spre Uzbekistan

Bilete de avion Moldova - Uzbekistan (UZ). Rezerva online

Bilete de avion Moldova - Uzbekistan (UZ). Rezerva online

Uzbekistan - este o comoară a monumentelor arhitecturale, concentrarea celor mai vechi orașe, unul dintre centrele legendarului Drum al Mătăsii. Aici puteți vedea adevăratul Orient vechi - în Khiva, Samarkand și Bukhara. Puteți gusta un adevărat pilaf uzbec, preparat după o rețetă deosebită, care are mai mult de o mie de ani. Hotelurile de aici nu costă scump, iar cina în restaurant nu va ruina nici pe cel mai înfometat turist.

Ce este de văzut

Samarkand este unul dintre cele mai vechi orașe din Asia Centrală. Avantajos localizat între India, Persia și China, acesta a fost timp de secole un punct-cheie al Drumului Mare de Mătase. Samarkandul are o istorie lungă și dramatică: el a fost practic șters de pe față pământului de către mongolii lui Genghis Khan, apoi Tamerlan a readus orașul la viață și l-a făcut capitala imperiului său uriaș, și în timpul conducerii lui Ulugbek, nepotul lui Tamerlan, în oraș au fost construite numeroase medrese - astfel Samarkand a devenit capitala științifică a Orientului. Aproape toate monumentele de arhitectură de pe timpul lui Tamerlan au fost păstrate în Samarkand și până în prezent. Principala atracție a Samarkandului este Registan, una dintre cele mai frumoase Piețe din lume, înconjurată de numeroase clădiri antice, minarete și mausolee. Începând de la Registan, merită să vizitați întregului oraș vechi pentru a vedea mausoleul lui Ishrat-Khon (aici se odihnesc femeile din dinastia lui Timurid), renumitul observator Ulugbek, mausoleul din Ruhabad (mormântul lui Burhaneddin Sagaraja), mausoleile lui Khodja Abdi-Darun, al-Bukhari și profetului biblic Daniel.

Locul de cult în Samarkand - moscheea Timur Bibi-Khanym, alături de care este mausoleul lui Timur însuși și urmașii săi Gur-Emir.

Bukhara este unul dintre cele mai vechi orașe din Asia Centrală și unul dintre cele mai mari centre comerciale ale Drumul de Mătase. Bukhara mai este și un oraș-muzeu, unde puteți vedea mai mult de 140 de monumente arhitecturale din Evul Mediu. Centrul istoric al orașului este inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Astfel de atracții turistice precum micul mausoleu al Samanidelor, care recent, a sărbătorit mileniul său, Kosh Madras, minaretul Kalon și complexul arhitectural Poi-Kalyan, care au fost construite acum aproximativ 2300 de ani și în prezent atrag mulți turiști.

Tashkent nu este locul cel mai potrivit pentru un călător care dorește să vadă adevăratul Orient. El este un oraș tipic sovietic. Doar câteva cartiere din orașul vechi s-au păstrat aici în regiunea pieței Chiorsu: în anul 1966, orașul Tashkent a fost aproape complet distrus de un cutremur puternic. Cu toate acestea, aici puteți vedea o mulțime de mausolee frumoase și medrese - majoritatea fiind clădiri restaurate.

Orașul antic Khiva cândva a fost centrul și cel mai frumos loc al Khanatului Khorezm. Patrimoniul său bogat, păstrat până în prezent, face ca orașul Khiva să fie unul dintre cele mai interesante orașe ale Uzbekistanului modern. O mulțime de obiecte turistice din orașul Vechi au fost incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, și Khiva poate fi numită pe bună dreptate un oraș-muzeu. Turistul va găsi aici numeroase monumente ale arhitecturii musulmane, precum și situri arheologice, care datează cu o perioadă dintre epoci și chiar din perioadele de mai devreme. Orașul vechi Khiva, intern - este un loc unic, cu o densitate foarte mare de atracții turistice pe metru pătrat, și de altfel cu o valoare foarte mare, nu numai istorică, ci și estetică. Dar și orașul exterior este foarte interesant, deși nu este atât de bine conservat, spre deosebire de ceea ce a ajuns până în zilele noastre practic în forma sa originală.

Cum de ajuns

Avia.md selectează ofertele pentru bilete de avion în Uzbekistan printre multiple companii aeriene situate în întreaga lume. Vânzarea directă de bilete nu este efectuată de către noi, însă anume pe pagina noastră web găsiți prețuri cele mai ieftine, promoții și oferte speciale.

Cu noi vei uita de taxe și marje - pe Avia.md sunt adunate la un loc numai cele mai ieftine bilete spre Uzbekistan.

Bilete ieftine

În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții costul biletului spre Uzbekistan poate varia.