spre Republica Cehă

Bilete de avion Moldova - Republica Cehă (CZ). Rezerva online

Bilete de avion Moldova - Republica Cehă (CZ). Rezerva online

Informații generale

Republica Cehă - o țară foarte veche și foarte frumoasă. Dealuri de smarald acoperite cu păduri, râuri pitorești, climat cald, teren fertil din timpuri străvechi atrăgeau în Cehia conducătorii vecini din țările mult mai puternice.

Republica Cehă - o țară a contrastelor. Este prezentă și identitatea slavă, și rigiditatea medievală, și modernitatea ușoară. Chiar și cel mai exigent turist va găsi ceva pentru a vedea. Aici puteți merge cu familia pentru a vă relaxa în natură sau a petrece timpul în mod activ la una din stațiune de schi, puteți merge cu prietenii și a vizita toate obiectivele turistice, castelele medievale și să vă cufundați în viața modernă a capitalei europene, puteți îmbunătăți sănătatea la una din stațiunile medicale.

Republica Cehă cu succes a intrat în vechea Europă capitalistă. În comparație cu Europa, în Cehia totul este mai ieftin, iar turiștii sunt întâmpinați cu o amabilitate slavă deosebită. Pe de o parte te simți ca un oaspete, și în același timp, la fel ca acasă. Inima Republicii Cehe - orașul Praga. Orașul este pe bună dreptate clasat printre cele mai frumoase orașe din lume.

Aici sunt combinate perfect stilurile gotic strict și barocul rafinat, clasicismul și stilul renașterii. O altă atracție a Republicii Cehe - stațiunile sale minunate. Aer curat de munte, un climat sănătos, clinici formidabile, servicii excelente, distracții - tot ceea ce este necesar pentru recuperare și odihnă bună este aici.

OBIECTIVELE TURISTICE

  • Praga - unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. La începutul secolului al XIX-lea, Bernardo Volzano a numărat 103 de turnuri în Praga și, astfel, orașul a primit numele de „Orașul celor o suta de turnuri“. În prezent, ei sunt mai mult de 500! Nucleul antic a orașului Praga este bine păstrat și formează un ansamblu arhitectural unic. Centrul și partea istorică a orașului este Hradcany (complexul Castelului din Praga) pe malul stâng al râului Vltava, pitoreasca Malá Strana pe malul drept - romanticul și misteriosul oraș vechi (Stare Mesto) și Orașul Nou (Nove Mesto), care este centrul comercial din Praga. Stare Mesto, fondat în secolul al X-lea și inițial înconjurat cu pereți cu 13 turnuri, dintre care s-a păstrat doar Porohovaya, care este considerat un adevărat muzeu în aer liber. Principalele obiecte ale sale sunt situate în Piața Orașului Vechi - „inima orașului Praga“, și pe străzile înguste care duc în toate direcțiile.
  • Castelul Praga (Hradcany) - a treia regiune cronologică din Praga, care se întinde de-a lungul vârfului dealului de pe malul stâng al râului Vltava. Aici se află maiestuosul Castel din Praga (fostul Regal) - cel mai mare castel din Republica Cehă, centrul istoric, politic și cultural din Praga și în întreaga țară, fondat încă în secolul al IX-lea. Una dintre cele mai preferate destinații turistice este - Mănăstirea Strahov.
  • Podul Carol este considerat pe drept, a fi o capodoperă a arhitecturii medievale și este una dintre principalele obiective de pelerinaj pentru turiști. Aceasta este unul dintre cele optsprezece poduri, care, ca un colier de perle, unește malurile râului Vltava. Podul Carol - este construit din piatră, cu 16 arcade sprijinite pe marginile malului Vltava. Ca și multe alte clădiri din Praga, Podul Carol a fost predecesorul podului Yudifin, construit din piatră și apoi distrus în urma unei grave inundații din anul 1342.
  • Malaya Storona- o adevarată bijuterie a barocului. În puține locuri se vor găsi o varietate de forme într-un singur stil arhitectural, cum sunt în acest cartier al orașului Praga. Fațada superbă a bisericii, decorată cu figuri de sfinți, frapează prin expresii dramatice și gesturi, mărturisind sinceritatea credinței, palate pompoase și mărețe ale aristocrației cu grădini frumoase și reședințe magnifice a bogatei nobilimi care s-a stabilit în Praga pe timpurile neglorioase pentru Republica Cehă, în zilele care au urmat înfrângerea în Bătălia de la Muntele Alb. Orașul Evreiesc, înconjurat de clădiri ale Orașului Vechi, este unul dintre cartierele din Praga. Primele așezări evreiești, urmele căreia nu au mai rămas până în prezent, s-au format în secolul al X-lea pe Malaya Storona sub Vysehrad.
  • Mala Strana a fost construită în secolele XVII-XVIII sub zidurile Castelului din Praga în jurul pieții Malostranska, unde deasupra se înalță o remarcabilă biserica a Sf. Nicolae (anul 1755) - una dintre cele mai importante edificii religioase din Praga, și cu vedere spre Piața Orașului Vechi. Vysehrad (Visegrád) atrage prin cetatea sa (secolul al XVII), o frumoasă rotondă Sf. Martin în stil romanic și cimitirul Slavia lângă Biserica Sf. Petru și Pavel cu turnuri duble. Aici sunt îngropați mulți oameni emeriți a țării, inclusiv compozitorii Smetana și Dvorak. Din partea zidurilor cetății se deschide o vedere excelentă spre valea râului Vltava.
  • Loreta - o altă „Mecca turistică“ a capitalei. În piața din Loreta este situată mănăstirea capucinilor pe teritoriul căreia se află însuși Loreta - locul de pelerinaj, proiectat de către arhitectul italian Giovanni Baptista de Orsi. Troya - de la distanță, una dintre cele mai prestigioase și unul dintre cartierele verzi din Praga, cu un palat și grădina zoologică.
  • Castelul Troian (anul 1685) - un palat magnific cu un parc bine îngrijit (lungimea cărărușelor mai mult de 12 km!) în stilul Barocul timpuriu, recent redeschis după ani de lucrări de restaurare. Castelul găzduiește o colecție permanentă de artă cehă al secolului al XIX-lea.
  • Krivoklat (40 km de Praga) - una dintre cele mai interesante castele gotice din Europa Centrală. Castelul este situat în pitoreasca vale a râului Berounka, în cele mai bune locuri de vânătoare din Republica Cehă. Este un loc excepțional de frumos care înconjoară castelul și este protejat de UNESCO ca o rezervație naturală. Este cel mai vechi și cel mai bine conservat dintre castelele de vânătoare ai regilor cehi.
  • Kutna Hora (66 km la est de Praga) în secolul al XIV-lea a fost al doilea cel mai mare oraș din Boemia, după Praga - creșterea orașului s-a datorat depozitelor de argint. În secolul al XVI-lea valoarea sa a scăzut în lumea financiară, deoarece, extracția de argint a încetat în anul 1726. De atunci, orașul nu s-a schimbat prea mult, păstrându-și farmecul său vechi și devenind unul dintre cele mai bune centre turistice ale tarii. Centrul istoric este destul de compact pentru a fi vizitat pe jos. În orașul vechi, în Namesti, în partea stânga este amplasată Biserica gotică a Maicii Domnului.
  • Palachkevo Namesti - o piață ciudată, care a fost stabilită în anul 1770 pe ruinele unui oraș gotic distrus în urma unui incendiu.

Plzen - capitala Cehiei de vest. În centrul orașului se află catedrala gotica cu cel mai înalt turn bisericesc din Republica Cehă (103 metri). Complexul vast de monumente renascentiste ale orașului este completat de numeroase muzee și galerii. Orașul s-a făcut deosebit de bine cunoscut datorită făbricii, care produce celebra în toată lume și excepționala bere de calitate „Prazdroj“.

În Brno este o cantitate foarte mare de locuri interesante, una dintre care este piața centrală și cea mai mare piață din oraș - Piața Libertății, care anterior purta numele al pieței de Jos, biserica Sf. Ioan cu plafoane pictate, un frumos altar și un organ vechi, piața Dominicană, piața de legume din regiune, piața Cappuccini, Catedrala Sf. Paul și Petru cu ceasul care bate la prânz la ora 11 ore.

Bilete ieftine în Republica Cehă

Pe AVIA.MD puteți găsi toate informațiile necesare cu privire la toate biletele electronice. În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții - costul biletului spre Cehia poate varia. Nu uitați! Puteți rezerva bilete de avion on-line.