Chișinău - Varșovia, zbor direct din 30 septembrie!

Chișinău - Varșovia, zbor direct din 30 septembrie!

06 Iulie 2024

Chișinău - Varșovia, zbor direct din 30 septembrie!

Dacă planifici zborul în Varșovia, Polonia cuWizzAir, iată top 3 destinații ca să le vizitezi!

1. Orașul Vechi (Stare Miasto)

Orașul Vechi din Varșovia, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este o destinație fermecătoare care îmbină istoria cu frumusețea arhitecturală. Reconstruit cu meticulozitate după distrugerile masive din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acest loc îți oferă o incursiune în trecutul glorios al Poloniei.

- Piața Castelului (Plac Zamkowy) și Castelul Regal: Această piață istorică găzduiește coloana iconică a regelui Zygmunt al III-lea și Castelul Regal, un simbol al regalității poloneze, restaurat la splendoarea sa de odinioară. Castelul găzduiește acum expoziții de artă și istorie.

- Catedrala Sf. Ioan: O catedrală gotică cu o importanță istorică deosebită, unde au avut loc numeroase evenimente cruciale pentru Polonia. Interiorul său impresionant te va captiva.

- Piața Orașului Vechi (Rynek Starego Miasta): Inima vibrantă a Orașului Vechi, înconjurată de case pastelate, cafenele și restaurante. Aici poți savura preparate tradiționale poloneze și te poți bucura de atmosfera medievală.

2. Parcul Łazienki (Łazienki Królewskie)

Parcul Łazienki este un paradis verde în mijlocul orașului, oferind o oază de liniște și frumusețe naturală. Acesta este locul perfect pentru o plimbare relaxantă sau un picnic, în timp ce te bucuri de atracțiile culturale și istorice din jur.

- Palatul pe Insulă (Pałac na Wyspie)*: Un palat neoclasic impresionant, situat pe o insulă artificială în mijlocul unui lac. Palatul este deschis vizitatorilor și găzduiește colecții de artă și mobilier istoric.

- Monumentul Chopin: O statuie din bronz dedicată celebrului compozitor polonez Fryderyk Chopin. În timpul verii, aici se organizează concerte de pian în aer liber, oferind o atmosferă romantică și culturală.

- Amfiteatrul: Un loc de spectacol în aer liber care găzduiește diverse reprezentații artistice, de la teatru la concerte. Arhitectura sa clasică și locația pitorească îl fac un loc deosebit pentru evenimente culturale.

3. Palatul Culturii și Științei (Pałac Kultury i Nauki)

Această clădire monumentală, construită în stilul realismului socialist, este cea mai înaltă din Polonia și un simbol al Varșoviei moderne. Oferă o varietate de activități și atracții pentru vizitatori.

- Observatorul: Situat la etajul 30, observatorul oferă o priveliște spectaculoasă asupra orașului. De aici, poți admira panorama Varșoviei și să faci fotografii impresionante.

- Teatre și săli de conferințe: Clădirea găzduiește numeroase evenimente culturale, inclusiv piese de teatru, concerte și conferințe internaționale. Este un centru vibrant al vieții culturale din Varșovia.

- Muzee: Palatul adăpostește diverse muzee, inclusiv Muzeul Tehnicii și Muzeul Evoluției. Acestea oferă expoziții interactive și educative, ideale pentru toate vârstele.

Rezervă bilete de avion spre Varșovia

Poți rezerva acum bilete de avion cu zbor direct din Chișinău spre Varșovia începând cu 30 septembrie.

Profită de această oportunitate și planifică-ți vacanța de neuitat în capitala Poloniei.

Rezervă biletele de avion pe avia.md și bucură-te de o călătorie confortabilă și rapidă.