spre Bari

Bilete de avion Chisinau - Bari (BRI), Italia. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Bari (BRI), Italia. Rezerva online

Deși este un centru comercial și industrial de vârf, orașul portuar aglomerat din Bari are multe pentru a farmeca turiștii care trec prin acesta în drum spre Grecia sau către porturile din estul Adriaticii. Era de o importanță surprinzător de mică în vremurile străvechi și a rămas apoasă până când a fost capturată de Robert Guiscard în 1071 și folosită de bizantini ca bază principală în sudul Italiei. Din 1324, a fost o fântână aproape independentă, devenind parte a împărăției din Napoli în 1558. Astăzi, Bari pare aproape ca două orașe separate, cu cartierul său vechi pitoresc și atracții istorice aglomerate într-un labirint de străzi înguste la sfârșitul unei peninsulă și orașul spațios nou de bulevarde largi se întinde spre sud. Ocupat Corso Vittorio Emanuele II separă noul oraș de vechiul oraș.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

San Nicola

Bazilica care a fost construită pentru a găzdui moaștele Sfântului Nicolae este, la început, arătată simplă, masivă și oarecum interzisă. Dar o privire mai atentă dezvăluie detalii fermecătoare în sculpturile din jurul portalurilor, unde animalele de piatră par să păzească intrările. Biserica mare de pelerinaj a fost începută în 1087 și terminată în 1197, una dintre cele mai frumoase realizări ale arhitecturii romane din Apulia. Înăuntru, deasupra altarului înalt, este un tabernacol din secolul al XII-lea, iar la dreapta altarului este Madonna cu sfinții de Vivarini, pictat în 1476. În absidă se află un tron al unui episcop de marmură și mormântul din secolul al XVI-lea al lui Bona Sforza, soția regelui Sigismund al II-lea al Poloniei și ultima ducesă din Bari. Criptatul conține un altar de argint din 1684, sub care este o boltă care conține rămășițele Sfântului Nicolae. Rămășițele sfântului au venit la Bari de la altarul inițial din Myra, acum parte a Turciei, când orașul a căzut în mâini Saracene. Ei au fost furați și după multă dispută din partea Veneției, care și le dorea, ei au fost aduși aici pe o justificare destul de neclintită că sfântul ar fi trebuit să-l aleagă pe Bari ca loc de înmormântare în timp ce se îndrepta spre Roma.

San Sabino

Atragerea mai puțină atenție decât biserica din San Nicola, dar la fel de interesantă este și biserica din San Sabino, care are rămășițe importante de ornamente normale. Început după ce catedrala bizantină a fost distrusă de către William I de Sicilia în 1156, a fost terminată la sfârșitul secolului al XII-lea. Căutați urme ale podelei bisericii anterioare în transept. O mare parte din interior a fost restaurată în aparența sa romanească, eliminând "modernizările" baroce și reconstruindu-i amvonul frumos. În interiorul bisericii sunt rămășițele Sfântului Columba și moaștele altor sfinți. În cripta este un tablou decorat elaborat al Madonnei și moaștele Sfântului Sabin, aduse la Bari în 844 de la Canosa, după ce a fost înlăturată de Saraceni. Adunându-se la cripta și ușor de pierdut dacă nu le căutați, sapaturile arheologice sub catedrală dezvăluie straturi de istorie de la Roman la vremurile medievale. Semnele engleze explică descoperirile, care includ o podea mozaic paleo-creștină și o mică capelă și altar.

Bari Vecchia (Orașul vechi)

Străzile strâmte ale orașului vechi, unele dintre ele mai multe ca alei, intră într-un labirint atmosferic în timp ce se răsucesc și se întorc pe peninsula îngustă la capătul nordic al orașului Bari. Printre casele vechi pitoresti sunt cateva zeci de biserici si chiar mai multe sanctuare ascunse in zidurile sale si in patratele mici. Este ușor să vă pierdeți, dar zona este suficient de mică pentru a vă găsi rapid drumul sau să veniți la catedrală sau San Nicola.

Castello

În partea de vest a orașului vechi se află castelul Castello, inițial o clădire bizantină-romană, reconstruită de Frederick al II-lea în 1233 în stil norman-șvabesc. Bona Sforza a transformat-o într-un palat în secolul al XVI-lea, adăugând bastioanele și turnurile de colț deasupra șanțului. Mai târziu, a fost folosit ca închisoare și stație de semnalizare. Două turnuri de structură norman sunt încă acolo. Clădirea găzduiește acum un muzeu interesant, cu copii ale sculpturilor apulian-norman și expoziții de artă temporară.

Lungomare Nazario Sauro: Promenadă la malul mării

Lungomare Augusto Imperatore urmărește țărmul estic al orașului vechi la Mole San Antonio, unde un mic cetate a fost transformat într-o galerie de artă modernă. Dincolo de aceasta se află o altă promenadă a țărmului, Lungomare Nazario Sauro, o terasă magnifică pe malul mării care se deplasează de-a lungul vechiului port, Porto Vecchio. Vino aici dimineață pentru a vedea pescarii să-și descarce și să-și vândă captura la dig sau oricând pentru a vedea bărcile colorate din port.

Palatul Fizzarotti

Borgo Murattiano este centrul de afaceri și comercial al orașului Bari, separat de orașul vechi de lungimea, largă Corso Vittorio Emanuele al II-lea, care a fost construită în 1813. Străzile sale, spre deosebire de cele din cartierul vechi, sunt drepte și într-o rețea ordonată, aliniate de clădiri elegante, multe dintre ele datează de la începutul secolului al XIX-lea. Alții reflectă stilurile care au urmat, în special Art Nouveau, numit Liberty în Italia, popular la începutul secolului al XX-lea. La capătul portului Corso Vittorio Emanuele al II-lea este stilul Libertății Teatrul Margherita; la jumătatea drumului de la Piazza della Libertà stă Teatrul Municipal și secolul al XIX-lea Palatul Prefecturii în stilul rococo. Aproape de capătul îndepărtat se află gothicul venețian Palatul Fizzarotti. Pe pietoni Via Sparano, o stradă comercială la modă, sunt Art Nouveau Palatul Mincuzzi și biserica San Ferdinando. Arborele Corso Cavour are mai multe clădiri în stil Liberty.

Piazza Mercantile

La marginea Borgo Vecchio se află plăcutul Piazza Mercantile, ale cărui cafenele și restaurante cu trotuare bogate sunt locuri populare de întâlniri locale. Nu era atât de plăcută soarta micilor criminali și debitori care în Evul Mediu erau legați de Colonna della Giustizia, o coloană în colțul pieței, pentru ridiculizarea publică. Un leu de piatră foarte uzat se află lângă coloană. Piazza Mercantile se amestecă la un capăt în Piazza del Ferrarese, unde veți găsi triplea absidă Biserica romană Vallisa, unul dintre cele mai vechi din oraș.


spre Bari

/

Italia


Orasul: Bari


Codul orasului: BRI


Tara: Italia


Codul tarii: IT


Aeroporturi:


Spre Bari -
Decolarea Din:

Din Bari -
Decolarea Spre: