spre Helsinki

Bilete de avion Chisinau - Helsinki (HEL), Finlanda. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Helsinki (HEL), Finlanda. Rezerva online

HELSINKI

Informații generale

Helsinki este situat pe malul golfului, este renumit pentru aerul proaspăt și peisajul frumos, asociat cu o arhitectură interesantă „de nord“. Fondat în anul 1550, „fiica Balticii“ a devenit capitală în anul 1812 și în aceeași perioadă a fost reconstruită de către țarii ruși ca o miniatură a Sankt-Petersburg-ului.

Ce puteți vedea și cu ce vă puteți ocupa în Helsinki

Atracțiile turistice din Helsinki sunt concentrate în centru - pe o rază de câțiva kilometri de la calea ferată și portul Katajanokka. Pe lângă frumusețile arhitecturale, capitala Finlandei atrage turiștii cu o diversitate de muzee, expoziții și festivaluri. În plus, orașul este aproape din o treime alcătuit din spații „verzi“, parcuri și piețe - este ușor de a respira, iar frumusețele naturii armonios completează peisajul urban.

În anul 1812, Alexandru I a proclamat Helsinki capitala regatului Finlandei, și în oraș a început construcția pe scară largă.

Piața Senaatintori. Prima clădire apărută în această piață - Senatul, astăzi este sediul guvernului. Vis-a-vis se află - Universitatea, vechea clădire care pare o reflectare a Senatului.

La colțul pieței Senaatintori se află biblioteca universitară centrală, intrarea este liberă. Printre doritori sunt mulți de origine slavă ce vin aici din întreaga lume pentru a lucra cu o colecție unică de literatura slavonă, adunate în bibliotecă datorită lui Alexandru I, care a ordonat să se expedieze aici câte o copie a fiecărei cărți, care își vedea tiparul în Imperiul Rus.

Dominanta arhitecturală a regiunii - este cu siguranță, catedrala albă a luteranilor Tuomiokirkko. Cupola centrală, construită de Engel, este înconjurată de patru cupole mai mici. Statuile celor doisprezece apostoli decorează catedrala în maniera catedralei Sf. Isaac din Sankt-Petersburg.

De la piață la catedrală duce o scară înaltă cu niște treptele abrupte, de la mijlocul căreia se deschid priveliști spre port.

În centrul pieței se află monumentul lui Alexandru al II-lea, în jurul căruia există patru figuri simbolice - Legea, Pace, Educație și Munca.

Districtul Töölö - un loc liniștit, iubit de către intelectualitatea creatoare. Principalele atracții turistice aici sunt trei.

Monumentul lui Sibelius - celebrul compozitor finlandez - atrage turiștii prin forma sa neobișnuită: din piedestal pe suporturi este ridicată o orgă de diferite lungimi și configurații. Greutatea totală a monumentului - 24 m.

Biserica în stâncă (Temppelinaukio, anul 1969) - un templu unic, sculptat în o stâncă plată.

Cimitirul Hietaniemi arată mai mult ca o expoziție de sculptură într-un parc umbros.

În Helsinki sunt mai mult de 60 de biserici.

Una dintre ele - Catedrala Adormirea Maicii Domnului (anul 1868), situată pe insula Katajanokka, - principala biserică ortodoxă a orașului și cea mai mare biserică ortodoxă din nordul Europei .

Biserica în Kallio (Kallion Kirkko), situată în centrul regiunii pe un deal în pantă.

Oaspeții capitalei vor fi cu siguranță interesați de muzee, reunite sub egida Galeriei Naționale Finlandeze - Muzeul de Arte Frumoase Sinebryuhovsky (o mare colecție de picturi din Europa de Vest, porțelan, argint și mobilier), Muzeul de Arta „Athenaeum“ (o colecție de artă finlandeză și străină din secolele XVIII-XX), muzeul de artă contemporană „Kiasma“, muzeul în aer liber Seurasaari, precum și alte muzee din Helsinki.

Este plăcut de a te plimba prin districtul Eira cu vile și un gust burghez, de-a lungul docurilor Hietalahti, admirând frumoasele corăbii, sau a intra în ultra-modernul Ruoholahti, cel mai tânăr cartier din centrul orașului.

O zi întreagă o puteți dedica vizitând Sveaborg - cetatea maritimă .

Rezervați un bilet spre Helsinki - împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Helsinki - este de a utiliza serviciul de rezervare online și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Achitatrea, se face de la distanță, fără a fi necesar de a vizita oficiul companiei.

De asemenea, pentru a primi plăcerea maximă de la sejurul în Helsinki, împreună cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzută rezervarea on-line a unei camere la unul dintre numeroasele hoteluri din oraș.


spre Helsinki

/

Finlanda


Orasul: Helsinki


Codul orasului: HEL


Tara: Finlanda


Codul tarii: FISpre Helsinki -
Decolarea Din:

Din Helsinki -
Decolarea Spre: