spre Tashkent

Bilete de avion Chisinau - Tashkent (TAS), Uzbekistan. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Tashkent (TAS), Uzbekistan. Rezerva online

TASHKENT

Informații generale

Istoria orașului de Piatră (cu care puteți lua cunoștință în cadrul turului prin Uzbekistan), și anume, așa sună în traducere din uzbecă denumirea de Tashkent, este uimitoare, educativă și memorabilă. Pentru prima dată despre Tashkent s-a auzit la sfârșitul secolului al XI-lea, și de atunci, orașul, situat la intersecția drumurilor comerciale, întotdeauna a fost în pradă la triburile aflate în conflict. Din cele mai vechi timpuri, Tashkent a fost o parte componentă din diferite hanate și state care au existat pe vechiul teritoriu al Uzbekistanului, iar în mijlocul secolului al XIX-lea a fost cucerit de armatele Rusiei imperiale.

Ce puteți vedea și cu ce vă puteți ocupa în Tashkent

În primul rând, sunt cu siguranță bine păstrate și remarcabil restaurate monumentele antice pentru recenta aniversare a celor 2200 de ani a Uzbekistanului. Cum ar fi celebrele Mendrese Kukeldash, complexele Sheikhantaur și Zanghi-ata, ansamblul Khazret Imam, Moscheea Jami, Tilla-Sheikh, Namazgokh, precum și mai puțin cunoscute numeroasele minarete, mausolee și mendrese.

În al doilea rând, anume aici veți putea vizita celebrul bazar oriental.

Piață Chorsu, situată în partea veche a orașului istoric (Eski Shahar) - una dintre cele mai mari piețe din Tashkent, vă va permite să vă cufundați în coloristica orientală și va uimi prin abundența sa.

Muzeele interesante și expozițiile din oraș - sunt al treilea motiv pentru a nu refuza de a vizita Tashkentul.

Muzeul de Stat al Artelor din Uzbekistan vă va bucura cu o remarcabilă colecție care include mai mult de 50 de mii de exponate ce reprezintă arta populară decorativă, precum și arta plastică din Uzbekistan, Rusia, Europa de Vest și de Est.

Muzeul de Arte Aplicate, cel mai des vizitat de turiști, vă va familiariza cu o expoziție care include mai mult de 7 mii de mostre rare de arte aplicate. Sculptură în lemn și ganch, obiecte din metal bine prelucrat, covoare, bijuterii, ceramica unică, broderii de aur, broderii - tot ceea cu ce este renumit Uzbekistanul din prima jumătate a secolului al XIX-lea și până în prezent sunt reflectate în expoziție.

Muzeul de Istorie Timurid cuprinde o colecție bogată de materiale despre Amir Temur - guvernator, comandant militar, luptător pentru dreptate, fondatorul unui mare imperiu.

Muzeul de Stat de Istorie din Uzbekistan va ajuta să simțiți dezvoltarea civilizației din Asia Centrală din cele mai vechi timpuri, va da posibilitatea de a vedea o mulțime de artefacte cu o reputație la nivel mondial. Printre care sunt: marele ceaun saxon de bronz din secolele IV-V î.Hr., statuia lui Buddha care se referă la secolul I î.Hr.

Noi, întotdeauna dăm sfaturi turiștilor, pentru a vizita Muzeul memoriei victimelor represiunii - singurul din CSI, care va spune despre represiunea cu care s-a confruntat populația din Uzbekistan.

Motivul al patrulea - este vizita stațiunii „Chimgan-Charvak - Beldersay“, un loc de vacanță preferat de către băștinași și oaspeți.

La o distanță de 80 km de la Tashkent, acolo unde se varsă cele trei râuri de munte Ugham, Chatkal și Pskem, a fost stabilită - hidrocentrala Charvak, care a format un imers lac artificial - Charvak, înconjurat de munți acoperiți cu zăpadă albă. Anume aici, pe teritoriul rezervației Ugham-Chatkal este amplasată stațiunea de schi atât de iubită de orășeni. Mai sus, în munți, la o distanță de 7 km unul de altul sunt amplasate doua stațiuni de munte: „Chimghan Oromgohi“ și „Beldersay Oromgohi“. Stațiunile dispun de hoteluri și vile moderne, teren pentru aterizarea helicopterului și telecabine, stațiunile sunt întrebate în orice moment al anului.

Și în cele din urmă, a cincea și principalul motiv - a face cunoștință cu orașul și cetățenii.

Fără nici o falsă modestie, putem spune că Tashkentul - este unul dintre cele mai interesante orașe din lume. Atracțiile antice și monumentele sunt organic încadrate în țesătura unui oraș modern.

Da, și arhitectura modernă are cu ce a se mândri. Acestea sunt: clădirea Teatrului de Operă și Balet Navoi, turnul de televiziune din Tashkent, clădirea unei biserici catolice, parcul Amir Timur în centrul orașului, Piața Independenței reconstruită, minunatele și contemporanele clădiri și zgârâe-norii din Tashkent-City - centrul de afaceri, precum și parcul acvatic, și noua clădire a planetariului și multe altele. Dar parcurile? Parcurile din oraș sunt practic la fiecare pas, sunt bine îngrijite, umbrite, niște oaze reale în mijlocul căldurii de vară, invitând la o meditație sau o conversație pe îndelete cu un prieten.

Rezervați un bilet spre Tashkent - împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Tashkent - este de a utiliza serviciul de rezervare online și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Achitatrea, se face de la distanță, fără a fi necesar de a vizita oficiul companiei.

De asemenea, pentru a primi plăcerea maximă de la sejurul în Tashkent, împreună cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzută rezervarea on-line a unei camere la unul dintre numeroasele hoteluri din oraș.


spre Tashkent

/

Uzbekistan


Orasul: Tashkent


Codul orasului: TAS


Tara: Uzbekistan


Codul tarii: UZ


Aeroporturi:


Spre Tashkent -
Decolarea Din:

Din Tashkent -
Decolarea Spre: