din Thessaloniki

Bilete de avion Thessaloniki (SKG), Grecia - Chișinău. Cumpăra online

Bilete de avion Thessaloniki (SKG), Grecia - Chișinău. Cumpăra online


Salonic este al doilea oraș ca mărime din Grecia în ceea ce privește populația, importanța economică, istorică și culturală.

Centrul administrativ al municipiului cu același nume, unitatea periferică cu același nume și periferia Macedoniei Centrale.

Amplasat la o altitudine de 20 m deasupra nivelului mării, se întinde ca un amfiteatru de la malul Golfului Salonic în adâncurile Golfului Thermaikos al Mării Egee până la versanții Munților Chortiatis (1201 m) în sud-vest. [5], la 513 km de Atena.

Suprafața este de 18.266 km².

Populația comunității este de 315 mii de oameni, aglomerația urbană este de 788 mii de persoane, aglomerația regională este de peste 1 milion de oameni.

Salonic oferă cultura cosmopolită și energia unui oraș mare, cu atmosfera prietenoasă și farmecul unui oraș mai mic. Este o destinație minunată de a experimenta adevărata Grecie, fără mulțimile și congestionarea Atenei. Acest oraș încântător are o moștenire multietnică impresionantă, influențată de diferitele civilizații care și-au lăsat amprenta, inclusiv de romani, venețieni și turci otomani. Vizitatorii sunt apreciați de ruinele antice, de bisericile bizantine și de muzeul de arheologie de primă clasă, unul dintre cele mai bune din Grecia. Un alt punct culminant este bucătăria delicioasă locală; restaurantele de ultimă generație tantalizează oaspeții cu cel mai bun tarif culinar din regiune. Salonic este, de asemenea, faimos pentru scena muzicală, iar spectacolele live se desfășoară la locații din toată orașul, aproape în orice moment al anului.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Roman Rotunda (Biserica Sfântul Gheorghe)

Rotunda romană este cel mai magnific monument vechi din Salonic. Construit la începutul secolului al IV-lea, cel mai probabil era destinat să fie mausoleul împăratului Galerius (deși nu a fost îngropat aici) și face parte din complexul care cuprindea Palatul Galerius și Arcul lui Galerius. Împăratul Teodosie cel Mare, care a fost botezat ca creștin în Salonic, a transformat mausoleul într-o biserică creștină la sfârșitul secolului al IV-lea. În secolele X-XII, Rotunda a fost folosită ca Catedrala din Salonic. Sub dominația otomană, clădirea a fost transformată într-o moschee; minaretul este o relicvă a erei islamice. După eliberarea din partea turcilor în 1912, Rotunda a fost transformată în Biserica Sfântul Gheorghe (Áyios Yeóryios).

Acest sanctuar grandios face o impresie uluitoare. Cu mai mult de 24 de metri înălțime și 30 de metri înălțime, Rotunda prezintă o arhitectură cilindrică, asemănătoare cu cea a Pantheonului din Roma. În interior, mozaicuri superbe decorează cupola și adânciturile boltite. Mozaicul din centrul cupolei lipsește, dar sub el sunt figuri fermecătoare de înger și fațade arhitecturale pe fundal de aur. Rotunda găzduiește un muzeu de sculptură și este deschis zilnic publicului pentru vizite.

Turnul Alb: relicvă din epoca bizantină

Cel mai recunoscut punct de reper al orașului Salonic, Turnul Alb, se poate ajunge printr-o plimbare pitorească de-a lungul Promenadei de pe malul mării. Într-o mică grădină publică, la capătul sudic al promenadei, Turnul Alb (Lefkós Pyrgos) a fost odată o parte a străzilor antice ale orașului. Circuitul zidurilor de fortificație nu mai rămâne complet intact; Turnul Alb este singura relicvă a apărării spre mare. Construit de turcii otomani în jurul anului 1530, acest turn impunător a fost folosit în principal ca o închisoare.

Astăzi, turiștii pot vizita turnul și se pot urca spre platforma de vizionare de pe vârf, care oferă priveliști senzaționale ale orașului și ale portului. Turnul Alb găzduiește și colecția permanentă a Muzeului culturii bizantine. Expozitiile muzeului educa vizitatorii despre istoria si arta bizantina din Salonic din jurul anului 300 pana la capturarea sa de catre turci in 1430. Colectia cuprinde o gama larga de artefacte, cum ar fi monedele crestine timpurii, vaze, mozaicuri, picturi murale si obiecte liturgice. Turnul Alb găzduiește, de asemenea, expoziții temporare, cum ar fi prezentări ale picturilor religioase bizantine.

Biserica Sf. Dimitrie

O vizită spirituală obligatorie în Salonic, biserica principală a bisericii Sfântul Demetriu (Ayios Dimítrios). În timpul perioadei turcești, a fost transformată într-o moschee, Kasimiye Cami. La nord de Agora romană, această splendidă bazilică bizantină, cu cinci planuri, a fost construită în secolul al V-lea pe locul unei biserici creștine anterioare, lângă vechea baie romană. (Rămășițele băii sunt vizibile în partea de nord a bisericii.) Criptatul conține, de asemenea, relicve ale unui vechi drum roman.

Biserica a fost numită după Sfântul Patron al orașului, Demetrius, care a fost întemnițat și executat aici în anul 306. De secole, veneau pelerini din întreg Imperiul Bizantin să venereze moaștele sfântului, care se păstrează într-un sarcofag în fața iconostasul. Pelerinii spirituali și turiștii sunt deopotrivă inspirați atunci când intră în interiorul bisericii. Sanctuarul glorios are o lungime de 43 de metri, cel mai mare din Grecia, și este bogat înfrumusețat. Decorurile includ capitale fin sculptate pe coloanele din marmură variată, un candelabru orbitor în culoarul central și mici mozaicuri pe stâlpii din absidă.

Arcul lui Galerius

Pe jos de la strada Egnatia spre centrul orașului Salonic, vizitatorii vor vizita Arcul Galerius (Apsida Galeríou), un vechi monument roman datând din jurul anului 297 d.Hr. Acest arc a fost poarta principală de intrare a orașului vechi. Din structura inițială, rămân trei piloni din partea de vest. Două dintre digurile supraviețuitoare, legate printr-o arcadă, au o fațadă din marmură decorată cu reliefuri elaborate. Reluările, separate de ghirlande, ilustrează scene de luptă din campaniile perselor, mesopotamian și armean ale împăratului Galerius din secolele III și IV. Aceste reliefuri ornamentate sculptate sunt printre cele mai bune de acest gen. Asigurați-vă că observați scenele animate de pe digul de sud. Deși răsturnate, reliefurile sunt mult mai bine conservate decât reliefurile contemporane pe Arcul lui Constantin din Roma, datând de la 315 d.Hr.

Muzeul de Arheologie

Acest muzeu renumit prezintă o colecție superbă de artefacte descoperite în Salonic și în toată Macedonia antică. Colecția se întinde de la preistorie până la antichitate târzie. Asigurați-vă că vedeți sculpturile din epoca arhaică până în epoca târzie a romanului. Mai multe camere afișează elemente arhitecturale dintr-un templu ionic din secolul al VI-lea î.Hr. Alte exponate prezintă descoperirile excavării dintr-o așezare neolitică de la Makriyalo din Pieria, artefacte din vechiul palat construit de împăratul Galerius și reconstrucția unui mormânt macedonean din Ayia Paraskevi. Muzeul arheologic găzduiește, de asemenea, expoziții temporare pe diverse teme, cum ar fi monedele din Macedonia. O expoziție în holul muzeului afișează descoperiri dintr-un sit neolitic, însoțite de informații despre progresul excavării.

Ano Poli (Orașul superior)

Ano Poli este orașul istoric vechi, cunoscut sub numele de Orașul de Sus, datorită locației sale de vârf. Orașul superior poate fi găsit de la Odós Olympíados, strada curbată care leagă orașul inferior de la nord până la zidurile vechi ale orașului și cetatea. Acest cartier atmosferic este caracterizat de străzile sale abrupte, înăbușitoare și de aleile pietonale. Numeroase fântâni ale erei otomane dezvăluie influența turcă a cartierului.

Yes Poli are multe biserici istorice remarcabile, printre care Biserica Sf. Ecaterina, Biserica Profetului Ilie, Biserica Taxiarchilor (Arhanghelii), Biserica Sf. Apostoli si Biserica Ósios Davíd care trebuie construita secolele al cincilea și al șaselea și este renumit pentru mozaicul său splendid reprezentând viziunea profetului Ezechiel. Un alt loc renumit în acest domeniu este consulatul turc pe Odós Apóstolou Pávlou, care este casa în care Mustafa Kemal Pasha (Atatürk), primul președinte al Republicii Turce, sa născut în 1881.

Pereții bizantini (casele antice)

Imediat după înființarea Salonicului în 315 î.Hr., orașul a fost înconjurat de ziduri defensive pentru a rezista la atacurile regelui Pyrrhus din Epirus în 285 și la celții în 279. Constantin cel Mare a întărit fortificațiile, iar sub imperiul bizantin, zidurile erau frecvent îmbunătățit. În secolele 14 și 15, autoritățile turcești au construit alte structuri defensive și turnuri, adesea folosind ingineri militari venețieni pentru construcții. Până în secolul al XIX-lea, orașul vechi era înconjurat de un circuit complet de ziduri de opt kilometri. Din păcate, guvernul otoman a tras zidurile antice pentru a moderniza și "înfrumuseța" orașul. Cu toate acestea, recent, zidurile au fost restaurate în secțiuni.

Un bun punct de plecare pentru un tur al zidurilor bizantine este la cimitirul Evangelistria, la nord de campusul Universității. De acolo, mergeți în afara zidurilor până în turnul rotund masiv din secolul al XV-lea cunoscut sub numele de Trigonion (sau Turnul Alysos). Dincolo de aceasta se află Turnul de la Anala Palaiologina, cu o poartă care duce în Cetatea, pe locul vechii acropole. Pe cel mai înalt punct este o fortăreață, Heptapyrgion ("Șapte Towers"), folosit anterior ca închisoare. De la Cetate, turiștii pot continua spre vest de-a lungul zidurilor, fie în interior, fie în exterior, spre Poarta Letaia lângă Biserica Sf. Apostoli și apoi spre Piața Democrației (Platía Dimokratías). De acolo, pereții continuă spre port, terminând la Fortul Vardar.

Biserica Sf. Apostoli

Biserica Sf. Apostoli (Áyii Apóstoli) se află la marginea orașului vechi, aproape de pereții bizantini. Această frumoasă biserică bizantină din secolul al XIV-lea a fost proiectată pe un plan pământ cruciform, cu cinci cupole și zidărie elaborată în mod elaborat. O caracteristică caracteristică a arhitecturii târzii bizantine este cupola principală care se ridică deasupra puțului de trecere a crucii cu celelalte cupole peste colțurile porticului. În timpul perioadei turcești, biserica a fost folosită ca o moschee, Soguk Su Camii ("Moscheea izvorului rece"). Biserica se mândrește cu fresce și mozaicuri deosebite din perioada Paleologului, descoperite în timpul lucrărilor de restaurare din 1940. În partea de nord a bisericii se află o cisternă care aparținea fostei mănăstiri a Sfântului Apostol.

Cum să îți Rezervi Biletele de Avion pe avia.md

Pentru a-ți face călătoria cât mai confortabilă și plăcută, avia.md îți oferă o platformă ușor de utilizat pentru rezervarea biletelor de avion. Iată câțiva pași simpli pentru a-ți rezerva biletele:

  1. Accesează site-ul avia.md: Intră pe avia.md și alege limba preferată pentru navigare.
  2. Introdu destinația și datele de călătorie: Selectează zborul dorit din Thessaloniki, Grecia împreună cu datele de plecare și de întoarcere.
  3. Compară ofertele: Platforma îți va afișa cele mai bune oferte disponibile, permițându-ți să compari prețurile și condițiile de zbor.
  4. Alege zborul: Selectează zborul care corespunde cel mai bine nevoilor tale și adaugă-l în coșul de cumpărături.
  5. Completează detaliile pasagerilor: Introdu informațiile necesare pentru fiecare pasager, inclusiv numele și detaliile de contact.
  6. Efectuează plata: Alege metoda de plată preferată și finalizează rezervarea. Vei primi confirmarea biletului pe e-mail.

Cu avia.md, rezervarea biletelor de avion este simplă și rapidă, astfel încât să vă puteți concentra pe planificarea șederii în Moldova.



din Thessaloniki

/

Grecia


Orasul: Thessaloniki


Codul orasului: SKG


Tara: Grecia


Codul tarii: GR


Aeroporturi:


Din Thessaloniki -
Decolarea Spre:

Spre Thessaloniki -
Decolarea Din: