Bilete de avion Chișinau (RMO), Moldova - Roma (ROM), Italia. Cumpăra online


Roma este capitala Italiei, un oraș a cărui istorie datează de aproape trei mii de ani.

Arhitectura și operele sale de artă au avut un impact uriaș asupra culturii mondiale.

Ruinele Forumului antic și Colosseum-ul demonstrează măreția de odinioară a Imperiului Roman. Vaticanul, sediul conducerii Bisericii Romano-Catolice, este extrem de popular în rândul turiștilor pentru Bazilica Sf. Petru și numeroasele muzee.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Colosseum

sau amfiteatrul Flavian, monument de arhitectură al Romei Antice, cea mai faimoasă și una dintre cele mai grandioase structuri ale lumii antice care au supraviețuit până în vremea noastră. Este situat în Roma, în zonele joase dintre dealurile Esquilin, Palatin și Celian. Construcția celui mai mare amfiteatru al lumii antice, cu o capacitate de peste 50 de mii de oameni, a fost realizată timp de opt ani ca clădire colectivă a împăraților dinastiei Flavian. A început să fie construit în anul 72 d.Hr. e. sub împăratul Vespasian, iar în anul 80 d.Hr. e. amfiteatrul a fost sfințit de împăratul Titus. Amfiteatrul este situat pe locul unde se afla un iaz care a aparținut Casei de Aur a lui Nero.

Panteon

așa-numitul „Templu al tuturor zeilor”, un monument remarcabil al istoriei și arhitecturii Romei antice, construit între 118 și 128 d.Hr. eh

Fantana Trevi

cea mai mare fântână din Roma, împreună cu fațada clădirii, care face parte din compoziția arhitecturală și sculpturală, are o înălțime de 25,9 m și o lățime de 49,8 m. Fântâna a fost construită în anii 1732-1762 prin proiectul arhitectul Nicolo Salvi. Se învecinează cu fațada Palazzo Poli. O compoziție arhitecturală și sculpturală a barocului roman târziu cu elemente de neoclasicism. Numele provine din latinescul „trivium”. Fântâna este situată în partea centrală a Romei, pe versantul vestic al Dealului Quirinal.

Catedrala Sfantul Pavel

Catedrala Catolică, clădirea centrală și cea mai mare a Vaticanului, cea mai mare biserică creștină istorică din lume. Una dintre cele patru mari bazilici papale ale Romei și centrul ceremonial al Bisericii Romano-Catolice. Pe primul loc în lista celor șapte bazilici de pelerinaj din Roma. La crearea sa au lucrat mai multe generații de mari maeștri: Bramante, Rafael, Michelangelo, Bernini, Maderna. Capacitatea este de aproximativ 15 mii de oameni în interiorul catedralei și 60 de mii de oameni în piață.

Muzeele Vaticanului

Un complex de muzee situat pe teritoriul statului Vatican. Colecțiile lor au fost create de papi și conțin lucrări de artă ale maeștrilor clasici, inclusiv lucrări din Renaștere. Muzeele au fost fondate de Papa Iulius al II-lea la începutul secolului al XVI-lea. Traseul prin Muzeele Vaticanului include Capela Sixtină cu picturi pe tavan de Michelangelo și strofele decorate de Rafael. În 2013, 5,5 milioane de oameni au vizitat Muzeele Vaticanului, fiind al cincilea cel mai vizitat muzeu. Muzeele au 54 de galerii, sau săli, dintre care Capela Sixtină este ultima.

Forum Roman

Amplasat centrul Romei Antice, împreună cu clădirile adiacente. Inițial, a găzduit o piață, mai târziu a inclus comiția, curia și a dobândit funcții politice.

Capela Sixtină

Fosta biserică de acasă din Vatican. Construită în anii 1473-1481 de arhitectul George de Dolci, comandat de Papa Sixt al IV-lea, de unde provine numele. Astăzi, Capela este un muzeu, un monument remarcabil al Renașterii, care este folosit și pentru desfășurarea conclavelor la care cardinalii aleg un nou papă. Corul Capelei Sixtine este un cor bisericesc profesionist de renume internațional.

Pași Spanioli

Scara principală din centrul Romei, coborând din vârful dealului Pincio și biserica Trinita dei Monti situată acolo până în piața spaniolă. Una dintre cele mai faimoase clădiri ale barocului roman târziu. Construit în 1721-1725. Scara monumentală de 136 de trepte a fost comandată de cardinalul francez Pierre Guerin de Tansen și inaugurată în 1725 de Papa Benedict al XIII-lea cu ocazia Anului Jubiliar al Bisericii Catolice.

Piazza Navona

Piața romană sub formă de dreptunghi alungită de la sud la nord, dispusă pe locul stadionului lui Domițian. Din secolul al XV-lea până în 1869, locația pieței orașului. Construit în secolul al XVII-lea în stil baroc. Două biserici au vedere spre piață, inclusiv biserica Sf. Agnes. A fost construită în 1652-1672 de către arhitecții Girolamo și Carlo Rainaldi, Francesco Borromini, Gian Lorenzo Bernini, precum și mai multe palate, inclusiv Palazzo Pamphilj.

Piazza del Popolo

Piața din Roma, amplasată pe străzile Corso, Babuino și Ripetta iradiază spre sud. Colțurile dintre străzi sunt foarte asemănătoare ca aspect cu biserica-propilea Santa Maria dei Miracoli și Santa Maria in Montesanto. Pătratul are forma unui oval de 100 × 165 m. Dinspre nord este delimitat de poarta cu același nume - Porta del Popolo. În antichitate, porțile făceau parte din zidul lui Aurelian și erau numite Flaminiene, deoarece la nord de ele începe străvechiul drum Flaminian, de-a lungul căruia majoritatea călătorilor au ajuns la Roma de-a lungul secolelor.



Punctul de plecare:

din Chișinau,

Moldova


Orasul: Chișinau


Codul orasului: RMO


Tara: Moldova


Codul tarii: MD


Aeroporturi:


Destinatie:

spre Roma,

Italia


Orasul: Roma


Codul orasului: ROM


Tara: Italia


Codul tarii: IT


Spre Roma
- Decolarea Din:

Din Roma
- Decolarea Spre: