spre Danemarca

Bilete de avion Moldova - Danemarca (DK). Rezerva online

Bilete de avion ieftine spre Danemarca din Chisinau- preturi

Informaţii generale

Danemarca - cea mai mică şi cea mai sudică dintre ţările scandinave, o ţară amplasată în Europa de Nord pe malurile Mării Baltice şi Marii de Nord. Cea mai mare parte a teritoriului Danemarcei este format din câmpii imense văluroase şi dealuri joase, uneori abrupte. Vacanţa în Danemarca - este şi odihnă la mare şi familiarizarea cu cultura bogată a ţării, cu istoria cea mai veche a Regatului Scandinav. Este o oportunitate formidabilă de a te odihni cu întreaga familie. În Danemarca o mare atenție se acordă copiilor - există o mulţime de parcuri acvatice, centre de divertisment.

Copenhaga - capitala Danemarcei nu este în zadar considerată a fi una dintre cele mai bune oraşe pentru plimbări, deoarece anume aici se află renumita stradă Stroget cu o lungime de 1,8 km - cea mai lungă şi prima în lume zonă pietonală. Şi incă, în oraş sunt numeroase parcuri, muzee, catedrale şi alte edificii.

Piaţa Primăriei

Aici îşi dau întîlnire toţi călătorii, pentru a se determina ce de vizitat în Copenhaga pe parcursul zilei. Deja aici puteţi începe a admira frumuseţele capitalei - numai havuzul “Lupta taurului cu şarpele”, merită mult. A fost conceput după proiectul lui Joachim Skovgarda, care a văzut contururile sculpturii în tapiţăria vărgată.

Primăria din Copenhaga

Primăria din Copenhaga nu a reuşit să-şi menţină arhitectura iniţială, deoarece era des în reconstrucţie. Imaginea actuală - rodul muncii arhitectului Martin Nyuropa (anul 1905). Iar însuşi edificiul a fost construit în sec. XVIII.

Înălţimea clădirii ajunge la 106 metri, ce pune în evidenţă măreţia ei, realizată în stilul romantismului târziu. Clădirea este împodobită cu clopoţi mari, împreună cu o statuie a Episcopului Absalon, care este considerat fondatorul oraşului Copenhaga.

Monumentul lui Hans Christian Andersen

Să nu vezi monumentul marelui povestitor, de captivantele poveşti ale căruia sunt interesaţi copiii ale tuturor națiunilor și a generațiilor, este pur și simplu o blasfemie. Acesta este situat direct în Piața Primăriei, în dreapta de Primărie.

În apropiere se află şi muzeul lui Andersen, care, de asemenea merită de vizitat. Acolo vă puteți întâlni cu toți eroii din basme - este şi „Dârzul soldaţel de plumb“, și renumita „Mica Sirena“, și fermecătoarea „Crăiasa zăpezii“ și multe altele.

Palatul Christiansborg

Palatul Christiansborg — este o reşedinţă regală, la moment deja în trecut. Pentru a vedea Palatul e necesar să treci peste Podul de Marmură. Acesta este construit pe locul unde a fost fondat Copenhaga. Turiștilor li se arată în subsol fundaţia veche a edificiului, deasemenea în Palatul Christiansborg se poate de văzut statuia lui Christian IX (rege), grajdurile autocraţilor şi muzeul de teatru.

Portul Nyhavn

Portul Nyhavn din Copenhaga este un important obiectiv turistic pentru plimbări romantice. Deși în secolul al XVII-lea, a urmărit un scop mult mai prozaic - pentru a face procesul de încărcare și descărcare a mărfurilor cat mai convenabil.

Dar acum, aici se plimbă cupluri de îndrăgostiţi, trecând pe lângă casele vechi, care creează o atmosferă de nedescris de confort şi antichităţi. Anume aici a locuit G. H. Andersen - în casele cu numărul 18, 20, şi 67.

În timpul iernii, e plăcut să stai în un restaurant cald, iar pe timp de vară - să faci o plimbare cu barca şi să te răcoreşti.

Staţiuni de vacanţă

Înconjurată de mare coasta de Nord a insulei Zealand, mai la Nord de Copenhaga, este locul de vacanță preferat de danezi cât și de turiști - aici se afla zeci de plaje frumoase, hoteluri de prima clasa şi cluburi de iahturi, numeroase distracţii nocturne şi păduri linistite.

Insula Lolland, situată la sud de Zealand, este cea mai potrivită pentru odihna activă, cu oportunități excelente pentru golf, pescuit, sporturi nautice și ciclism. Coasta Lolland, ruptă de golfuri si încadrată între stânci calcaroase, dealtfel ca şi insulele Falster, Storstrom și Myung din apropiere, oferă oportunități excelente pentru un loc de refugiu liniștit, practic în inima Europei, la doar câteva minute distanță de toate beneficiile civilizației. Dar, spectaculoasele stânci albe de calcar de Mons Klint, ce se afla la 128 m deasupra nivelului mării, pe insula Myung, considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din Danemarca.

Zona din Iutlanda se întinde pe 400 km de la granița germană la extremitatea nordică a Danemarcei - Capul Skagen (Grenien). Coasta de Vest a Iutlandei, are plaje cu nisip excelente (înotul este adesea periculos din cauza vânturilor care sunt în continuă schimbare și curenților de apa), iar cea de Est este făcută din pante abrupte, la baza cărora se “ascund” plajele confortabile de nisip. Mările și strâmtorile ce înconjoară această peninsulă, împreună cu nenumărate râuri și lacuri, fac această parte a țării un loc de pelerinaj pentru fanii de sporturi nautice.

Stațiunea din localitatea Skagen este atractivă prin dune de nisip şi plaje cu acelaşi nume, precum şi de Muzeul Skagen cu o bună colecție de picturi şi biserica Den Tilsandede-Kirke (“biserica îngropată”, sec. XIV), denumită astfel din cauza dunei de nisip care a acoperit toată localitatea, inclusiv şi primele etaje ale bisericii.

Bilete de avion ieftine către Danemarca

Pe AVIA.MD puteți găsi toate informațiile necesare cu privire la toate biletele electronice. În funcție de sezon, orașul de plecare, companie aeriana şi a reducerii actuale, costul biletelor spre Danemarca poate varia.