spre Baku

Bilete de avion Chisinau - Baku (BAK), Azerbaijan. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Baku (BAK), Azerbaijan. Rezerva online

BAKU

Informații generale

Baku - capitala Republicii Azerbaijan, cel mai mare centru industrial, economic, științifico-tehnologic al Caucazului, precum și cel mai mare port din Marea Caspică și cel mai mare oraș din Caucaz.

Baku - un oraș cu o mie de ani de istorie, căruia îi este încredințat de a păstra monumentele culturii antice, ce trebuie să surprindă, să uimească și să învețe pe oameni. La fel ca un bețișor de canape, orașul este împânzit cu multe atracții turistice, astăzi capitala Azerbaijan-ului uimește și surprize cu noi forțe.

Ce puteți face și cu ce vă puteți ocupa în Baku?

Bulevardele - un loc preferat de către locuitorii capitalei.

Bulevardul Primorsk, are mai mult de o sută de ani. Se spune că după reconstrucție lungimea sa va crește de 4 ori. Caracteristica Bulevardului Primorsk este că el coboară la Marea Caspică.

În parcul Primorsk, care are o legătură directă cu bulevardul, în anul 2007, a fost deschis un fantastic havuz muzical, care nu are analogii în lume.

Un alt Boulevard din Baku - Fuzuli - de mult timp prezintă un subiect de ceartă: guvernul local nu poate înțelege, cum el poate fi reconstruit.

Un loc simbolic pentru întreaga țară este - piața Drapelului de Stat, unde fâlfâie drapelul republicii și sunt prezentate simbolurile de stat, realizate din bronz aurit.

Parcurile din Baku - un alt loc preferat de odihnă al orășenilor. Unul dintre cele mai populare este parcul Geydar Aliev.

Lângă clădirea Filarmonicii de Stat din Azerbaijan se întinde o Grădină, cunoscută anterior ca grădina Guvernatorului.

Parcul „Sahil“, situat în centrul orașului - un parc foarte vechi și, probabil, este cel mai preferat printre localnici.

Parcul Guseyn Dzhavid, ce se află lângă Academia de Științe din Azerbaijan, în urmă cu câțiva ani, de asemenea, a fost în reconstrucție, ca rezultat a apărut un adevărat complex cu mai multe fântâni arteziene, iar însuși monumentul a fost înconjurat de către niște boluri cu apa. În acest parcul este un instalat un monument lui Dzhavid - un cunoscut poet național și dramaturg.

Parcul Buzovna, situat în satul cu același nume, a fost creat după ordinul președintelui azer Ilham Aliyev într-o zonă liniștită, care este perfectă pentru a petrece timpul liber.

Piața Havuzurilor - un loc uimitor, decorat cu diverse fântâni și sculpturi, unde în cafenele și restaurante, tineretului îi place să se întâlnescă.

De obicei, piețele urbane - sunt cu o mulțime de cafenele și restaurante, precum și locul unde puteți petrece interesant timpul. Cu toate acestea, în Baku, există locuri care nu se potrivesc sută la sută acestei descrieri.

Piața a 26 de comisari din Baku, unde în anul 1920 su fost îngropate rămășițele lor, iar pe mormânt a fost aprinsă flacăra eterna. Mai târziu, în piață a fost inaugurat un monument în cinstea comisarilor, care au fost împușcați de către intervenționiștii britanici.

Piața Havuzurilor - un loc uimitor, decorat cu diverse fântâni și sculpturi. Sculpturile de pe piață sunt sub formă de figuri de oameni, care așteaptă prietenii lor - iată o fată care vorbește la un telefon mobil, cealaltă fată se așeză pe o bancă, și, iată, un violonist care a decis să interpreteze frumoasa muzica trecătorilor. Prin a deveni sculpturi și fântâni - originale, de diferite forme, decorate cu figuri amuzante.

Fântâni - una dintre cărțile de vizită din Baku. În capitala Azerbaijan-ului, există chiar întreaga Piață a Havuzurilor, unde se fac spectacole cu laser - un spectacol magnific ce atrage mii de oameni. Printre stropii de apă se văd diferitele modele: harta republicii, drapelul Azerbaidjan-ului și multe altele. Un imens complex de fântâni „Șapte frumuseți“, situat în Parcul Național lângă Casa Guvernului, acoperă o suprafață de 4 mii de metri pătrați.

Havuzul, instalat în golful Baku, la doar o jumătate de kilometru distanță de bulevardul Primorsk, ce pot fi găsite doar în trei sau patru orașe din întreaga lume - parcă răzbate de sub pământ cu niște jeturi de apă, care ajung la 120 de metri - un spectacol foarte uimitor.

Străzile din Baku sunt ca o colecție de atracții turistice în aer liber.

Strada centrală din Baku - Nizami, numită în onoarea clasicului literaturii persane Nizami Gyandzhev, începe de pe strada Abdullah Shaig și se termină cu strada Sabita Orudzhev, lungimea căreia este mai mult de 3 kilometri. Aici puteți vedea o mulțime de clădiri interesante, cum ar fi biserica Sf. Grigorie Iluminător, casa academicianului Lev Landau, Biblioteca Națională din Azerbaijan, precum și diverse ambasade.

Icheri Sheher - un cartier rezidențial vechi, ce reprezintă o rezervație istorico- arhitecturală, al cărui teritoriu a fost locuit încă din epoca bronzului. Aici se află celebrul Turnul Domnișoarei, complexul de palate Shirvanshah, porțile Shamakhy, caravanserai, moschei și mausoleul Seyed Yahya Bakuvi ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Rezervați un bilet spre Baku - împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Baku - este de a utiliza serviciul de rezervare online și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Achitatrea, se face de la distanță, fără a fi necesar de a vizita oficiul companiei.

De asemenea, pentru a primi plăcerea maximă de la sejurul în Baku, împreună cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzută rezervarea on-line a unei camere la unul dintre numeroasele hoteluri din oraș.

spre Baku

/

Azerbaijan


Orasul: Baku


Codul orasului: BAK


Tara: Azerbaijan


Codul tarii: AZSpre Baku -
Decolarea Din:

Din Baku -
Decolarea Spre: