spre Larnaca

Bilete de avion Chisinau - Larnaca (LCA), Cipru. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Larnaca (LCA), Cipru. Rezerva online

LARNACA

Informații generale

Larnaca are motive importante pentru a pretinde la titlul de cel mai vechi oraș din Cipru: arheologii au descoperit dovezi care indicau faptul că oamenii au locuit aici, acum 6000 de ani în urmă. Cu toate acestea, în aspectul actual al stațiunii o astfel de vechime apare foarte rar.

Larnaca contemporană - este sora geamănă, a altor stațiuni maritime din Cipru, în ceea ce privește caracteristicile constructive și arhitecturale: centrul vechi al orașului, plus o mare varietate de hoteluri și restaurante de plajă, de-a lungul cărora se întinde o zonă pentru promenade.

Larnaca, are o istorie seculară și remarcabilă, iar orașul a fost fondat, conform legendei, de către un descendent direct al lui Noe. Mult mai târziu, sa stabilit în aceste ținuturi, cel ce a înviat din morți, Sfântul Lazăr. El a trăit aici mult timp, tot aici a fost și îngropat, iar inscripția de pe mormântul său este: „Lazăr prietenul lui Hristos“. Cel mai probabil, anume datorită acestui fapt orașului a primit actualul nume - Larnaca, tradus ca „mormânt“. Astăzi, în locul mormântul lui Lazăr este ridicată o biserică, unde sunt păstrate moaștele sale.

Ce puteți face și cu ce vă puteți ocupa în Larnaca?

Pe lângă o vacanță pe plajă, în Larnaca pot fi găsite și multe alte activități.

Puteți vedea ruinele orașului antic, unde s-au păstrat fragmentele nu numai a bisericilor creștine, construite la începutul erei noastre, dar, de asemenea, și ruinele a cinci temple a zeilor greci.

Vechea biserică de pe timpurile bizantine, Panagia Angeloktisti, conform legendei, a fost construită de îngeri. Dacă vă decideți să vă uitați în interior, nu uitați să lăsați o privire la unica frescă, care este păstrată acolo, cu Fecioara Maria, fondata în secolul al IV-lea.

Strada de pe litoral pentru promenadă Finicudes, sau așa zisa strada cu palmieri. Pe această stradă vă puteți plimba domol în umbra unui șir de copaci tropicali și admira peisajul maritim. De asemenea, pe malul mării, sunt situate un număr foarte mare de baruri, taverne confortabile și restaurante șic. Unul dintre locurile preferate pentru locuitorii orașului a devenit, de mult timp, o tavernă „Monte Carlo“, care servește din bucătăria națională cipriotă și fructe de mare proaspete.

Moștenirea “turcească”

Larnaca a fost o lungă perioadă de timp, sub jugul turcesc, ce a lăsat o amprentă pe aspectul arhitectural. Așa deci, orașul este înconjurat de o fortificație masivă, alături de care, în locul unei biserici creștine, a fost ridicată moscheea Al-Kebir, care funcționează și în ziua de azi. Acest lucru a permis accesul turiștilor, care sunt atrași de frumoasele vederi panoramice ce se deschid din partea minaretul.

La marginea orașului există o altă moschee - Tekke Hala Sultan, una dintre principalele locuri sfinte ale lumii musulmane. Moscheea este situată pe minunatul mal a lacului Sărat, unde iernează flamingo roz.

La o distanță de doar câțiva kilometri de Larnaca, este amplasată cea mai veche mănăstire de bărbați din Stavrovouni, care are o istorie unică, plină de evenimentele tragice. Călugări locale sunt cu siguranță ascunși de grijile mulțimii, iar accesul turiștilor aici este strict interzis, însă puteți admiră mănăstirea chiar și de la o distanță, va fi foarte interesant.

Rezervați un bilet spre Larnaca - împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Larnaca - este de a utiliza serviciul de rezervare online și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Achitatrea, se face de la distanță, fără a fi necesar de a vizita oficiul companiei.

De asemenea, pentru a primi plăcerea maximă de la sejurul în Larnaca, împreună cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzută rezervarea on-line a unei camere la unul dintre numeroasele hoteluri din oraș.

Larnaca

/

Cipru


Orasul: Larnaca


Codul orasului: LCA


Tara: Cipru


Codul tarii: CY


Aeroporturi:


Spre Larnaca -
Decolarea Din:

Din Larnaca -
Decolarea Spre: