Bilete de avion Bucuresti (BUH), România - Catania (CTA), Italia. Cumpăra online


În nord-vest este Palazzo del Municipio (1741), iar în sud, Porta Uzeda - toate create de Vaccarini. Frumosul lui Fontana dell'Elefante, un elefant din lavă neagră care susține un mic obelisc egiptean, a fost inspirat de obeliscul elefantului Bernini din Roma. Din colțul sud-vest al străzii Piazza del Duomo, Via Garibaldi ocupă trecătorul Piazza Mazzini la Porta Garibaldi. La nord de Piazza del Duomo, pe ambele părți ale Via Etnea, se află inima zonei barocului, cu străzile sale largi și piețe bine definite

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Castello Ursino

Castello Ursino este o clădire robustă construită din piatră de lavă în anul 1239. Această fortificație defensivă din perioada Hohenstaufen din Evul Mediu demonstrează o strânsă afinitate cu castelul lui Frederick al II-lea din Syracuse. Planul-plan este format din patru aripi în jurul unei curți interioare; cele patru aripi formează un pătrat cu turnuri în colțuri și patru turnuri mai mici la jumătatea drumului de-a lungul fiecărei părți. Elementele decorative sunt rare; pe partea de intrare spre nord se poate observa un vultur care capteaza un iepure. Castelul inițial stătea chiar lângă port, până când marele râu de lavă din 1669 a trecut de partea vestică (poate fi totuși văzut acolo) și a împins linia de coastă către est. Astăzi, castelul ocupă un spațiu spațios în mijlocul unei zone rezidențiale.

Muzeul Civico

Găzduit într-o porțiune din Castello Ursino, Muzeul Civico afișează descoperiri și colecții din zona înconjurătoare, printre care multe sculpturi elenistice și romane. Printre momentele importante se numără trunchiul unui împărat roman și o relansare elenistică a lui Polyfemus fiind orbit de Odysseus. Veți găsi, de asemenea, porțelan, fragmente de mozaicuri și inscripții și o colecție de arme și sculpturi rare din Evul Mediu până în secolul al XVIII-lea. Antichitățile mai mici includ statui de bronz, ceramică și teracotă. Pe povestea superioară se află o colecție de picturi din secolele XV-XVIII, inclusiv lucrările lui Pietro Novelli, Mattia Preti și Fra Angelico.

Monastero dei Benedettini

Una dintre cele mai mari mănăstiri benedictine din Europa, fosta mănăstire din spatele bisericii din San Nicolò l'Arena a început în 1500, iar construcția sa de lungă durată a încorporat stiluri de mai multe epoci. Fațada barocă târzie are pilaștri rustici și decorațiuni de ferestre sculptate, și există două curți interioare încântătoare. Opțiunile de turism includ ambele mănăstiri, beciurile din secolul al XVI-lea și cramele de la Vaccarini din secolul al XVIII-lea. Mănăstirea, care este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, găzduiește Departamentul de Științe Umaniste din Universitatea din Catania.

San Nicoló l'Arena

Pe locul acropolei grecești, Benedictinii au început construirea bisericii San Nicoló în 1702, împreună cu clădirile monahale Monastero dei Benedettini. Lucrările la biserică au continuat până la sfârșitul secolului al XVIII-lea, dar nu au fost niciodată terminate. Aceasta conferă fațadei incomplete un aspect ciudat aproape interzis, perechile de coloane masive care se termină brusc pe plinuri ridicate, iar cuișoarele care ar trebui să-și țină pietrele îndreptate în față încă proeminente ca părul. O cupola mare suprapune interiorul simplu, cu trei aripi, care are un meridian in 1841 in transept; Secole din corul din secolul al XVIII-lea; și marele organ faimos de Goethe, construit de Donato del Piano între anii 1755 și 1767. Din cupol este o vedere frumoasă până la Muntele Etna (puteți solicita accesul la cupola de la sexton).

Badia Sant'Agata

Biserica de mănăstiri din Sant'Agata, vizavi de partea de nord a catedralei, a fost construită între 1735 și 1767 și este lucrarea principală a lui Giovanni Battista Vaccarini. Clădirea masivă, dominată de un cuplu octogonal imens, este înfruntată de o fațadă superbă, secțiunea mijlocie a căreia este concavă. Structura centrală are patru brațe de o lungime inegală în jurul pătratului ocupat de cupol. Cea mai lungă dintre cele patru brațe conține intrarea vestică, care susține galeria călugărițelor.



Punctul de plecare:

din Bucuresti,

România


Orasul: Bucuresti


Codul orasului: BUH


Tara: România


Codul tarii: RO


Aeroporturi:


Destinatie:

spre Catania,

Italia


Orasul: Catania


Codul orasului: CTA


Tara: Italia


Codul tarii: IT


Spre Catania
- Decolarea Din:

Din Catania
- Decolarea Spre: