spre Barcelona

Bilete de avion Chisinau - Barcelona (BCN), Spania. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Barcelona (BCN), Spania. Rezerva online

BARCELONA - ORAș DIN NORD-ESTUL SPANIEI, CAPITALa CATALONIEI

Este cea mai mare metropolă de pe coasta mediteraneană, cu o populație de peste un milion și jumătate de oameni și a doua ca mărime din țară.

Barcelona este un oraș și un port vibrant de pe litoral, cu o mare moștenire culturală și istorică, o atmosferă unică și o arhitectură fermecătoare.

Atracții turistice de top

Ce să vizitați și unde să mergeți

Templul Sagrada Familia sau Templul ispășirii Sagrada Familia

biserică din Barcelona, în cartierul Eixample, în construcție din 1882. Primul proiect a fost dezvoltat de arhitectul Francisco del Villar, care a fost înlocuit la sfârșitul anului 1883 de către Antoni Gaudi, schimbând semnificativ proiectul original. Aspectul neobișnuit al templului l-a făcut unul dintre principalele atracții ale Barcelonei. Potrivit ziarului El Periódico de Catalunya, în 2006, Sagrada Familia a fost vizitată de 2,26 milioane de oameni, ceea ce pune obiectul la egalitate cu Muzeul Prado și Palatul Alhambra în popularitate.

Park Guell

un parc din partea superioară a Barcelonei, creat de Antoni Gaudi în anii 1900-1914. Este o combinație de grădini și zone rezidențiale în stilul conceptului de planificare urbană a orașului grădină, care era la modă în Anglia la acea vreme. De aceea, în denumirea parcului, cuvântul catalan „Parc” este scris în maniera engleză „Park”.

Casa Milei

clădire rezidențială, construită în 1906-1910 în Barcelona de arhitectul Antoni Gaudí pentru familia Mila, una dintre atracțiile capitalei catalane. Proiectul acestei clădiri, creat de către Gaudi a devenit inovator pentru timpul său: un sistem bine gândit de ventilație naturală ce permite să abandonați aerul condiționat, pereții despărțitori interiori din fiecare dintre apartamentele casei pot fi mutate la discreția dvs., există un garaj subteran. Clădirea este situată la intersecția bulevardului Paseo de Gracia cu strada Carré de Provença. Casa Mila a fost ultima lucrare seculară a lui Gaudí înainte de a se dedica în întregime lucrării la Sagrada Familia.

Casa Batlló sau Casa Batlló

clădire rezidențială construită în 1877 pentru magnatul textil Josep Batllo y Casanovas la 43 Paseo de Gracia din cartierul Eixample din Barcelona și reconstruită de arhitectul Antoni Gaudi în 1904-1906. Cea mai remarcabilă caracteristică a casei Batlló este absența aproape completă a liniilor drepte în proiectarea sa. Forma ondulată este evidentă în detaliile decorative ale fațadei, sculptate din piatră cioplită de pe dealul Montjuïc din Barcelona și în designul interior. Există multe interpretări ale simbolismului fațadei principale, dar, aparent, cea mai corectă este interpretarea clădirii ca figura unui dragon uriaș - personajul preferat al lui Gaudi care apare în multe dintre creațiile sale.

La Rambla

strada pietonală din centrul Barcelonei. Granița dintre Cartierul Gotic și Cartierul El Raval. Merge de la Plaza Catalunya la Portal de la Pau. Lungimea este de 1,2 km. Rambla constă de fapt din 5 bulevarde separate, care se îmbină între ele: Rambla Canaletes, Rambla Învățăturilor, Rambla Florilor, Rambla Capucinilor și Rambla St. Monica. Uneori, așa-numita Rambla Marine este denumită și Rambla. Această stradă găzduiește Muzeul de Ceară din Barcelona.

Piața Boqueria sau Sant Josep

piața orașului din Barcelona, în sub-districtul El Raval, cu o intrare din Rambla. Clădirea pieței acoperă o suprafață de 2.583 m², proiectată din sticlă și oțel și este, de asemenea, decorată cu mozaicuri. Prima mențiune a pieței datează din 1217, când au fost amenajate mese pentru vânzarea cărnii lângă fosta poartă a orașului Boqueria.

Muzeul Picasso din Barcelona

muzeu de artă din capitala Cataloniei, în colecțiile cărora există mai mult de 3.500 de lucrări, care se referă în principal la lucrările timpurii ale artistului. Dintre lucrările ulterioare se remarcă seria „Meninas”, formată din 59 de tablouri - variații bazate pe pictura cu același nume a lui Velazquez. La 9 martie 2013, muzeul și-a sărbătorit 50 de ani. Muzeul Picasso este găzduit într-un vechi palat al orașului din secolul al XV-lea - Palatul Berenguer d'Aguilar din cartierul gotic și este renumit pentru curțile sale antice.

Catedrala Sfintei Cruci și Sfânta Eulalia

catedrala catolică este dedicată Sfintei Cruci și Sfintei Eulalia din Barcelona, unul dintre patronii orașului. Situat în Cartierul Gotic. Aceasta este catedrală și nu, contrar credinței populare, Sagrada Familia. Este sediul arhiepiscopului Barcelonei și principala catedrală din Barcelona. Construcția a durat între 1298 și 1420 peste cripta fostei capele visigote. Catedrala a fost construită în stil gotic, ulterior au fost introduse elemente ale neogoticului. Dimensiunile clădirii catedralei sunt de 93 m pe 40 m. Înălțimea turnului cu ceas octogonal este de aproximativ 50 m, iar înălțimea turlei turnului central este de 70 de metri.

Câmp nou

stadionul clubului de fotbal „Barcelona”. De la deschiderea sa în 1957, stadionul a fost deținut de un club de fotbal spaniol și a fost numit inițial Estadi del FC Barcelona, dar totuși a fost numit Camp Nou chiar și atunci. Camp Nou are o capacitate de 99.354 de spectatori; este cel mai mare stadion din punct de vedere al capacității nu numai în Spania, ci în toată Europa.

Parcul Ciutadella, Parcul Cetății din Barcelona

situat în partea de nord-est a orașului vechi. Parcul a fost deschis la mijlocul secolului al XIX-lea și timp de câteva decenii a rămas singura zonă verde din oraș. Parcul Cetății găzduiește astăzi mai multe muzee, grădina zoologică din Barcelona, un lac artificial și clădirea Parlamentului Cataluniei.

Ce să vizitați și cu ce să vă ocupați în Barcelona

Familia Sagrada. Da, anume pe ea o vedem în toate ghidurile dedicate Barcelonei. Aceasta este o combinație incredibilă de elemente catolice, cu aspecte clasice și unele aspecte ușor nebunatice, prezente în toate creațiile lui Gaudi. Descrierea acesteia nu are nici un sens, pur și simplu trebuie de văzut. Pentru a nu irosi timpul în rânduri lungi, se recomandă de cumpărat online bilete de intrare. Neapărat când vizitați Familia Sagrada, coborâți-vă în Kirhu și ascultați orga locală – impresii pozitive sunt garantate. Încercați să nu pierdeți timpul – găsiți un colț(deși în sezon aglomerat sunt foarte mulți turiști) și savurați energia acestui loc. Jocurile luminilor de pe basoreliefuri și combinația decorațiunilor incredibile - cum oare a putut fi așa ceva inventat?

Strada Rambla. Fiind în Barcelona fără a ajunge pe Rambla, e la fel cum să meargă la Sankt-Petersburg și să nu vizitezi Nevskii Prospect. Artiști Mimi adevărați, cele mai originale peți Spaniole (Bocheria), precum și acces foarte impresionat la mare – toate acestea se află anume aici. La piața se merită de încercat șuncă adevărată Spaniolă - aici e o diversitatea largă și desigur, este important să nu uitați să gustați brânzeturi Spaniole. Întorcându-vă înapoi pe strada Rambla, opriți-vă pentru un minut, puneți câțiva euro artistului mimi, iar el va juca o scenetă. Nu încercați să vedeți toate atracțiile în câteva ore - plimbați-vă, respirați, iubiți acest loc. În așa fel, la sigur o să doriți să reveniți în acest loc. Unicul minus este - o concentrația foarte mare a hoților de buzunare, anume din aceste considerente, lucrurile scumpe merită păstrate într-un safeu la hotel.

Parcul Citadela. Atunci când apare dorința de a modifica priveliștea de la muze la altceva – orientați-vă spre parc. Aici puteți sta în umbra copacilor, pentru a servi liniștit cafeaua sau la un picnic pe iarbă. Parcul este situat aproape de zona centrală și nu este aglomerat de turiști. Tot aici în apropiere se află Grădina Zoologică.

În cazul în care o să vă plictisiți de șuvoiul orașului sau de plimbările călduroase – luați autobuzul sau trenul. În vreo oră/jumătate o să ajungeți la Costa Brava. Marea Mediterană și plaja de nisip, în combinație cu paella Spaniolă și paharul de Riohi, vor avea efecte benefice asupra puterilor dvs și bunei dispoziții, pentru noile descoperiri. Pe malul mării, este bine dezvoltat traficul maritim, ce ar permite să adăugați în program – călătoria pe Marea Mediteraneană și vizionarea a unor orașe micuți.

Rezervați un bilet spre Barcelona împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Barcelona, este prin utilizarea serviciilor online-rezervării și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Plata biletelor se poate face de la distanță nefiind nevoia de vizitare a unui oficiu. Dacă aveți nevoie să accesați regulamentul de prestare a serviciilor, o puteți face online. Pe AVIA.MD puteți găsi toate regulile publice de securitate a datelor cu caracter personal.

Deasemenea pentru a primi plăcerea maximă de aflare în Barcelona, în același timp cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzut online-rezervare a camerelor în una din multiplele hoteluri ale Barcelona.


spre Barcelona

/

Spania


Orasul: Barcelona


Codul orasului: BCN


Tara: Spania


Codul tarii: ES


Aeroporturi:


Spre Barcelona -
Decolarea Din:

Din Barcelona -
Decolarea Spre: