spre Iași

Bilete de avion Chisinau - Iași (IAS), România. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Iași (IAS), România. Rezerva online

Informații generale

Iași - unul dintre cele mai mari orașe din România, primele mențiuni despre care datează din anul 1408. Orașul Iași este amplasat între creste și valea Jijia, într-o zonă care a fost mult timp o răscruce a importantelor rute comerciale, așa că localizarea orașului poate fi considerată foarte profitabilă din punct de vedere economic. Datorită amplasării geografice, orașul, a atras aici mulți negustori evrei, care au început să se stabilească în Iași în a doua jumătate a secolului al XV-lea și care au determinat în mare măsură soarta și aspectul orașului.

Ce puteți face și cu ce vă puteți ocupa în Iași?

Orașul este renumit prin cea mai veche Universitate ce poartă numele lui A. I. Cuza, fondată în anul 1860, și prin numeroase universități și instituții culturale: Opera și Teatrul Dramatic, Filarmonica, Conservatorul. Trebuie de spus, că orașul a fost la un moment dat capitală, chiar și acum joacă un rol important în viața politică și economică a țării, este un important centru cultural din România. Numeroase instituții educaționale și culturale au fost înființate aici, mult mai devreme, decât în București. Cunoscuți în întreaga lume, scriitori români, poeți și artiști au trăit și au lucrat în orașul Iași: Mihai Eminescu, Mihai Sadoveanu, Mihai Codreanu. Se spune, că Iași se află pe șapte coline, cum ar fi orașul veșnic Roma. Fiecare colină este încununată cu o biserică, un turn cu clopote, de pe care se deschid vederi fantastice - în sensul propriu al cuvântului.

Biserica celor Trei Sfinți - un extraordinar de frumos design arhitectural care este completat de un decor interior nu mai puțin remarcabil, iar ornamentul sculptat din piatră sub cupola bisericii este unic.

Biserica Metropolitană (secolul al XIX-lea), este interesantă nu numai ca un monument istoric și de arhitectură, ea poartă titlul de „mama tuturor bisericilor românești.“

Biserica Sf. Nicolae Domnesc (secolul al XV-lea) a fost locul unde au fost unși aproape toți domnii Moldovei.

Orașul în sine este foarte diferit: case vechi bine îngrijite, caracteristice construcțiilor europene din secolului al XIX-lea, clădiri moderne din sticlă și beton, biserici vechi, numeroase bulevarde din vecinătate.

În Iași sunt situate renumitele mănăstiri vechi din România, care posedă importanții sfinți pentru poporul român: Sf. Spiridon, Sf. Sava, Berboy, Golia, Argeș.

Simbol al orașului este palatul cu un turn, unde sunt amplasate clopote. Sunetul lor se răspândește peste oraș în fiecare oră.

Rezervați un bilet spre Iași - împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Iași - este de a utiliza serviciul de rezervare online și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Achitatrea, se face de la distanță, fără a fi necesar de a vizita oficiul companiei.

De asemenea, pentru a primi plăcerea maximă de la sejurul în Iași, împreună cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzută rezervarea on-line a unei camere la unul dintre numeroasele hoteluri din oraș.

Iași

/

România


Orasul: Iași


Codul orasului: IAS


Tara: România


Codul tarii: RO


Aeroporturi:


Spre Iași -
Decolarea Din:

Din Iași -
Decolarea Spre: