spre Malaga

Bilete de avion Chisinau - Malaga (AGP), Spania. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Malaga (AGP), Spania. Rezerva online

MALAGA UN ORAS IN SUD SPANIA, IN ANDALUSIA. CENTRUL ADMINISTRATIV AL PROVINCIA MALAGA.

Populația este de peste 578 de mii de oameni. Municipiul face parte din districtul (comarca) Malaga - Costa del Sol. Ocupă o suprafață de 395 km².

Din punct de vedere al populației, Malaga este al șaselea oraș din Spania, al doilea din Andaluzia și al patruzeci și șaselea din Uniunea Europeană. Este cea mai dens populată aglomerație, formată din numeroase așezări situate de-a lungul celor 160 km ai Costa del Sol, și centrul zonei metropolitane, acoperind alte 12 municipalități. Malaga este estimată a fi a cincea zonă metropolitană din Spania, cu peste 1 milion de locuitori.

Malaga este situată pe coasta de vest extremă a Mării Mediterane, în sudul Peninsulei Iberice, la aproximativ 100 km est de strâmtoarea Gibraltar.

Málaga a răsturnat secolele. Fondată în secolul al VIII-lea î.Hr., Málaga este unul dintre cele mai vechi porturi mediteraneene.

Atracțiile reflectă trecutul cartier al orașului - ruinele unui teatru roman, un castel maur din secolul al X-lea, construit pe rămășițele unui far Phoenician, Alcazaba din secolul al XIII-lea și o frumoasă bazilică barocă. Pe lângă istorie, Málaga oferă peisajele frumoase ale insulei Costa del Sol și vremea excelentă, combinată cu cultura și o plajă frumoasă de plajă. Frunzele de palmier frunzează promenadele de pe litoral, iar vegetația tropicală înflorește în tot orașul. Mediul vechi al orașului Málaga încântă vizitatorii care au timp să exploreze. Umblați în centrul istoric pentru a descoperi buticuri mici și restaurante tapas. Plimbați-vă de-a lungul portului și opriți-vă la un restaurant lângă apă pentru a vă răsfăța cu o masă delicioasă de fructe de mare.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Alcazaba de Málaga: Un vechi maur castel

Stronghold a regilor maurii, acest vechi castel mauric a fost construit in secolul al IX-lea (si refacut in secolul al XI-lea) pe ruinele unui bastion roman. Conducătorii musulmani ai orașului au domnit din această cetate timp de mai multe secole. În mod avantajos cocoțat pe Muntele Gibralfaro, palatul fortificat a fost proiectat cu trei circuite de ziduri de apărare și 110 turnuri principale. Vizitatorii pot vedea unele dintre turnurile rămase, inclusiv Torre de la Vela (turn), Arco de Cristo (intrare), și impresionant Torre del Homenaje (turn). Un alt punct de atracție este grădina frumoasă din curțile castelului.

Astăzi, Alcazaba găzduiește Muzeul din Málaga, care conține două muzee: The Muzeul Provincial de Arte Plastice are o colecție excelentă permanentă de picturi locale din secolul al XIX-lea, precum și piese renumite ale artiștilor spanioli Muñoz Degrain, Enrique Jaraba, Joaquin Sorolla și Salas. Muzeul prezintă, de asemenea, două dintre cele mai vechi lucrări ale lui Picasso: Studiul bătrânilor pictura și pictura Bătrânul cu pătură. Muzeul de arheologie expune antichități romane, o colecție de ceramică hispano-arabă și modele ale castelului. Aproape de Alcazaba pe partea de vest a Muntelui Gibralfaro este Teatrul Romano, ruinele unui teatru antic roman datând din vremea lui Augustus. Performanțele teatrale în aer liber sunt organizate aici ocazional.

Catedrală

De la Plaza de la Marina, Calle Molina Larios duce în orașul vechi, dominat de catedrală. Cu fațada cu două grătare, această clădire grandioasă din secolul al XVI-lea se află pe locul unei moschei anterioare. Vizitatorii sunt uimiți de interiorul fin și proporțional. Catedrala Capilla del Rosario (a treia capelă din culoarul de la sud) este împodobită cu o pictură a Fecioară cu sfinți de Alonso Cano. În Capilla de los Reyes (prima capela corului din dreapta) și pe peretele din stânga sunt figurile îngenuncheate ale monarhilor catolici de către Pedro de Mena. Această capelă conține, de asemenea, statueta Fecioarei, pe care Ferdinand și Isabella le-au purtat cu ei în campaniile lor militare. Altarul modern din Capilla Mayor prezintă scene de pasiune din 1580. Corul este deosebit de demn de remarcat prin stancile sale deosebit de sculptate din secolul al XVII-lea. Cele 40 de statui din lemn sculptate de sfinți erau opera lui Pedro de Mena și a lui José Micael. Turiștii pot urca la Turnul de Nord de 86 de metri înălțime pentru a admira priveliști panoramice splendide.

După ce vizitați catedrala, petreceți timp explorând Oras vechi, o încurcătură de benzi medievale înguste și pătrate liniștite. Multe dintre străzile atmosferice sunt căptușite cu buticuri ciudate, cafenele și restaurante tapas atmosferice. În inima orașului vechi, Plaza de la Constitución este un centru de activitate.

La Concepcion Jardin Botanico (Grădini Botanice)

Grădinile Botanice La Concepción au fost create în 1855 de către marchiz și Marchioness of Loring. Aceste motive rafinate sunt pline de flora vibrantă mediteraneană, tropicală și subtropicală. Speciile de plante găsite în grădini provin din întreaga lume. O colecție de grădini diferite, La Conception oferă o varietate excepțională de peisaje. Grădinile istorice acopera trei hectare de gradini romantice pline de specii neobisnuite, plante tropicale si flori exotice. În jurul Grădinilor Istorice se află 23 de hectare de grădini noi cu expoziții speciale, cum ar fi "Plantele din regiune" și "În jurul lumii în 80 de copaci". Hibiscus Avenue este o cale florală care duce la capătul nordic al grădinilor. Grădina Gonzalez-Andreu expune mai mult de 50 de specii de plante din Insulele Solomon, Polinezia, China, Japonia, Australia, Brazilia și Mexic. Pentru un loc fermecător de relaxare Wisteria Arbor este deosebit de frumoasă atunci când înflorește la sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie.

Castillo de Gibralfaro

Stând cu mândrie pe vârful dealului Gibralfaro deasupra Alcazaba, Castillo de Gibralfaro este o altă cetate medievală maur. Abd-al-Rahman al III-lea, califul de la Cordoba, a construit castelul în secolul al X-lea pe locul unui far Phoenic. Numele este derivat din cuvântul "gebel-faro" (cuvintele arabe și grecești care înseamnă "stânca farului"). Sultanul din Granada, Iusef primul, a lărgit cetatea la începutul secolului al XIV-lea, dar Castillo de Gibralfaro este cel mai cunoscut pentru asediul său de trei luni de către monarhii catolici, Ferdinand și Isabella. Imaginea acestei clădiri apare pe pavilionul orașului Málaga, precum și pe pavilionul provinciei.

Deși acum este în mare parte ruinat, situl este apreciat pentru panoramele sale uimitoare și valoare istorică. Din acest punct de vedere, vizitatorii pot vedea portul Málaga și linia de coastă liniștită mediteraneană. Cele mai vizibile rămășițe ale cetății sunt cele imense clădiri vechi, care se ridică deasupra pădurilor. În interiorul zidurilor se găsesc moaștele clădirilor și curțile tipice ale arhitecturii islamice. Faceți o plimbare pitorească în jurul valorii de restaurantele bine restaurate pentru a descoperi pământul și a vă bucura de vederi magnifice ale portului. De asemenea, înaltă pe Muntele Gibralfaro lângă Castillo și Alcazaba este un hotel superb, Parador de Málaga Gibralfaro. Amplasat într-o pădure de pini, această cazare de lux oferă o arhitectură în stil maur, camere confortabile și o terasă pe acoperiș cu piscină. Restaurantul elegant al hotelului servește preparate din bucătăria tradițională andaluză.

Vizitatorii ar putea petrece mai multe ore explorând grădinile. Diverse rute tematice de mers pe jos sunt concepute pentru a evidenția caracteristici speciale. Traseul forestier călătorește printr - o pădure luxuriantă și Punct de vedere include vederi senzaționale asupra orașului. În jurul Calei Mondiale este un excursie încântătoare de mers pe jos prin flora celor cinci continente, din Europa și America în Asia, Africa și Oceania. Bijuteriile de pe ruta La Concepcion este o plimbare de o oră și jumătate deasupra pasarelelor, cascade din trecut, iazuri, palmieri unici și Muzeul stilului Doric.

Muzeul Pablo Ruíz Picasso Birthplace

O atracție must-see pentru iubitorii de artă modernă, acest muzeu în Oras vechi ocupă casa în care sa născut Picasso și afișează 233 de piese ale artistului. Colecția reprezintă întreaga durată a vieții și a carierei de artă a lui Picasso, de la primele studii până la inovațiile artistice revoluționare. Colecția cuprinde lucrări de artă create între anii 1892 și 1972, reflectând o gamă largă de stiluri și tehnici pe care le-a învățat Picasso. Exemple de creativitate, versatilitate și talent ale lui Picasso se regăsesc în revizuirea picturilor de către maeștrii europeni, precum și în varietatea stilurilor pe care le-a introdus, cum ar fi cubismul. Colecția scoate în evidență teme cum ar fi portretul, picturile din viața vieții, peisaje și nuduri. Muzeul afișează, de asemenea, studioul lui Picasso unde a pictat modele nud. Repere ale colecției includ Mamă și copil (1921), Acrobat (1930), Femeie cu brațe ridicate (1936), Stilul vieții cu craniu și trei urechi de mare (1947), Jacqueline așezată (1954); Persoană care face baie (1971) și Moscheist cu o sabie (1972).

Bazilica Nuestra Señora de la Victoria

Basilica Nuestra Señora de la Victoria se află la nord de Muzeul Picasso, atins de Calle de la Victoria. Această biserică barocă din secolul al XVII-lea este una dintre cele mai importante biserici din Málaga. Un monument istoric, Bazilica se află pe locul unde monarhii catolici au așezat un asediu de Málaga în timpul Reconquest. Biserica conține Altarul Maicii Domnului de Victorie cu o figură din secolul al XV-lea a Virgenului de la Victoria, Patronul Sfânt al orașului. Cifra a fost un dar al împăratului Maximilian I către regele Ferdinand. Printre picturile și sculpturile care decorează sanctuarul, se evidențiază cele două sculpturi ale lui Pedro de Mena. O altă piesă trebuie să fie văzută Altarpiece din San Francisco de Paula de Luis Ortiz de Vargas. Bazilica găzduiește o parte din comorile sale de artă într-o sală de expoziții.

Mercado de Atarazanas (Market Hall)

De la Alameda, străzile laterale conduc spre nord până la Mercado de Atarazanas, piața istorică a orașului. Doar intrarea merită văzută în sine. Această poartă poștală în formă de potcoavă datează din secolul al XIV-lea și este singura parte rămasă din vechiul șantier naval maur. Intrați în clădirea spațioasă a pieței pentru a găsi o scenă plină de viață a vânzătorilor care vând fructe proaspete, legume, pește, carne și brânză. Dimineața, când vine peștele proaspăt, este timpul cel mai viu de vizitat. Hala de piață a fost renovată frumos după ce a fost închis timp de mulți ani.Cea mai remarcabilă caracteristică a interiorului este fereastra vitraliță care descrie reperele istorice din Málaga.

O altă zonă pentru cumpărături și gustări la câteva blocuri distanță este Calle Marques de Larios, o stradă cu multe magazine de îmbrăcăminte, buticuri de bijuterii, magazine de încălțăminte, magazine de cofetărie și cafenele.


spre Malaga

/

Spania


Orasul: Malaga


Codul orasului: AGP


Tara: Spania


Codul tarii: ESSpre Malaga -
Decolarea Din:

Din Malaga -
Decolarea Spre: