Aegean Airlines - Bilete de avion

Aegean Airlines - Bilete de avion

03 Iunie 2024

Aegean Airlines

Aegean Airlines, cea mai mare companie aeriană din Grecia, și-a început operațiunile în mai 1999 și a cunoscut o expansiune semnificativă de-a lungul anilor. A început cu zboruri de la Atena către destinații precum Heraklion și Salonic și a extins rapid și pe cele internaționale. Notabil, Aegean a achiziționat Air Greece în decembrie 1999 și mai târziu a fuzionat cu Olympic Air în 2013, consolidându-și astfel poziția pe piața aviației grecești.

Flota Aegean Airlines este compusă în principal din modele Airbus, inclusiv A320, A320neo, A321 și A321neo. În prezent, Aegean operează un total de 61 de aeronave, cu planuri în desfășurare pentru introducerea de modele mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cum ar fi A320neo și A321neo.

Din Aeroportul Internațional Chișinău, Aegean Airlines oferă rute către o serie de destinații. Zborurile directe notabile din Chișinău includ servicii către principalele orașe din Europa.

Per ansamblu, Aegean Airlines a stabilit o rețea robustă cu o flotă modernă, oferind o conectivitate extinsă în Grecia și către diverse destinații internaționale.

Aegean Airlines a avut o creștere semnificativă a numărului de pasageri în ultimii ani. În 2021, compania a transportat 7,2 milioane de pasageri, iar în 2023, acest număr a crescut la aproximativ 15,7 milioane de pasageri, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 26% față de anul anterior. Această creștere a fost influențată atât de expansiunea rețelei, cât și de introducerea de rute noi și optimizarea celor existente..

În primul trimestru al anului 2024, Aegean Airlines a transportat aproximativ 2,9 milioane de pasageri, înregistrând o creștere de 11% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. Această creștere a fost echilibrată între operațiunile din rețeaua internațională de la Atena și Salonic.

Aceste rezultate subliniază angajamentul continuu al Aegean Airlines pentru dezvoltarea și modernizarea flotei și a rețelei de destinații, contribuind astfel la creșterea traficului de pasageri și la consolidarea poziției companiei pe piața aviației comerciale.