spre Madrid

Bilete de avion Chisinau - Madrid (MAD), Spania. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Madrid (MAD), Spania. Rezerva online


Complet de energie și plin de atracții culturale, Madridul este o metropolă modernă care oferă un gust al adevăratului Spanie.

Căile largi sunt aglomerate de trafic, dar parcuri frumoase împrăștie extinderea urbană.

Madridul nu are farmecul tradițional al Andaluziei sau frumusețea Barcelonei, ci oferă atmosferă interesantă.

Orașul este în mod constant buzzing cu activitate și există atât de multe lucruri pentru a vedea și de a face că turiștii vor fi răsfățați pentru alegere. Muzeul Prado de clasă mondială prezintă o serie nesfârșită de capodopere create în epoca de aur a Spaniei, iar Palatul Regal din secolul al XVIII-lea este în contrast cu magnificul Château de Versailles. Economisiți energie pentru seara, când orașul vine într-adevăr la viață. Madrileños îi place să meargă în oraș, și paseo por la noche (plimbare de seară) este un ritual prețuit. Dacă este posibil, evitați vizita în timpul verii când căldura este opresivă. Primăvara sau toamna sunt cele mai bune momente pentru a aprecia Madridul.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Muzeul Prado

Un muzeu cu adevărat de clasă mondială, Muzeul Prado are o colecție de peste 5.000 de tablouri care rivalizează colecția de la Louvre din Paris. Picturile spaniole din secolul al XII-lea până la începutul secolului al XIX-lea formează majoritatea colecției, iar multe dintre ele sunt capodopere celebre. Sortiment de picturi de Francisco de Goya include o remarcabilă 140 de lucrări. Colecția cuprinde și picturi italiene, flamande, franceze, britanice și germane, precum și sculpturi neoclasice italiene.

Muzeul Prado afișează în jur de 2300 de bucăți din colecție în mai mult de 100 de camere pe trei etaje. Încercarea de a vedea totul într-o vizită poate fi descurajantă, dar este posibil să se concentreze pe un itinerar specific al capodoperelor. Prado sugerează "rute" (excursii auto-ghidate) ale unor lucrări specifice. Aceste rute prezintă cele mai renumite piese din colecție, inclusiv faimoasa pictura a Prado, Las Meninas. Această pictura magnifică a familiei regale spaniole a lui Felipe al IV-lea a fost creată de Velázquez în 1656. Alte lucrări care trebuie văzute printre primele 50 de capodopere ale muzeului includ Buna Vestire de Fra Angelico, Hristos spălând picioarele ucenicilor de Tintoretto, Coborârea de pe Cruce de Rogier van der Weyden, Visul lui Jacob de José de Ribera, În a treia zi a lunii mai de Goya, Concepția imaculată de Murillo, Auto portret de Dürer, Adorarea păstorilor de El Greco, Parnas de Poussin, și Grădina plăcerilor pământești de Bosch.

Vizitatorii pot opta, de asemenea, să folosească ghidul audio al muzeului (pentru o mică taxă), care include un tur al a 50 de capodopere. Diehard iubitorii de artă pot selecta versiunea completă a turului audio-ghid care acoperă 250 de lucrări. Turiștii vor aprecia de asemenea magazinul de cadouri al muzeului și cafeneaua cu o terasă plăcută în aer liber. În asociere cu Muzeul Prado, Biserica San Jerónimo el Real în spatele muzeului prezintă o colecție remarcabilă de picturi religioase spaniole din secolul al XVII-lea.

Profitați la maximum de timpul petrecut la Prado, alăturându-vă unui turneu Skip to Line: Muzeul Prado din Madrid, evitând liniile lungi și trecând direct la cele mai importante opere de artă. În turneul de 90 de minute, ghidul, un expert în artă, nu doar arată cele mai semnificative piese din această colecție de minte, ci își corelează istoriile și istoria pentru a pune arta în context.

Parcul Buen Retiro și Palatul Crystal

Parcul Buen Retiro (Parque del Retiro) este o oază de pace în inima orașului Madrid. Dincolo de străzile aglomerate, acest parc luxuriant de 120 de hectare oferă o scăpare din agitația orașului. Creat pentru Contele Duke de Olivares în secolul al XVII-lea, parcul istoric are o ambianță elegantă, cu peisaje minunate și cu căi de copaci. De la intrarea principală la Plaza de Independencia, vizitatorii sosesc la piscina din centrul parcului. De aici, traseele duc la fascinanta Rosaleda (Gradina de trandafiri) și franceză formală Jardín de Don Cecilio. Palacio de Cristal (Crystal Palace), un loc splendid, cu fantana grațioasă și piscina care reflectă, adesea găzduiește expoziții de artă. Vizitatorii vor găsi și alte fântâni interesante Los Galápagos (Țestoasele), El Ángel Caído (Ingerul cazut), și La Alcachofa (Anghinarul).

O distracție plăcută între localnici stă la una din cafenelele în aer liber ale parcului, în timp ce se plimba la soare sau se relaxează la umbra în funcție de sezon. Pentru stargazers, parcul are un observator care a fost construită în 1790.

Palatul Regal și grădinile

Acest palat grandios este versiunea spaniolă a Versailles, o curte regală menită să impresioneze. Ridicându-se deasupra unei pante abrupte, cu vedere la grădinile luxuriante, palatul este construit în întregime din granit și piatră albă de Colmenar. Palatul a fost comandat de către Philip V în secolul al XVIII-lea. Fațada neoclasică maiestuoasă prezintă coloane ionice și pilaștri Doric, pe baza desenelor pe care sculptorul Bernini intenționa inițial pentru Luvru din Paris. Balustrada prezintă statui regilor spanioli.

Cea mai remarcabilă caracteristică a interiorului este scara impunatoare de la hol, cu o frescă de Triumful religiei și al Bisericii, care duce până la etajul principal. Apartamente King Charles III sunt printre camerele frumoase din Palatul Regal.O capodoperă de stil rococo, Salon de Gasparini dispune de chinoiserie grațioasă, o pardoseală din marmură, cu un model complex, și draperii de mătase cu grijă potrivite. Salón del Trono (Camera Tronului) este împodobită cu fresce de la Tiepolo inclusiv Măreția monarhiei spaniole, una dintre cele mai frumoase opere ale sale. Încă folosit pentru ceremoniile de stat, Camera Tronului este îmbrăcată în catifea roșie somptuoasă și decorată cu tapiserii, oglinzi, mobilier și candelabre valoroase. De-a lungul palatului capodoperele artei decorează zidurile: picturile de Velázquez, Goya, Rubens, El Greco și Caravaggio, precum și tapiserii rafinate flamande și franceze. Istoricii vor dori să viziteze palatul Armura regală, care conține 3.000 de exponate datând din secolul al XVI-lea. În spatele palatului și un loc bun pentru plimbări liniștite sunt Sabatini Gardens, paturi formale și garduri vii, construite în stil neoclasic geometric, cu fântâni, statui și piscină.

Plaza Mayor

Această piață elegantă din secolul al XVII-lea a fost construită în timpul domniei lui Philip III. Plaza Mayor a fost un centru de comerț și viață municipală, precum și scena evenimentelor ceremoniale, cum ar fi proclamarea unui nou rege și canonizarea sfinților. Piața a servit, de asemenea, ca loc de întâlnire pentru lupte cu tauri, spectacole dramatice și turnee cavalerești. În 1790, după un incendiu, plaza și-a făcut apariția după un incendiu, când colțurile au fost închise și cele nouă arcade de intrare au fost construite, legând-o cu Calle de Toledo, Calle Mayor, Calle Postas și altele.

Astăzi, Plaza Mayor continuă să fie un loc important de adunare în Madrid. Pătratul pietruită expansiv este o zonă pietonală, înconjurată de cafenele în aer liber și restaurante atmosferice umbrite de arcade. Mersul pe jos sau ședința în cafenele este unul dintre cele mai populare lucruri de făcut în Madrid noaptea, atât pentru turiști, cât și pentru Madrileños.

Puerta del Sol: Inima orașului

Puerta del Sol a fost numit după emblema soarelui de pe vechea poartă a orașului, care a fost aici. Această piață spațioasă se aliniază cu răsăritul soarelui. Pe lângă faptul că este un centru de transport public (cu mai multe stații de autobuz și intrări Metro), Puerta del Sol este, de asemenea, "Kilometru Zero" punctul de măsurare a tuturor distanțelor din rețeaua rutieră națională spaniolă.

Puerta del Sol a fost scena a numeroase evenimente istorice, inclusiv rezistența spaniolă la Napoleon în 2 mai 1808, iar în 1931 a fost proclamată a doua Republică. În prezent, piața este un loc pentru a vă petrece și a vă bucura de viață. Înconjurat de magazine și cafenele, Puerta del Sol este încă una dintre cele mai frumoase pătrate din Madrid. Doar în fața Puerta del Sol este cel mai mare magazin de la Madrid, El Corte Inglés, care vinde totul, de la haine, pantofi și costume de baie, la fanii tradiționali spanioli. De asemenea, în apropiere este La Violeta, un magazin de confecții de modă veche, care oferă specialitatea Madrid de bomboane violete.

Centrul de artă de Reina Sofía: Muzeul de Artă Contemporană

Deschis de Regina Sofía în 1986, Centrul de Artă din Reina Sofía este centrul avangardist al Madridului pentru arta contemporană. Clădirea modernă elegantă a fost creată de arhitectul Antonio Fernández Alba și are caracteristici care amintesc Centrul Pompidou din Paris, în special cele trei turnuri de sticlă care găzduiesc ascensoarele din exteriorul clădirii. O altă surpriză minunată pentru vizitatori este gradina fermecătoare din curtea interioară plină de sculpturi imaginative. În reprezentarea sa amănunțită a artei contemporane spaniole, colecția cuprinde capodopere remarcabile precum lucrările lui Juan Miró, Pablo Picasso și Salvador Dalí. Lucrările de artă sunt expuse în diferite camere răspândite într-un vast spațiu expozițional de 39.000 de metri pătrați. Muzeul are, de asemenea, o librărie, o cafenea și un restaurant.

Fuente de Cibeles și Gran Via

Faimoasa fântână a lui Cybele (Fuente de Cibeles) se află într-o intersecție de trafic majoră și este unul dintre cele mai emblematice monumente din Madrid. Creat în 1782 de Francisco Gutiérrez și Roberto Michel, impresionanta fântână care oprește traficul îl descrie pe Zeita romană Cybele care călărește un car de tracțiune leu. În spatele fântânii este Palacio de Cibeles centru cultural, care găzduiește expoziții de artă și ateliere, conferințe și concerte. Centro Palacio de Cibeles are două restaurante: Colección Cibeles caféteria si Restaurantul Cibeles Palace.

În apropiere (prin Calle de Alcala) este una dintre cele mai populare străzi comerciale din Madrid Gran Vía. Turiștii vor găsi numeroase restaurante, hoteluri și teatre pe această stradă plină de viață. Chiar lângă Gran Vía de pe Calle de Jovellanos, faimosul Teatrul de la Zarzuela oferă spectacole de renume Zarzuela - un tip unic de operă satirică, cu melodii însoțite de muzică clasică de chitară spaniolă.

Templul lui Debod: Un templu egiptean vechi

În Parcul La Montaña (aproape de Plaza de España), vizitatorii pot vedea unul dintre cele mai surprinzătoare monumente din Madrid - un vechi templu egiptean.Un cadou din Egipt, mulțumit de ajutorul Spaniei pentru salvarea templelor Abu Simbel în timpul construirii barajului Aswan, Templul Debod a fost adus la Madrid în 1968. Templul a fost construit pentru regele Adikhalamani în secolul al II-lea î.Hr. și include mai multe sanctuare , o sală spațioasă și o terasă la nivelul superior. În interior se găsesc decorațiuni originale bine conservate, rare pentru un sit arheologic. Gradinile pașnice care înconjoară monumentul au bazine reflectorizante și o fantă, creând un efect magic.

Goya Frescoes la Ermita de San Antonio de la Florida

Poate că cel mai puțin vizitat dintre comorile majore de artă din Madrid sunt frescele uimitoare pictate de Francesco Goya care umple Hermitage-ul din San Antonio de la Florida. Capela mică, de-a lungul malurilor râului Manzanares, în spatele Palatului Regal, găzduiește un festival anual în cinstea Sfântului Anton din Padova, dar este interiorul care a devenit un loc de pelerinaj pentru iubitorii de artă. Printre lucrările cele mai frumoase ale lui Goya, frescele ilustrează tema miracolului realizat de Sfântul Anthony, în timp ce ilustrează scene din viața de zi cu zi din Madrid. Frescele dezvăluie îndrăzneala lui Goya de stil artistic și tehnici revoluționare de pictură. Ele au fost pictate la un moment de cotitură în cariera lui Goya și sunt considerate precursori ai picturii moderne. Capela este desemnată monument național și nu mai este folosită pentru serviciile religioase pentru a proteja frescele.

Museo Thyssen-Bornemisza: Muzeul de Arte Plastice

Muzeul Thyssen-Bornemisza prezintă o imagine de ansamblu a artei europene din secolul al XIII-lea până la sfârșitul secolului al XX-lea. Cu aproape 1.000 de lucrări de artă expuse, colecția acoperă Renașterea, perioada barocă, rococo, romantismul, impresionismul, fauvismul, expresionismul, arta modernă și arta populară. Muzeul are, de asemenea, o colecție excelentă de picturi americane din secolul al XIX-lea. Această colecție de înaltă calibru include capodopere renumite, cum ar fi Hristos și femeia samariteană de Duccio di Buoninsegna, Venus și Cupidon de Rubens, Buna Vestire de El Greco, Young Knight de Vittore Carpaccio, Isus printre medici de Albrecht Durer, Charing Cross Bridge de Monet, Dancer în verde de Edward Degas, și Les Vessenots de Vincent van Gogh.

Estadio Santiago Bernabéu: Stadionul Real Madrid

Nu toate atracțiile turistice din Madrid se învârt în jurul artei. Unul dintre cele mai vizitate muzee atrage fani de fotbal (fotbal) la stadionul echipei naționale a orașului, Real Madrid. Alături de exponatele trofeelor, artefactelor de echipă și ecrane interactive din muzeu, un tur include stadionul masiv. Dintr-o vedere panoramică amețitoare din partea de sus a terenului în sine, turul include accesul la cutia prezidențială și chiar vestiarul. Montajele fotografice permit fanilor să facă fotografii cu ei înșiși cu jucătorii preferați.

Bazilica de San Francisco el Grande

Biserica San Francisco el Grande a fost construită în 1761 pentru un călugăr franciscan. Biserica a fost proiectată de Fray Francisco Cabezas, care a modelat planul de arhitectură pentru Biserica Santa Maria din Campitelli, Roma. Fatada și cupola neoclasică au fost adăugate în 1770. Interiorul are un plan circular cu o cupolă inspirantă și șase capele. Capelele prezintă picturi de Maella, Velázquez și Goya. În prima capela din stânga sunt Goya San Bernardinoși Velázquez Sfântul Bonaventure și Aspectul Fecioarei la Sfântul Antonie. Biserica conține, de asemenea, un tablou de Sfântul Bonaventure de Zurbarán. Muzeul bisericii prezintă o varietate de artă și artefacte religioase.

Museo Sorolla

Acest muzeu fermecător este dedicat lucrării lui Joaquín Sorolla, cel mai faimos artist spaniol spaniol. Afișată în camere frumoase luminoase, colecția include o reprezentare largă a picturilor și desenelor artistului. Asigurați-vă că vedeți frumosul patio al muzeului, împodobit cu o fântână înfloritoare și o lucrare decorativă în stil andaluz.

Muzeul Național de Arheologie

Muzeul Național de Arheologie a fost înființat de Regina Isabella al II-lea în 1867 și are o bogată colecție de artefacte din perioada preistorică până în secolul al XIX-lea. Expozițiile prezintă descoperiri arheologice, etnografie, arte decorative din antichitate și monede antice. Repere ale colecției permanente includ mumiile egiptene, descoperirile arheologice ispano-romane și islamice și ceramica Mudéjar. Una dintre cele mai apreciate posesiuni ale colecției este bustul Doamna din Elche.

Muzeul Lázaro Galdiano

Muzeul Lázaro Galdiano prezintă colecția excepțională privată a finanțatorului Lázaro Galdiano, găzduită în conacul său, Parque Florido. Muzeul are o colecție extinsă de aproximativ 9.000 de lucrări expuse în 30 de camere. De la armuri, monede, medalii la bijuterii, cristal baroc și tapiserii, colecția este extrem de diversă. Asigurați-vă că vedeți picturile spaniole din secolele XVI-XVII de către maeștri celebri, printre care El Greco, Goya, Velázquez, Zurbarán, Ribera, Pereda și Murillo. Printre capodopere sunt El Aquelarre de Goya, San Francisco en éxtasis de El Greco, Meditaciones de San Juan Bautista de Hieronymus Bosch, Cabeza de Muchacha de Velázquez, El Salvador Adolescente de Giovanni Boltraffio, și La Tienda de Luis Paret.

Puerta de Alcalá

Acest mare arc triumfal neoclasic a fost comandat de regele Carlos al III-lea pentru a sărbători sosirea monarhilor în capitala Spaniei. Monumentul a fost proiectat de Francesco Sabatini și a fost construit între 1769 și 1778. Înălțimea de aproape 30 de metri, poarta elegantă de intrare a granitului face o mare impresie. Fațada este împodobită cu sculpturi, capitale și reliefuri decorative. Chiar sub monument, la 54 de Calle de Alcala, este cel mai fanionat magazin de patiserie din Madrid Pastelería Vait, care oferă prăjituri delicioase, prăjituri, produse de patiserie, bomboane de ciocolată și ciocolată caldă.


spre Madrid

/

Spania


Orasul: Madrid


Codul orasului: MAD


Tara: Spania


Codul tarii: ESSpre Madrid -
Decolarea Din:

Din Madrid -
Decolarea Spre: