spre Marseille

Bilete de avion Chisinau - Marseille (MRS), Franta. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Marseille (MRS), Franta. Rezerva online

MARSEILLE

Informații generale

Marsilia - un etalon al orașului-port mediteranean, așa cum suntem obișnuiți să ne-l închipuim după cărți și filme de aventură. Cel mai mare port comercial al țării, un important centru industrial și al doilea cel mai mare oraș din Franța. Unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, Marsilia - este o concentrare de mirosuri, de aer curat și romantism ce sunt capabili să te doboare la pământ. Ca în bunul, și nu foarte bun sens al cuvântului: Marsilia de astăzi este departe de ceea ce este redat în picturile lui Cezanne și în clișeurile ce domină în căldura zilei a orașelor de coastă.

Ce puteți vedea și cu ce vă puteți ocupa în Marsilia

La prima vedere planificarea orașului seamănă cu cea pariziană, însă la o privire mai atentă, aceasta diferă în mod semnificativ. Orașul este împărțit în 16 cartiere, numerotația cărora începe cu centrul istoric (faimosul port vechi, principalele atracții ale orașului sunt concentrate în topul celor 5 cartiere) și se termină cu cartierul de nord L'Estak, care pe timpuri, a fost o așezare separată.

Deși Marsilia cedează capitalei în ceea ce privește numărul de populație, însă cu suprafața totală o depășește de 2,5 ori - acest lucru se datorează faptului, că aproape jumătate din teritoriul orașului nu este potrivit pentru construcții din cauza rocilor.

Este practic imposibil de a vizita Marsilia și a trece cu vederea portul vechi. Și nu este necesar: deoarece anume el - este luminos, gălăgios, aglomerat în orice moment al zilei sau noapte - întruchipează spiritul „porții de sud“ a Franței. Dacă portul vechi - este sufletul orașului Marsilia, atunci, renumita în toată lume, Bazilica Notre-Dame de la Garde cu o statuie de 11 de metri a Maicii Domnului - simbolul său necondiționat, este la fel de recunoscută ca Turnul Eiffel din Paris. Catedrala Notre Dame din Marsilia - cea mai populară atracție turistică, și nu este întâmplător: atrage nu numai prin arhitectura unică a bisericii, dar, de asemenea, prin vederi uimitoare ale orașului de la cel mai înalt deal.

Catedrala din Marsilia concurează în popularitate cu Notre-Dame de la Garde. Atractivă ea este nu prin vârsta respectabilă (a fost construită în secolul al XIX-lea), doar prin calitățile arhitecturale incontestabile, deoarece arhitectul a reușit să facă imposibilul - să îmbine caracteristicile romanice și cele a stilului bizantin.

Amatorii arhitecturii contemporane nu vor putea trece pe alături de una dintre cele mai renumite creații a lui Le Corbusier - „orașul Radiant“, care se aseamănă cu o navă gigantă ce a aruncat ancora într-un parc al orașului.

Dacă majoritatea atracțiilor arhitecturale pot fi evaluate din exterior, atunci muzeele din Marsilia vor cere o atenție mult mai mare.

Pentru prima cunoștință cu orașul, perfectă este vizita palatului Longchamp, pentru că, pe lângă calitățile pur arhitecturale el este faimos prin amplasarea acolo a Muzeelor de Istorie Naturală și de Artă, a unei bogate colecții de lucrări ale maeștrilor francezi și italieni, a Observatorului, a unei grădinii zoologice vechi și a unui celebru parc amenajat cu fântâni, datorită cărora Palatul a primit numele neoficial - „imnul apei“.

Deși Marsilia - este un oraș modern, amatorii de antichități nu se vor simți lăsați la o parte, deoarece în abația medieval Saint-Victor, puteți vizita vechea criptă cu sarcofage, cea mai veche dintre care datează de 1,5 milenii.

Iubitorii culturii provensale vor aprecia, de asemenea, Muzeul Regional, Muzeul civilizațiilor mediteraneene și Muzeul de Arheologie mediteranean, dedicat obiceiurilor, tradițiilor și meșteșugurilor din provincia inițială.

Rezervați un bilet spre Marsilia - împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Marsilia - este de a utiliza serviciul de rezervare online și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Achitatrea, se face de la distanță, fără a fi necesar de a vizita oficiul companiei.

De asemenea, pentru a primi plăcerea maximă de la sejurul în Marsilia, împreună cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzută rezervarea on-line a unei camere la unul dintre numeroasele hoteluri din oraș.


spre Marseille

/

Franta


Orasul: Marseille


Codul orasului: MRS


Tara: Franta


Codul tarii: FR


Aeroporturi:


Spre Marseille -
Decolarea Din:

Din Marseille -
Decolarea Spre: