spre Budapesta

Bilete de avion Chisinau - Budapesta (BUD), Ungaria. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Budapesta (BUD), Ungaria. Rezerva online

BUDAPESTA

Informații generale

Cândva, în cele mai vechi timpuri, legendare, pe malurile Dunării, apele verzi ale căruia traversează jumătate din Europa, au apărut două populații, fiecare dintre acestea fiind situate pe partea opusă unul față de celălalt. Unul dintre maluri a fost mai ridicat, acolo a apărut un sat numit Buda, iar pe malul opus a apărut un sat confortabil Pesta. După ceva timp, cele două regiuni s-au contopit într-una singură - numita Budapesta. A spune, că Budapesta - este o adevărată „perlă“ a Europei și cea mai frumoasă capitală, atunci înseamnă nu a spune nimic. Cartiere vechi în stil baroc, teatre luxoase și palate, care au păstrat în cupolele sale de bronz și un pic înverzite, spiritul imperiului, fortificațiile antice din Buda, marile monumente ale regilor maghiari și a sfinților a pământului Maghiar, desigur magnifica clădire a Parlamentului, perfectă în orice moment al zilei și nopții.

Ce puteți vedea și cu ce vă puteți ocupa în Budapesta

Districtul I (Castle District) - cea mai mică pe teritoriul Buda, anume aici se află Castelul Buda.

De-a lungul Dunării, sub cetate și spre nord, s-a întins regiunea Vizivarosh (districtele I, II și III). Fântâni în stilul contemporan (începutul secolului XX), băi medievale „Király“ și „Lukács“, cu soluții arhitecturale interesante, inclusiv catedrale, fondate încă în Evul Mediu. Peștera cu stalagmite Pal-Voldi, cea mai vizitată dintre toate labirinturile subterane din Budapesta, se află tot aici.

Dealul Gellert, situat la sud de dealului castelului, “se ceartă” cu dealul Janos ce se află la o distanță mult mai departe, pentru titlul de cel mai bun punct de vedere al orașului. La poalele lui, din anul 1918, își primește gazdele hotelului cu același nume, amenajat în stilul Art Nouveau; prin băile sale termale Gellert este renumit peste granițele Ungariei.

Districtul III (Obuda). Este o regiune liniștită, unde atracțiile turistice coexistă perfect cu cartierele de locuit și case din panouri. Aici vom găsi ruinele Aquincum - un oraș, care face parte dintr-una din provinciile periferice ale Imperiului Roman. Au supraviețuit două amfiteatre. Alte locuri, de asemenea, sunt deja legate de istoria Obuda: piața Sentlelek (Szentlélek tér) și palatul familiei Zichy, piața Fo (Fő tér) cu clădirea Primăriei și sculpturile maghiarului Imre Varga.

Pesta: are clădiri mari și o geometrie a bulevardelor.

Peste râu, de la complexul castelului s-a întins districtul Belvarosh, nucleul vechi al orașului, aici întâlnim primele clădiri păstrate care datează din secolul al XII-lea (cum ar fi spre exemplu, biserica parohială). Chiar pe piața în fața bisericii sunt păstrate ruinele unui fort mic al Imperiului Roman.

Strada de pe malul râului este reconstruită pentru plimbări - de aici poți admira Buda.

În Belvarosh, precum și în întreaga regiune centrală a Pesta, sunt o mulțime de monumente a maghiarilor cu renume - un fel de vitrină națională a statalității.

De aici, din piața Vörösmarty, își ia începutul stradă pietonală Vaci (nu se va usca fluxul de turiști nici ziua și nici noaptea). Maiestoasa clădire a consiliului orașului și biblioteca universitară se află nu chiar atât de departe de nu mai puțin maiestuoasa piață Centrală.

Liptovarosh este celebru cu podurile sale: podul cu lanțuri (Széchenyi) a devenit la mijlocul secolului al XIX-lea, prima trecere permanentă între cele două maluri, iar podul Principesa Margareta, construit imediat după el, a spart recordul în numărul de reconstrucție.

Principala stradă a districtului IV (Terezvarosh) - este un bulevard Andrassy larg și drept. Comparat cu Champs Elysees sună prost, dar aceasta este una dintre cele mai populare străzi din Budapesta, aici sunt construite palate și vile ale secolelor XIX-XX.

Bulevardul se mărginește cu districtul XIV, acolo unde se află Piața Eroilor și Parcul Orășenesc (cele mai mari din Europa și cele mai larg promovate în rândul turiștilor băile Széchenyi, precum și un complex eclectic de clădiri în diferite stiluri arhitecturale, care se găsesc pe teritoriul țării - mai popular i se spune Vaydahunyadvar).

Districtul VII din vecinătate este remarcat nu numai pentru apropierea sa de centrul vechi și a clădirilor în stil contemporan, dar, de asemenea, pentru cartierul evreiesc Erzsébetváros (construit în secolele XVIII și XIX). Marea Sinagoga de pe strada Dohany, cu o capacitate de până la 3 mii de oameni, este încă una dintre cele mai mari din Europa.

Józsefváros (districtul VIII), în partea de nord este mărginit de bulevardul Rakoczy, interesant prin vechiul cimitir "Kerepesi" care a fost deschis în anul 1847. În aceeași regiune și în același an a fost deschis Muzeul Național, primul muzeu din istoria Ungariei.

În teritoriul orașului, de asemenea, sunt și cele 7 insule de pe Dunăre, inclusiv, de fapt, Peninsula Palotai.

Insula Margareta, în centrul orașului, este o parte componentă a districtului XIII și complet este transformată într-un parc de petrecere a timpului liber.

Templul principal din Buda, biserica Fecioarei: prima mențiune datează din secolul al XIII-lea. Templul a supraviețuit invaziei turcești, după ce a stat o jumătate de secol ca moschee principală a orașului.

Gödöllő (o locație la 30 km de capitala, este ușor accesibilă cu trenul suburban HEV) are, de asemenea, un palat regal, construit în prima jumătate a secolului al XVIII-lea. Reședința a fost onorată cu gratie regală: aici îi place să se oprească, pentru o lungă perioadă de timp, Franz Joseph I.

Rezervați un bilet spre Budapesta - împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Budapesta - este de a utiliza serviciul de rezervare online și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Achitatrea, se face de la distanță, fără a fi necesar de a vizita oficiul companiei.

De asemenea, pentru a primi plăcerea maximă de la sejurul în Budapesta, împreună cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzută rezervarea on-line a unei camere la unul dintre numeroasele hoteluri din oraș.


spre Budapesta

/

Ungaria


Orasul: Budapesta


Codul orasului: BUD


Tara: Ungaria


Codul tarii: HUSpre Budapesta -
Decolarea Din:

Din Budapesta -
Decolarea Spre: