Aeroportul Roma Ciampino

 

Aeroportul Ciampino din Roma (IATA: CIA) este la câțiva kilometri de centrul Romei, în apropiere de magistrala Romei, care se extinde în jurul orașului.

 

Anul de deschidere oficială a aeroportului Ciampino este 1916. Cel mai interesant este faptul că aeroportul se află în funcțiune până în zilele noastre, făcându-l unul dintre cele mai vechi aeroporturi din Italia.

Orașul Roma a avut nici un alt aeroport cu un trafic de pasageri atât de mare pe an (aproximativ 2 milioane de pasageri), până în  1960 când s-a deschis aeroportul Leonardo da Vinci. De la deschiderea sa, Ciampino, realizează exclusiv zboruri charter și zboruri executive.

 

După un deceniu de stagnare în zboruri regulate, transportatorii low cost au început să investească în aeroportul Ciampino, iar acum el încă o dată a devenit una dintre cele mai aglomerate aeroporturi și cu cea mai rapidă creștere din Italia. Debitul total al pasagerilor a fost 5402000 în 2007.

 

Traficul a crescut atât de mult încât plângerile ale cetățenilor supărați legat de zgomotul din zonă a forțat Ministerul Transporturilor din Italia să caute un nou loc pentru a construi un al treilea aeroport din Roma, care ar putea prelua o parte din traficul în exces din aeroportul Ciampino.

 

Companiile aeriene care operează în Ciampino sunt: Wizz Air, V Bird, Helvetic, Transavia Airlines, Sterling, Ryanair, Thomas Cook Airlines, easyJet, Air Berlin, Hapag-Lloyd Express, Carpatair

 

Dacă veți zbura spre Aeroportul Ciampino aici veți găsi toate informațiile necesare despre acest aeroport.

On-line plecări și sosiri, orarul de zbor, orarul companiilor aeriene, adresa si harta aeroportului, prognoza meteo, hotelurile din Roma și alte informații utile.

Pe AVIA.MD puteți găsi toate regulile publice de securitate a datelor cu caracter personal.

Bilete de avion ieftine către aeroportul din Roma

Dacă aveți nevoie de un bilet spre aeroportul Ciampino atunci motorul gratuit de căutare Avia.md vă va ajuta să găsiți cele mai bune oferte de bilete spre Roma. Cu Avia.md veți găsi  rapid și ușor cele mai ieftine bilete cu date de zbor flexibile. Noi vă vom ajuta să găsiți cel mai bun pret în cel mai scurt timp..

 

Nu sânteți sigur unde doriți să călătoriți? Utilizați serviciul nostru de căutare. Sistemul nostru de căutare vă va arăta toate opțiunile spre toate direcțiile din Ciampino. AVIA.MD efectuează căutările printre sutele de companii aeriene și agențiile de turism, compara prețurile pentru miile de destinații și astfel veți găsi cele mai bune preturi la bilete de avion. Nu uitați că puteți face rezervarea biletelor de avion online pe AVIA.MD.

La fel, puteți rezerva hoteluri pe Avia.MD. În cazul în care aveți nevoie de un hotel din Roma, Avia.md  vă va ajuta să găsiți cele mai mici preturi în toate hotelurile cunoscute din oraș.