spre Copenhaga

Bilete de avion Chisinau - Copenhaga (CPH), Danemarca. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Copenhaga (CPH), Danemarca. Rezerva online


Copenhaga este capitala și cel mai mare oraș al Danemarcei.

Situat pe insulele Zeeland, Slotsholmen și Amager.

Orașul este centrul cultural, economic și guvernamental al Danemarcei; este unul dintre cele mai mari centre financiare din Europa de Nord cu Bursa de Valori din Copenhaga.

Economia orașului se bazează în principal pe servicii și comerț. Pe locul Copenhaga în secolul al XII-lea se afla un sat neînsemnat Havn, pe care episcopul Absalon, după construirea castelului, în 1167, l-a transformat într-un oraș fortificat. Asteroidul (362) Hafniu, descoperit în 1893, și elementul chimic hafniu, descoperit în 1923, poartă numele de Copenhaga.

ATRACȚIILE DE PRINCIPALA

Ce să vezi și unde să mergi?

Nyhavn — port, canal și loc de odihnă din secolul al XVII-lea

Canalul se întindea de la Noua Piață Regală până la portul din fața cheiului, la sud de Teatrul. De-a lungul canalului există multe case colorate din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, baruri, cafenele și restaurante. Multe nave istorice din lemn sunt ancorate în canal.

Christiansborg este un palat regal danez din 1740

construit pe locul Castelului Copenhaga din 1167

Situat în partea veche a Copenhaga, pe mica insulă Slotsholmen. Este unul dintre reperele arhitecturale ale regatului danez. Dispunerea apropiată de cea modernă a fost creată de arhitectul E. D. Huyser în 1733-1740. După incendiul din 1884, procesul de restaurare a fost întreprins de T. Jörgensen, care a dat palatului un nou aspect pseudo-baroc în anii 1907-1922.

Mica Sirenă

o statuie înfățișând un personaj din basmul „Mica Sirenă” de Hans Christian Andersen. Situat în portul Copenhaga. Sculptura are 1,25 m înălțime și cântărește aproximativ 175 kg. Autorul este sculptorul danez Edvard Eriksen. Deschis la 23 august 1913. Realizat la ordinul fiului fondatorului fabricii de bere Carlsberg - Carl Jacobsen, care a fost fascinat de baletul coregrafului August Bournonville bazat pe basmul „Mica Sirenă” de la Teatrul Regal din Copenhaga. De atunci, această statuie a devenit un simbol și una dintre principalele atracții ale orașului.

Palatul Regal Amalienborg

complex arhitectural din Copenhaga, reședința oficială a reginei Margrethe a II-a a Danemarcei. Construit în timpul domniei regelui Frederic V. Proiectat de Nikolai Eitved. Numele și-a primit de la soția lui Frederic al III-lea, regina Sofia Amalia, care în 1673 a construit un palat pe acest loc numit Sophie Amalienborg, care a ars într-un incendiu în 1689. Ansamblul arhitectural al arhitectului Nikolai Eitved este format din patru clădiri separate, cu fațade rococo aproape identice.

Turnul rotund

un observator ca parte a unui complex de clădiri universitare, care a fost ridicat în parohia Bisericii Treimii din Copenhaga din ordinul regelui Christian IV la mijlocul secolului al XVII-lea. Observatorul din turn este unul dintre cele mai vechi din Europa. În secolele XVII-XVIII. Aici au lucrat astronomi proeminenți precum Ole Römer și Peder Horrebow. De-a lungul timpului, turnul a devenit unul dintre simbolurile capitalei daneze. Nivelul superior al turnului, care se ridică la 36 de metri deasupra nivelului pavajului, este ocupat de un planetariu. Nu există trepte înăuntru. O ascensiune blândă în spirală, cu o lungime de 210 de metri, duce la etaj, înconjurând turnul de șapte ori într-o spirală.

Felledpark

parc din centrul Copenhaga, fondat în 1906-1914. arhitectul peisagist Edward Glesel și inginerul O. K. Nobel cu sprijinul administrației orașului pe teren public. Primarul Jens Jensen a plantat primul copac în Felledpark pe 26 aprilie 1909. Aleea centrală poartă numele lui. Felledpark găzduiește numeroase concerte și festivaluri, Carnavalul de la Copenhaga, o cursă istorică de mașini și demonstrații de Ziua Mai.

Bursen

clădirea Bursei de Valori din Copenhaga de pe insula Slotsholmen din centrul Copenhaga, construită în 1619-40. din ordinul lui Christian IV. Arhitecții, frații Stenwinkel, au încoronat clădirea în stil renascentist flamand cu o turlă de 56 de metri sub formă de cozi răsucite a patru dragoni. Etajul I al clădirii este împărțit în patruzeci de compartimente mici pentru depozitarea mărfurilor, iar etajul al doilea este ocupat de o sală spațioasă pentru operațiuni comerciale. Bursa de Valori din Copenhaga a ocupat clădirea Börsen din 1625 până în 1974. În 1918, clădirea a fost atacată de șomeri agresivi.

Noua Glyptothek Carlsberg

muzeu de artă situat în Copenhaga. Fondată în secolul al XIX-lea de fiul fondatorului fabricilor de bere Carlsberg, Carl Jacobsen. Colecția muzeului provine din colecția privată a lui Jacobsen. În Noua Glyptothek sunt expuse opere de artă din Egiptul Antic, Grecia Antică, Roma Antică. Colecția etruscă este considerată una dintre cele mai bogate din afara Italiei. De interes este clădirea muzeului în sine, cu o grădină de iarnă în centru.

Tivoli

parc de distracții. Situat în centrul orașului Copenhaga. Unul dintre cele mai vechi parcuri din Danemarca, al doilea după Direhavsbakken. Tivoli a fost fondată de ofițerul danez Georg Carstensen. Ușile parcului s-au deschis pe 15 august 1843. Acum parcul este unul dintre cele mai vizitate din Scandinavia și al treilea din Europa, după Disneyland Paris și Europa-Park german.

Rosenborg

fosta resedinta a regilor danezi, construita din ordinul regelui Christian IV la marginea Copenhaga in anii 1606-1624. Sala de bal era cea mai magnific decorată, unde aveau loc banchete solemne și audiențe regale. În jurul castelului a fost amenajată Grădina Regală, care este vizitată anual de 2,5 milioane de turiști. Aici sunt expuse colecțiile de artă și istorice ale regilor danezi, precum și regaliile regale ale Danemarcei. Pe teritoriul castelului a fost deschis cel mai vechi monument din Copenhaga, dedicat scriitorului Hans Christian Anderson. Regele Christian al IX-lea a fost prezent la deschidere din iunie 1880.

Rezervați un bilet spre Copenhaga împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Copenhaga, este prin utilizarea serviciilor online-rezervării și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Plata biletelor se poate face de la distanță nefiind nevoia de vizitare a unui oficiu. Contractul de vânzare a biletelor de avion poate fi ușor accesat online pe AVIA.MD. Dacă aveți nevoie să accesați regulamentul de prestare a serviciilor, o puteți face online pe AVIA.MD. Pe AVIA.MD puteți găsi toate regulile publice de securitate a datelor cu caracter personal.

Deasemenea pentru a primi plăcerea maximă de călătoria dumneavoastră, în același timp cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzut online-rezervare a camerelor în una din multiplele hoteluri in Copenhaga.


spre Copenhaga

/

Danemarca


Orasul: Copenhaga


Codul orasului: CPH


Tara: Danemarca


Codul tarii: DKSpre Copenhaga -
Decolarea Din:

Din Copenhaga -
Decolarea Spre: