Aeroportul  Domodedovo

Aeroportul internațional „Domodedovo” este un nod important de transport pentru schimbul și regional, pe distanțe scurte și zborurile aeriene internaționale. Domodedovo este  pe locul de amplasare geografică: direcția sud-est în afara magistralei din Moscova, la 15 km de orașul Moscova.

 

Cota anuală a traficului de pasageri pe aeroportul Domodedovo (inclusiv toate terminalele) de până la 30 de milioane de pasageri și mai mult de 50 de mii de zboruri. Datorită structurii dezvoltate a terminalului și a conexiunilor convenabile de transport între ele, numeroase din numărul de zboruri internaționale de pasageri  efectuează tranzitul prin aeroportul Domodedovo.

 

Convenabila comunicare între aeroport cu orașul este realizată printr-un expres regional de trenuri Aeroexpress capabilă să transporte pasagerii din clădirea aeroportului până în centrul orașului Moscova, în mai puțin de o oră. Deasemenea oaspeții și pasagerii în tranzit pot să utilizeze serviciul de transport al aeroportului sau transportul rutier.

 

Structura complexului aeroportului „Domodedovo” include:

 • Clădiri terminalelor.
 • Nodurile de schimb de transport și parcare.
 • Infrastructura pentru serviciul de călători.
 • 3 angare PAM pentru avion de transportare a pasagerilor și transportare a mărfurilor
 • Terminale de mărfuri și sortare.

 

De la aeroportul Domodedovo se fac zborurile regionale și internaționale către țările CSI și alte țări străine. Companiile aeriene deservesc zboruri spre țările CSI, Europa de Vest și de Est, Asia și Orientul Mijlociu, precum și zborurile transatlantice către Statele Unite și Canada programată.

 

Aeroportul „Domodedovo” oferă confort maxim și servicii de înaltă calitate pentru pasageri.

Informații utile privind aeroportul Domodedovo:

 • Servicii postale
 • Taxofon
 • Internet
 • Servicii bancare
 • Magazine
 • Restaurante, baruri, fast-food
 • Hotel Aerotel Domodedovo

„Domodedovo” – este aeroportul orașului Moscova. În primăvara anului 2011 este considerat cel mai mare aeroport de pasageri din Russia și face parte din top 20 cele mai aglomerate aeroporturi din Europa. Situat la granița districtului Domodedovo și districtul Ramenskoie din regiunea Moscovei, la 45 km sud-est de centrul Moscovei, la 22 km de MKAD.

Complexul Aeroportului include: aerodrom, format din două piste paralele independente (VPP1 și VPP2). Acestea sunt situate la 2 km distanță una de alta, ceea ce face ca Domodedovo să fie cel mai voluminos aeroport din Moscova, capabil să producă simultan operațiuni de decolare și de aterizare. Ambele piste sunt certificate în conformitate cu categoria de OACI CAT IIIA. Reconstrucția Aeroportului Domodedovo VPP1, a permis să devină primul aeroport rus cu posibilitate de a lua un avion de pasageri Airbus A380.

Terminalul de pasageri Domodedovo a fost certificat IATA «C» și este primul din Rusia, a obținut certificare la standardul internațional de calitate ISO 9001: 2000.

Construcțiile actuale a complexului aeroportului (AVC) – sau terminalul de pasageri – Aeroportul Domodedovo are o suprafață de 135 de mii de metri pătrați. La primul etaj sunt plasate platformele de înregistrarea, magazine, puncte de alimentare, sala de așteptare, sala de sosirea și plecarea a liniilor interne și internaționale.

În Aeroportul Domodedovo funcționează sistemul de înregistrare în platforme: în AVC există patru platforme a câte 22 de secțiuni și două platforme pentru 20 de secțiuni și alte patru secțiuni pentru înregistrarea bagajelor supradimensionate. Ele sunt sistematizate în conformitate cu liniile aeriene. Platformele de înregistrare pentru zborurile interne și internaționale, sunt situate sub un singur acoperiș, în conformitate cu tehnologiile de transfer recomandate de OACI și IATA. Acest lucru se face pentru a ușura calea pasagerilor de transfer. În plus, mai sunt 13 secțiuni, pentru a înregistra pasageri de transfer și pentru zona sterilă a aeroportului.

La etajul al doilea în zona comună a aeroportului, sunt scări rulante și lifturi, puteți vizita magazine, cafenele și restaurante, un centru spa și bănci. Există un oficiu poștal, serviciul de migrație și birouri ale companiilor aeriene.

În zona comună a sosirii liniilor interne (DAL) la primul etaj sunt instalate: secția de luare a bagajelor, centru medical, secția de poliție, accesul la terenul de la Aeroexpress. În zona de sterilă de zboruri a liniilor interne pe ambele etaje sunt mai multe toalete, centre medicale, cameră pentru fumători, facilități de afaceri, o varietate de magazine și puncte de alimentare, inclusiv și rețele.

La zona de sosire a liniilor aeriene internaționale (LII) sunt instalate:controlul-sanitar fitoplanctonul și veterinar, secția de luare a bagajelor, sala pentru fumători, cabine de duș, camera de depozitare și holul pentru sosirile delegațiilor oficiale. La al doilea etaj de plecare a zborurilor internaționale se află o cameră pe gratis, pentru mame și copii, cu program de lucru 24/24. În cameră sunt asigurate condiții de joacă, hrană și pătucuri pentru copii.

Pasagerilor cu necesități speciale sunt asigurate condiții speciale de deservire. De exemplu, ușile batante la aeroport sunt echipate cu butoane speciale care se află la nivelul unei persoane în scaun. Când apăsați butonul, încetinește viteza de rotație a ușii, care facilitează accesul la clădirea ABK. Lifturile ce duce la etajul al doilea, sunt echipate cu puncte de ieșire pe ambele părți, iar intrările în magazine și puncte de alimentare sunt de o lățime suficientă pentru a trece scaunul cu rotile. Există rampe și toalete speciale. Serviciile aeroportului poate oferi sprijin pentru pasagerii cu necesități speciale, printr-o aplicarea prealabilă a pasagerilor sau a companiilor aeriene, acesta ajută pasagerii să urce la bordul aeronavei.

Aeroportul Internaţional Domodedovo

Tara: Rusia
Tip Aeroport: civil
Cod ICAO: UUDD
Cod IATA: DME
Orar de lucru: non stop
Web: www.domodedovo.ru
Aeroportul Domodedovo este aeroportul de baza pentru urmatorele companii aerene:
 • S7 Airlines
 • Transaero Airlines
 • VIM Airlines
 • Globus Airlines
 • Region Avia Airlines
 • RusLine
 • Moskovia Airlines
Apeluri de Urgenta
Informatia
+7 495 933-66-66
Service de calitate
8 800 200-33-66
Vamă (de serviciu)
+7 495 967-83-52
Agenţia defrontieră
+7 495 504-02-33
Secţia Consulară
+7 495 971-27-14
Sala de VIP
+7 495 504-02-67, +7 495 504-02-95
Hotel Aerohotel
+7 495 795-38-68
Serviciul deimigraţiei
+7 495 967-84-12
Control veterinar
+7 495 967-83-96
Camera mamei si copiilui
+7 495 967-83-63
Sectia medicala
+7 495 504-02-49, +7 495 504-02-48
Depozitarea bagajelor
+7 495 967-83-63
Lost&Found

+7 495 504-02-58 (zboruri interne)

+7 495 504-02-85 (zboruri externe)
Centrul de presă
+7 495 795-34-27

Clienților care au procurat biletele de avion în casele agenției noastre, le oferim servicii profesionale de consultanță în perioada călatoriei.

Pentru mai multe informații privind anularea sau modificarea  biletelor de avion la un tarif mai convenabil, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: +373 (22) 890-890 sau la adresa electronică ticketing@solei.md