala este inclusă în lista monumentelor istorice ale României. Moaștele Sfintei Parascheva a Serbiei sunt păstrate în catedrală, ceea ce o face unul dintre cele mai populare locuri de pelerinaj din România.

Mănăstirea Chetetsu

Mănăstirea Chetetsuya în numele Sfinților Apostoli Petru și Pavel este o mănăstire masculină a Arhiepiscopiei Iași a Bisericii Ortodoxe Române din orașul Iași. Manastirea este inconjurata de ziduri de cetate cu turnuri de aparare la colturi si avea o functie de aparare. Mănăstirea a fost construită de domnitorul George Duka în anii 1669-1672.

Mănăstirea Goli

Mănăstirea Golia în cinstea Înălțării Domnului este o mănăstire masculină a Arhiepiscopiei Iași a Bisericii Ortodoxe Române din orașul Iași. Este situat în partea de nord-est a Iașiului medieval și a avut o mare importanță defensivă.

Casa-Muzeu Memorial a lui Ion Creanga

Casa-Muzeu Memorială a lui Ion Creangă din Humuleşti este un muzeu memorial înfiinţat în casa în care s-a născut şi a crescut de povestitorul român Ion Creangă (1837-1889).

Grădina Botanică Anastasia Fatou

Grădina Botanică din Iași, numită în prezent după fondatorul ei, Anastasia Fatu, este o grădină botanică situată în regiunea Copu Iași, România. Înființată în 1856 și întreținută de Universitatea Alexandru Ioan Cuza, este cea mai veche și cea mai mare grădină botanică din România.

Biblioteca Universității Centrale. Mihai Eminescu la Iasi

deserveste Universitatea Iasi din Romania. Biblioteca a fost înființată la 8 noiembrie 1839 și deschisă la 23 noiembrie 1841, continuând tradiția de activitate și glorie a vechii biblioteci Academiei Vasiliană înființată în 1640.

Parc expozițional

un parc situat in zona Dealului Copu, Iasi, Romania.


spre Iași

/

România


Orasul: Iași


Codul orasului: IAS


Tara: România


Codul tarii: RO


Aeroporturi:


Spre Iași -
Decolarea Din:

Din Iași -
Decolarea Spre: