spre Serbia

Bilete de avion Moldova - Serbia (RS). Rezerva online

Bilete de avion Moldova - Serbia (RS). Rezerva online

Republica Serbia - o țară din sud-estul Europei, în partea centrală a Peninsulei Balcanice și o parte din Câmpia Panonică, nu are nici o ieșire la mare.

Ce de văzut

Capitala Serbiei - Belgrad, care a supraviețuit multor războaie, dar și-a păstrat ospitalitatea și dragostea față de viață. Oraș, ai cărui pereți poartă încă urme proaspete de gloanțe, astăzi înflorește și bucură turiștii cu atracții antice și o atmosferă confortabilă. Cele mai interesante locuri sunt în zonele de Stari-Grad și Zemun: aici se află Cetatea Belgrad, străzi pline de restaurante și plaje echipate.

Cele mai multe hoteluri - în cartierul Novi- Belgrad este bogat cu clădiri moderne.

Construirea Belgradului a început cu cetatea în locul intersecției râului Sava cu Dunărea. Principala stradă pietonală poartă numele Prințului Mihail: aici s-au amestecat stilurile modern, romantism, a renașterii și academic, în frumoasele vile s-au stabilit cafenele, restaurantele și magazinele de suveniruri. Cele mai spectaculoase reședințe regale - complexul alb în Dedinje, palatele stricte cel Vechi și cel Nou. Este necesar de a vizita mausoleul lui Tito „Casa Florilor“ și Muzeul interactiv Nikola Tesla.

Locul cel mai creativ din Belgrad - este cartierul artiștilor Skadarlija, cele mai bune vederi panoramice se deschid de pe faleza Dunării și dealul Gardoș. Al doilea ca mărime, după capitală - este orașul Novi Sad, fondat în secolul al XVII-lea, aproape complet distrus de revoluție, și apoi restaurat. Principalele comori ale sale sunt multiplele muzee și galerii, biserici de toate confesiunile, Cetatea Petrovaradin din Ungaria și castelul antic din apropiere de Dundzhersky. Edificii puternice de apărare, ce ocroteau Imperiul Habsburgic, cetatea Petrovaradin datează din secolul al XVIII-lea.

Nis - locul de naștere al împăratului Constantin, fondatorul al legendarului Constantinopol. Reședința lui Mediana până în prezent impresionează prin dimensiuni și luxul prezent. Principala atracție a Nis - este turnul înfricoșător de cranii Cele-Cula, construit din rămășițe de oameni după lupta cu turcii în anul 1809. Reședința Mediana a împăratului Constantin s-a păstrat din epoca romană târzie, cetatea Nis a fost construită în secolul al XVIII-lea pe locul fortificațiilor antice.

Un alt mare oraș al sârbelor este - Subotica, a cărui inimă este - strada pietonală Korzo, cu clădiri în stil neo-gotic și modernist. Restaurante de primă clasă se află pe stradă Corwin, suveniruri demne de remarcat le găsiți în magazinul pe lângă Muzeul orașului și la o piață de vechituri „Buvlyak“.

Istoria antică se face simțită peste tot: ecoul se aude în zidurile cetăților puternice, reflecțiile sale apar pe cupolele mănăstirilor luminate de soare și catedrale. Obiectivele turistice din Serbia - natura magnifică (parcuri naționale, munți și râuri), muzee, și pur și simplu străzile confortabile ale orașelor antice.

Satul etnic Drvengrad întruchipează amintiri idilice ale Serbiei înainte de conflictul din Balcani. Satul aparține lui Emir Kusturica - „Fellini din Balkani“, fiecare film este - apoteoza dragostei pentru pământul său natal. Casele din lemn și bisericile, inițial, au fost construite ca decor pentru filmul „Viața este un miracol“, iar acum s-au transformat într-un complex turistic popular, unde puteți rămâne pe noapte, a simți atmosfera și, dacă ești norocos, chiar și a te întâlni cu maestrul, care locuiește aici.

Una dintre cele mai monumentale cetăți ce aparținea dinastiei Brankovic, se află în Smederevo în apropierea capitalei.

Satul vechi Gornji Matezhevats și lagărul de concentrare „Crucea Roșie“ - amintiri triste din timpul fascismului.

În Serbia, există câteva parcuri naționale: „Muntele Kopaonik“, „Shar Planina“, „Tara“, „Fruska Gora“, și unicul de acest gen Cheile Dunării - Djerdap. Acesta din urmă se află în partea de est a țării, la granița cu România, și este remarcată prin vederi incredibile, popasul vânătorilor mezolitici Lepenski Vir, vechiul pod a lui Traian și cetatea medievală Golubac. Animale locale - ursi, râsi, lupi, berze negre și multe altele.

Parcul Național „Kopaonik“, ce se află în partea de sud-vest a Serbiei Centrale este casa lupilor, mistreților, căprioarelor, vulpilor, iepurilor, herminelor, iar păsările sunt 148 de specii. În rezervația din partea de Vest „Tara“ trăiesc ursul brun, capra neagră, căprioara, râsul, vidra, și peste 100 de specii de păsări, inclusiv vulturul de aur, vulturul pleșuv, șoimul pelerin, buha eurasiatică și ierunca. În parcul național „Fruska Gora“, în umbra pădurii s-au adăpostit cerbul cu căprioarele și multe păsări de rasă, inclusiv berze albe și negre, vulturul imperial, balabanul și zmeul negru.

Cum de ajuns

Avia.md selectează ofertele pentru bilete de avion spre Serbia printre multiple companii aeriene situate în întreaga lume. Vânzarea directă de bilete nu este efectuată de noi, însă anume pe pagina noastră web găsiți prețuri cele mai ieftine, promoții și oferte speciale.

Cu noi vei uita de taxe și marje - pe Avia.md sunt adunate la un loc numai cele mai ieftine bilete spre Serbia.

Bilete ieftine

În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții costul biletului spre Serbia poate varia.