spre Larnaca

Bilete de avion Chisinau - Larnaca (LCA), Cipru. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Larnaca (LCA), Cipru. Rezerva online

LARNACA ESTE AL TREILEA ORAȘ DIN CIPRU, LÂNGĂ COSTA DE SUD-EST.

Aeroportul principal al Ciprului este situat în apropierea orașului.

Larnaca este succesorul orașului-stat Kition, care, potrivit legendei, a fost fondat de Kittim, nepotul lui Noe.

În acest oraș s-a născut remarcabilul filosof Zenon, care a fondat școala stoicilor. În 1570 orașul a fost cucerit de turci. Probabil din cauza numărului mare de sarcofage antice găsite aici (în limba greacă „lanci”), orașul a primit numele Larnaca.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Biserica Sfântul Lazăr

Biserica ortodoxă din secolul al IX-lea din orașul Larnaca. Este administrat de Mitropolia Kitia, Biserica Ortodoxă Cipriotă. Biserica poartă numele dreptului Lazăr din Betania, care, conform Evangheliei, a fost înviat de Isus Hristos. După înviere, a trăit încă treizeci de ani, apoi a murit a doua oară în Cipru în anul 63. Deasupra mormântului său a fost construită biserica Sfântul Lazăr. După cruciade, o parte din relicvele sale au fost transferate la Marsilia de la Constantinopol.

Lacul Sărat Larnaca

Amplasat în apropierea periferiei sudice a orașului cu același nume din Republica Cipru, unul dintre cele mai importante locuri de iernare pentru păsări din Cipru și Europa. Stolurile de flamingo, rațe sălbatice și alte păsări de apă se opresc aici. Lacul este considerat una dintre cele mai importante zone umede din Cipru și a fost declarat Sit Ramsar, sit Natura 2000, zonă special protejată. Lacul este înconjurat de arbuști halofiți, iar pe malul său se află Moscheea Hala Sultan Tekke, unul dintre sanctuarele islamului. Aici este mormântul lui Umm Haram, asistenta lui Mahomed.

Plaja Finikoudes

Plaja este situată în centrul orașului Larnaca. Un loc grozav pentru iubitorii de jogging cu multe restaurante și cafenele. Intrarea în mare este foarte plăcută, puțin adâncă, fără pietre.

Castelul Larnaca

O cetate medievală otomană fondată de europeni în secolul al XIV-lea și reconstruită de turci în 1625 pentru a păzi portul Larnaca. Castelul este situat la capătul sudic al Promenadei Finikoudes. În prezent, castelul găzduiește un muzeu istoric. În curtea castelului au loc în mod regulat concerte simfonice și festivaluri de teatru.

Choirokitia

Așezare neolitică în Cipru, care a existat în mileniile VII-IV î.Hr. e. Deschis în anii 1930. Porfirios Dikayos. Din 1998 este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Cultura arheologică căreia îi aparține orașul a fost răspândită și în alte părți ale insulei și în Levant; corespunde perioadei neolitice pre-ceramice. Populația era angajată în agricultură și locuia în case rotunde din cărămidă de noroi.

Moscheea Hala Sultan Tekke

Complexul arhitectural Hala Sultan Tekke include o moschee, un mausoleu, un minaret și clădiri rezidențiale (pentru femei și bărbați) pentru servitori și pelerini-derviși. În 1978, lângă Hala Sultan Tekke, a fost descoperită o comoară cu 23 de obiecte din aur pur. În prezent, moscheea este folosită pentru rugăciunile de vineri și pentru sărbători musulmane majore.

Kition

Oraș-stat din Epoca Bronzului și Fierului în partea de sud a Ciprului. Orașul antic Kition este situat pe teritoriul actualei Larnaca, în partea sa de nord. Orașul antic, descoperit de oamenii de știință englezi în timp ce drena mlaștinile locale încă din 1879, datează din epoca târzie a bronzului și se întinde pe aproximativ 1200 de metri spre sud.

Mănăstirea Stavrovouni

Mănăstirea Mitropoliei Kitian a Bisericii Ortodoxe Cipriote. Fondată în 327 de împărăteasa Elena. Mănăstirea are forma unui patrulater, cu o latură orientată spre mare. Principala relicvă a mănăstirii este o cruce antică de chiparos într-un decor de argint, care conține o părticică a Crucii dătătoare de viață. Este instalat într-o nișă specială din partea de sud a primului nivel al catapetesmei bisericii catedrale în cinstea Înălțării Onorabilei Cruci dătătoare de viață. Numai bărbații îmbrăcați corespunzător au voie să intre.

Atelier de ceramică „Emira Pottery”

Situat pe strada Mehmet Ali în cartierul meșteșugarilor din spatele fortului Larnaca. Aici vă puteți familiariza cu procesul de fabricare a produselor din lut, puteți face un atelier de olărit și puteți cumpăra ceramică tradițională cipriotă.

Biserica Angeloktisti

Prima clădire și unele dintre mozaicurile supraviețuitoare datează din secolele VI-VII. Biserica în sine a fost finalizată în secolul al XI-lea. În secolul al XIII-lea a fost adăugată o capelă, care acum găzduiește icoane datând din secolele XIII-XVI. Biserica în sine este numită și „zidită de îngeri”. Potrivit legendei, îngerii au construit biserica într-o singură noapte. Unul dintre cei mai bătrâni copaci protejați de stat de pe insulă crește în parcul de lângă biserică.

Rezervați un bilet spre Larnaca împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Larnaca, este prin utilizarea serviciilor online-rezervării și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Plata biletelor se poate face de la distanță nefiind nevoia de vizitare a unui oficiu. Contractul de vânzare a biletelor de avion poate fi ușor accesat online pe AVIA.MD. Dacă aveți nevoie să accesați regulamentul de prestare a serviciilor, o puteți face online pe AVIA.MD. Pe AVIA.MD puteți găsi toate regulile publice de securitate a datelor cu caracter personal.

Deasemenea pentru a primi plăcerea maximă de călătoria dumneavoastră, în același timp cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzut online-rezervare a camerelor în una din multiplele hoteluri ale Londra.


spre Larnaca

/

Cipru


Orasul: Larnaca


Codul orasului: LCA


Tara: Cipru


Codul tarii: CY


Aeroporturi:


Spre Larnaca -
Decolarea Din:

Din Larnaca -
Decolarea Spre: