Compania aeriană Meridiana Fly este a doua companie ca importanță și ca mărime în Italia. Aceasta a fost fondată în 1964. Aeroportul de bază al companiei este Oblia – Costa Smeralada, însă are și câteva huburi la aeroporturile Contania Fontanarossa, Peretola, Florence și Verona.

Meridiana propune pasagerilor săi 90 de destinații în Italia și în lume. Compania operează zboruri directe din Chișinău spre Milano și Verona.

Compania este membru acreditat IATA și ICAO, ceea cearată că comunitatea aviatică recunoaște Meridiana Fly ca o companie sigură.

Compania are două clase de deservire: econom și bussines. În funcție de clasa pe care o alegeți dispuneți de câteva facilități, aici se inculde mărimea bagajului care intră în costul biletului etc. Compania are grijă de clienții săi de aceea oferă servicii speciale pentru persoanele cu dizabilități, copii și mame. De asemenea cu această companie vă puteți transporta și animalul preferat.

În timpul zborurilor sunteți deserviți cu băuturi, sandvișuri, jurnale. În aeronava Airbus A320 este și posibilitatea de a privi o emsiune sau un film în funcție de durata zborului.

Flota Meridianei este compusă din aeronavele Airbus A319, Airbus A320, Airbus A330-200, McDonnell Douglas MD-80.