spre Antalya

Bilete de avion Chisinau - Antalya (AYT), Turcia. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Antalya (AYT), Turcia. Rezerva online

Antalya este cel mai mare oraș de pe coasta Mediterană a Turciei și unul din centrele cheie a Rivierei turcești.

Populația Antalya numără circa 1 milion de locuitori, iar în sezonul estival, cifra dată ajunge la aproximativ 2 milioane de persoane, fapt ce indică un interes sporit din partea turiștilor.

Aeroportul Antalya - situat la 12 km de centrul orașului.

Aeroportul Antalya este principala destinație pentru turiști către stațiunile de-a lungul coastei mediteraneene a țării.

Traficul de pasageri pe aeroportul din Antalya în ianuarie-septembrie 2020 sa ridicat la peste 7 milioane de persoane.

Majoritatea vizitatorilor văd Antalya doar în timpul transferului de la aeroport la hotel din stațiunile: Kemer (Beldibi, Goynuk, Kirish, Camyuva, Tekirova), Belek, Side, Alanya.

În Antalya există o rețea dezvoltată de hotele moderne, restaurante, cafenele în stil național și magazine.

Clima antaliei este SUBTROPICALĂ MEDITERANIANĂ.

Sezonul estival Antalya durează 8-9 luni, iar sezonul de scăldat durează de la sfârșitul lunii aprilie până la sfârșitul lunii octombrie.

Vara este uscată și caldă, aerul se încălzește până la +28,3 ° C. Iernile sunt blânde și ploioase, cu termometrul în jurul valorii de 9 ° C - 10 ° C.

În aprilie - octombrie predomină vremea însorită, în restul perioadei vremea este în cea mai mare parte înnorată.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Antalya Kaleiçi

cartier în Antalya, situat în cartierul Muratpasha, centrul istoric al orașului, înconjurat de fortificații terestre și de mare. În Kaleici s-au păstrat clădiri din diferite perioade ale istoriei orașului, începând cu cea antică romană. Numele „Kaleici” înseamnă „în interiorul cetății”

Acvariul Antalya

singurul acvariu de pe coasta Antalya, unul dintre cele mai mari complexe de acvarii din lume. Un acvariu modern: expoziții tematice, un tunel lung sub acvariu și reptile tropicale.

Kurșunlu

cascada este situată la 19 km de Antalya. Kurșunlu este situat pe unul dintre afluenții râului Aksu, unde afluentul cade de pe platoul Antalya până în câmpia de coastă. Este situat în mijlocul unei păduri de pini de o frumusețe excepțională, iar împrejurimile oferă un loc de picnic și divertisment la aproximativ douăzeci de minute cu mașina de centrul orașului Antalya. Cascada și împrejurimile sale, acoperind 586,5 hectare (1.449 acri), au fost declarate parc natural de către Ministerul Mediului și Silviculturii la 21 mai 1991.

Parcul Karaalioglu din Antalya, Turcia

Situat la sud de Kaleici, în centrul orașului, ușor accesibil pe jos sau cu tramvaiul. Primăria, Teatrul Municipal al orașului și vechea fortăreață numită Turnul Hıdırlık cu vedere la portul roman, stânci și întinderile largi și albastre ale golfului Antalya sunt principalele atracții ale parcului. În parc există următoarele monumente și statui: un monument al lui Nazim Hikmet, o statuie a lui Don Quijote, o sculptură a unei mâini, o sculptură a unei broaște.

Muzeul Antalya sau Muzeul Arheologic Antalya

Muzeul Arheologic al Orașului Antalya, situat în centrul orașului. Muzeul are 14 săli de expoziții, o cameră pentru copii și galerii în aer liber. Expunerea muzeului este organizată cronologic și tematic.

Plaja Lara

este o multitudine de diverse plaje care se întind în estul Antalya, în golful pitoresc cu același nume.

Minaretul Yivli

este, de asemenea, cunoscut sub numele de Alaaddin sau Marea Moschee

o moschee în Turcia; simbol al orașului Antalya. Moscheea a fost construită în 1230 și complet renovată în 1373. Inscripția de pe minaret spune că a fost construită de sultanul seljuk Ala-ad-din Kei-Qubad I. Este unul dintre primele exemple de arhitectură islamică din Antalya. Minaretul este vizibil de aproape oriunde în oraș și a fost mult timp un simbol al orașului Antalya.

Turnul Hidirlik din Antalya

Structura romană datând din secolul al II-lea d.Hr. NS. Turnul, ridicat în partea de sud a golfului Antalya, a jucat probabil rolul unui far sau a îndeplinit funcții defensive. Tamburul masiv este așezat pe o bază pătrată, construită probabil în perioada elenistică. Înălțimea totală a structurii este de 13,5 metri. Intrarea se făcea printr-o ușă din fațada de est. O scară îngustă duce de la un hol mic la etajul superior. Conform descrierilor care ne-au venit, turnul avea un acoperiș cu două ape, care poate a fost demolat în timpul Imperiului Bizantin.

Telecabină cu vedere la Golful Antalya

oraș și vârfurile lanțului muntos Taur. Vei urca la o înălțime de 605 metri. Ascensorul este format din 36 de cabine. Lungimea pistelor aeriene este de 1706 metri, timpul de călătorie va dura aproximativ 10 minute.

Moscheea Murat Pașa

Moscheea otomană din districtul Muratpasha din Antalya. A fost comandat de Murat Pașa din Karaman în 1570 și este acoperit cu o cupolă înaltă pe un cadru decagonal, cu inscripții pe pereții interiori care se desfășoară de-a lungul întregii fațade interioare sub forma unei panglici. cel mai frumos exemplu de artă de caligrafie turco-seljukă. Altarul de lângă amvonul de marmură, decorat cu reliefuri, este o structură simplă. Ultimul loc de întâlnire este acoperit cu trei cupole care se înalță peste arcurile ascuțite din piatră colorată pe patru coloane rotunde.

Sfaturi

Despre cât Tips (bacșiș) se recomandă să oferi în Antalya. 1,5$ poți lasă bacșiș la Ghid, Hostess ori persoanei răspunzătoare de bagaj. Lasă o sumă de 10 - 15% din costul serviciului la coafor, șofer de taxi sau șofer de autobus. În hamamurile turcești (băile turcești), suma tips-ului poate ajunge la 20-30% din totalul facturii - pentru tot personalul care se adună înainte ca clientul să plece. În majoritatea restaurantelor, taxa pentru servicii este inclusă în factură, dar este, de asemenea, obișnuit să lăsați un bacșiș aici: în unitățile de nivel mediu - 5% - 10%, în clasa superioară - 10% - 20% din total. În hotele, 10% - 15% este lăsat în cameră înainte de plecare.

Rețeaua MOBILĂ ȘI INTERNET

În Antalya, utilizarea comunicațiilor mobile are unele restricții. Telefonul pe care l-ați adus trebuie să fie înregistrat la un operator turc, astfel încât să poată fi utilizat cu cartele SIM locale. În caz contrar, telefonul va putea funcționa numai cu cardul unui operator străin la tarife de roaming.

Majoritatea turiștilor aleg operatorul Turk Telekom pentru a efectua apeluri internaționale. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să achiziționați un card special la oficiul poștal, magazin sau cabină de presă.

Internetul în Antalya, atât wireless, cât și fix, poate fi găsit în majoritatea locurilor publice, pe străzi, în parcuri și hoteluri. Cu toate acestea, accesul la Wi-Fi nu este gratuit.

spre Antalya

/

Turcia


Orasul: Antalya


Codul orasului: AYT


Tara: Turcia


Codul tarii: TR


Aeroporturi:


Spre Antalya -
Decolarea Din:

Din Antalya -
Decolarea Spre: