spre Varșovia

Bilete de avion Chisinau - Varșovia (WAW), Polonia. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Varșovia (WAW), Polonia. Rezerva online

VARSOVIA ESTE CAPITALA ȘI CEL MAI MARE ORAȘ DIN POPULAȚIA ȘI TERITORIUL POLONIEI.

Râul Vistula curge prin oraș, împărțind orașul aproximativ în mod egal.

Astăzi, Varșovia este un amestec de stiluri arhitecturale diverse, datorită în mare parte istoriei bogate atât a Poloniei, cât și a capitalei în sine.

După al Doilea Război Mondial, orașul a fost reconstruit. Așadar, de exemplu, în orașul vechi, în spatele fațadelor restaurate cu grijă, apartamentele sunt moderne, conform criteriilor perioadei postbelice, cu un aspect și echipamente complet diferite față de predecesorii lor istorici înainte de 1939.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să urmărești și unde să mergi?

Palatul Culturii și Științei

clădire din Varșovia. Este situat în centrul orașului, în Piața Paradov. Construit pe modelul așa-numiților „zgârie-nori Stalin” ca un cadou de la Uniunea Sovietică poporului polonez. Astăzi, zgârie-nori servește ca clădire de birouri și centru expozițional, este sediul unui număr de companii și agenții guvernamentale. În plus, găzduiește muzee, cinematografe, teatre, restaurante, librării, piscine, institute științifice și spații expoziționale.

Bazilica Sfinții Mihail și Florian

Catedrala din dieceza Varșovia-Praga a Bisericii Romano-Catolice din capitala Poloniei.

Construcția a fost realizată din 1887 până în 1904 după proiectul arhitectului Józef Pius Dziekoński. Catedrala a fost construită în stil neogotic. Interiorul este, de asemenea, decorat cu textură de cărămidă în stil gotic mazovian. Pe un soclu din naosul drept stă o statuie în stil baroc a Sfântului Florian.

Castelul Regal

monument de arhitectură și istoric situat în Varșovia. Clădirea, construită în stilul baroc și clasicism, se află la adresa: Piața Castelului. Monumentul culturii nationale. Castelul Regal a fost construit în 1598-1618 de regele Poloniei. Inclus în Registrul de stat al muzeelor. Inițial reședința prinților mazovieni.

Centrul de Științe Copernicus

este un muzeu de știință situat pe malul râului Vistula în Varșovia, Polonia. Centrul științific are peste 450 de exponate interactive, cu ajutorul cărora vizitatorii efectuează ei înșiși experimente. Centrul este cea mai mare instituție din domeniul experimentelor științifice din Polonia și una dintre cele mai avansate din Europa. Pe 25 septembrie 2012, Centrul a sărbătorit vizita celui de-al doilea milion de vizitatori. Clădirea Centrului a fost deschisă pe 5 noiembrie 2010 și avea cinci galerii.

Piața din orașul vechi

partea centrală și cea mai veche a orașului vechi din Varșovia. A luat naștere la sfârșitul secolului al XIII-lea, odată cu întemeierea orașului. Din punct de vedere istoric, primăria a fost amplasată în centrul pieței, a cărei prima mențiune datează din 1429. Timp de mulți ani, piața a jucat un rol important în viața orașului, ca principal centru de comerț, spectacole politice și doar un loc de întâlnire pentru varsoveni și oaspeții capitalei.

Parcul Lazienki

cel mai mare parc din Varșovia, care se întinde pe 76 de hectare în centrul orașului. Complexul palatului și parcului se află în cartierul central al orașului, pe Aleea Ujazdowska, parte a „Traseului Regal” care leagă Palatul Regal din centrul Varșoviei de palatul din Wilanów în sud. La nord de parc, de cealaltă parte a străzii Agricola, se află Palatul Ujazdowski.

Muzeul de Istorie a Evreilor Polonezi Polin

un mare muzeu din Polonia dedicat istoriei comunității evreiești din această țară. Muzeul a fost deschis în 2013. Situat în Varșovia, pe teritoriul fostului ghetou din Varșovia. Piatra de temelie a muzeului a fost pusă în 2007, deschiderea a avut loc pe 19 aprilie 2013, la aniversarea a 70 de ani de la Revolta din Ghetoul din Varșovia. Muzeul are o mare colecție interactivă de exponate dedicate istoriei de o mie de ani a evreilor din Polonia, până la Holocaust.

Palatul Wilanów

un palat și o grădină adiacentă acestuia în districtul Wilanow de la periferia de sud-est a Varșoviei moderne. Construit în 1677-1698 de Augustin Lozzi pentru regele Jan Sobieski. Este o capodoperă a barocului, precum și un subiect de mândrie națională a Poloniei.

Barbacana din Varșovia

barbacană din Varșovia, care este unul dintre puținele elemente supraviețuitoare ale complexului de fortificații din secolul al XVI-lea care înconjura Varșovia. Situata intre Orasul Vechi si Orasul Nou, barbacana atrage atentia numerosi turisti. Barbacana și meterezele sunt un loc preferat pentru artiștii care își vând picturile aici, precum și pentru muzicieni și alți artiști de stradă.

Muzeul Revoltei din Varșovia

Muzeu, situat în clădirea fostei centrale de tramvai. Muzeul a fost deschis pe 31 iulie 2004. Expoziția permanentă se întinde pe o suprafață de 3000 mp. m. si este situat pe 4 etaje. Include aproximativ 750 de exponate și 1000 de fotografii. Muzeul Revoltei de la Varșovia la nivel oficial îi atribuie responsabilitatea pentru înfrângerea Revoltei de la Varșovia în primul rând lui Iosif Stalin și URSS. Una dintre ideile de bază ale expoziției este „teoria a două ocupații”, nazistă și sovietică.

Rezervați un bilet spre Varșovia împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Varșovia, este prin utilizarea serviciilor online-rezervării și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Plata biletelor se poate face de la distanță nefiind nevoia de vizitare a unui oficiu. Contractul de vânzare a biletelor de avion poate fi ușor accesat online pe AVIA.MD. Dacă aveți nevoie să accesați regulamentul de prestare a serviciilor, o puteți face online pe AVIA.MD. Pe AVIA.MD puteți găsi toate regulile publice de securitate a datelor cu caracter personal.

Deasemenea pentru a primi plăcerea maximă de călătoria dumneavoastră, în același timp cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzut online-rezervare a camerelor în una din multiplele hoteluri in Varșovia.


spre Varșovia

/

Polonia


Orasul: Varșovia


Codul orasului: WAW


Tara: Polonia


Codul tarii: PL


Aeroporturi:


Spre Varșovia -
Decolarea Din:

Din Varșovia -
Decolarea Spre: