spre Billund

Bilete de avion Chisinau - Billund (BLL), Danemarca. Rezerva online

Billund

Billund este un oraș din Iutlanda, Danemarca.

Cu o populație de 6.742 (august 2022), Billund este al doilea oraș ca mărime din municipalitatea Billund, în spatele reședinței municipale Grindsted.

Este situat la aproximativ 13 kilometri (8,1 mile) est de Grindsted și la 27 de kilometri (17 mile) vest de Vejle.

Billund este un oras mic din Danemarca, un loc pitoresc renumit pentru cladirile sale multicolore. Orasul a devenit faimos prin instalatia de productie a jocurilor LEGO si parcul de distractii Legoland. Numele orasului este mentionat pentru prima data in 1510, cand Billund era un catun in care locuiau doar cativa oameni. Billund se afla la o distanta de aprox. 13 km de Grindsted, 56 km de Esbjerg si 27 km de Vejle. Orasul are un aeroport international cu o pista de 3100 m.

Billund are al doilea aeroport ca marime din Danemarca iar acesta se afla la numai 2 kilometri de LEGOLAND. In plus, Billund are conexiuni bune si mijloace de transport public catre orasele mai mari din regiune precum Vejle, Kolding, Esbjerg, Horsens, Aarhus sau Copenhaga. Este usor sa te deplasezi prin regiune cu autobuzul si trenul, dar poti lua si taxiul sau poti inchiria o masina.

Billund este un oraș modest, cu o poveste mare de spus: este locul de naștere al LEGO și se mândrește cu fabrica originală LEGO și stațiunea Legoland. Parcul de distracții este motivul pentru care majoritatea oamenilor vor coborî pe Billund și este o atracție de talie mondială pe care micuții băieți sunt sigur că o vor iubi. Dacă vă petreceți o parte din călătorie ramificându-vă în regiunea mai largă, veți vedea cele mai bune pietre runice vikinge din Danemarca, vizitați muzee în aer liber cu toate descrierile și vă veți întâlni cu un leu la grădina zoologică Gifskud. Excursiile de o zi sunt, de asemenea, o opțiune către orice număr de orașe și sate interesante din mediul rural sau de pe coastă.

Lallandia Billund este un complex de distracții și activități care a fost deschis în 2009. Vara, copiii vor dori să se scufunde direct în Aquadome, cel mai mare parc acvatic din Scandinavia. Adolescenții și micuții pot arunca tobogane și pot lua piscina cu valuri, în timp ce adulții se pot retrage în zona de wellness, unde așteaptă masaje, saune și tratamente spa. În altă parte, băieții mici pot sălbăticiți la Monky Tonky Land, cu rame de alpinism și jocuri și activități special supravegheate, în timp ce întreaga familie va avea o balenă de un moment pe peretele de alpinism, patinoar, pârtie de schi, bowling și mini -curs de golf.

Prima Legolandă din lume, această atracție merge puternic de aproape jumătate de secol și este cel mai vizitat loc din Danemarca. Există nouă terenuri tematice LEGO pe care copiii le pot descoperi, dar partea pe care toată lumea va dori să o vadă este Mini Land. Aici au fost construite monumente și peisaje urbane din Danemarca și din lume la scara 1:20 a LEGO. Statuia Libertății, Acropola și templele egiptene Abu Simbel sunt toate aici, la fel ca și districtul Copenhaga Nyhaven. Legoland are patru montane russe, combinate cu o serie întreagă de plimbări mai mici pentru copii și copii mici.

O jumătate de oră la sud-est de Billund se află portul maritim Baltic Kolding. La marginea centrului orașului se află fostul castel regal, Koldinghus. A fost construit în anii 1200 de Christoffer I, dar cele mai vechi părți pe care le puteți vedea au fost ridicate în timpul domniei descendentului său îndepărtat Christoffer III în secolul al XV-lea. În Evul Mediu s-au desfășurat campanii militare daneze chiar de la acest castel, iar în secolul al XXI-lea este un muzeu care prezintă mobilier istoric, ceramică și artă plastică, concentrându-se pe timpul ambițios al regelui Creștin al IV-lea în reședință la castel.

Parte a Muzeului Național Danez, Kongernes Jelling este o atracție gratuită care păstrează un monument Viking din secolul al X-lea, inclus în lista UNESCO, creat de regele Harald Bluetooth. Aici, sculptat în pietre imense, Harald descrie cum a cucerit Danemarca și Norvegia și a adus creștinismul în regiune. Acesta marchează tranziția Scandinaviei de la credințele păgâne la monoteism. Există o descriere a lui Hristos pe una dintre pietrele care apar chiar pe toate pașapoartele daneze, ceea ce vă oferă o idee despre ce înseamnă site-ul pentru această țară.

Acest parc zoologic și safari este la doar un scurt salt de Legoland. Dacă aveți propria mașină, puteți circula printr-o serie de incinte imense, deschise, pentru a obține vederi directe ale speciilor de savane africane, cum ar fi rinocerii, antilopii, leii, girafele și zebrele. Mândria leilor care cutreieră câmpurile de la grădina zoologică Givskud este cea mai mare din Europa de Nord. Dacă nu aveți mașină; nu vă faceți griji, puteți urca la bordul autobuzului Safari pentru o plimbare ghidată prin parc. O treime din speciile din grădina zoologică este pe cale de dispariție, iar atracția joacă un rol în programele internaționale de reproducere.

Acest oraș cetate își ia numele de la regele Frederic al III-lea, care l-a fondat în 1650. La un moment dat a fost chiar considerată capitala Danemarcei. După frământarea războiului de 30 de ani de la începutul anilor 1600, Frederic al IV-lea a decis că Iutlanda are nevoie de o fortăreață militară puternică. Fredericia este rezultatul: orașul a fost construit de la zero în 1650, scris de un sistem de apărare eleaborat. Lucrurile nu s-au schimbat atât de mult în anii care au urmat, întrucât bastioanele, zidurile, șanțurile și bateriile fac parte din „orașul” modern al Fredericiei.

După toată acțiunea și agitația stațiunilor locale, această biserică ne amintește că Billund este încă un oraș rural liniștit. Ați putea petrece câteva minute făcând o pauză la Grinsted Kirke, uitându-vă la interiorul său vechi de secole înainte de a pleca la următoarea atracție. Cea mai mare parte a acestei clădiri văruite este din anii 1100, cu actualizări două secole mai târziu, în timp ce turnul bisericii a fost adăugat în anii 1920.


spre Billund

/

Danemarca


Orasul: Billund


Codul orasului: BLL


Tara: Danemarca


Codul tarii: DK


Aeroporturi:


Spre Billund -
Decolarea Din:

Din Billund -
Decolarea Spre: