spre Moldova

Bilete de avion Moldova - Moldova (MD). Rezerva online

Cumpara bilet de avion din/catre Moldova. Pretul biletelor de avion

Nu este cea mai populară destinație turistică din Europa de Est, însă Moldova cu siguranță este renumită prin două lucruri: viticultură şi o abundență de monumente ortodoxe antice -

mănăstiri creștine și catedrale medievale. Cine nu cunoaște barza cu strugurele în cioc - emblema vinurilor moldovenești? Există astăzi, aici, sute de tipuri de vin și divin, tururi vinicole în orașe și sate din Moldova - probabil, cea mai populară destinație locală.

Ce să vezi

Principalele obiective turistice ale Moldovei - mănăstiri antice și podgorii întinse. Podgoriile sunt utilizate nu numai la producerea vinului, dar atrag, de asemenea, o mulțime de turiști în cadrul tururilor de vin care au devenit foarte populare în Moldova.

Turul de vin standard include, pe lângă vizita podgoriei, a producerii şi degustării băuturilor, vizite la mănăstiri în stânci, cetăți antice şi medievale, sate etnografice, rezervații naturale şi parcuri naționale, precum şi petrecerea timpului în natură - lângă cascade, printre văile pitorești ale Moldovei. Aceste tururi au loc prin părțile de Nord, Centru sau Sudul țării - fiecare regiune este specializată în un anumit domeniu: divin, spumantele, vinuri de masă şi altele. Pe parcursul acestor excursii se poate de vizitat locuri cu adevărat unice, spre exemplu, cele mai lungi beciuri din lume Cricova şi Mileştii Mici (mai mult de 200 km de camere subterane) sau cea mai veche vinărie din Europa - Purcari, vinul căreia era apreciat de către

Nicolai al II-lea şi împărăteasa Victoria.

Cel mai renumit parc arheologic din Moldova - “Orheiul Vechi”, situat la o distanţă de 60 km de Chişinău. Aici puteţi vedea peştere, celule creștine timpurii sculptate în stânci de triburi preistorice, cetatea geto-dacilor - strămoșii moldovenilor, mănăstirea medievală în stâncă Adormirea Maicii Domnului.

Mănăstirile Moldovei - celebra Ţipova situată în stâncă pe malul Nistrului, fondată în secolele VIII-X, mănăstirea Sfânta Treime din satul Saharna, loc de pelerinaj ortodox la moaștele Sf. Macarie, mănăstirea de călugărițe Japca cu trei altare în biserica Înălţarea Sfintei Cruci, mănăstirea Hîncu sec XVII, cea mai veche mănăstire Căpriana (sec. XV).

În satul Soroca, cunoscut sub numele de capitala romilor Moldovei, se merită de vizitat cartierul vechi cu casele romilor cu faţade bogat ornamentate şi de a urca spre cetatea construită de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea pentru protecţia împotriva atacurilor turceşti.

În Chişinău - capitala Moldovei, recomandăm de a vizita minunatele muzee: Muzeul de Arheologie și Istorie, Muzeul Puskin, situat în aceiași moșie, unde poetul a petrecut trei ani de exil în Basarabia (anume aici, a fost scris „Prizonierul din Caucaz“), Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală. A respira aer curat piteţi în oricare dintre cele 23 de parcuri din capitală - parcul Ştefan cel Mare, Rîşcani, Valea Trandafirilor şi Valea Morilor, Dendrariu, parcul La Izvor şi în scuarul Catedralei.

Chişinăul are o bogată istorie evreiască, astfel încât aici este o sinagogă, Yeshiva, un monument în memoria ghetoului evreiesc și un cimitir evreiesc.

Din monumentele moderne se evidențiază Arcul de Triumf, statuia lui Ştefan cel Mare, clădirile Guvernului și Parlamentului.

Cum de ajuns

Avia.md selectează un bilet în Moldova printre o multitudine de zboruri de la companii avia din întreaga lume. Vânzarea directă de bilete nu se face de către noi, dar pe site-ul nostru puteți găsi cele mai mici prețuri, promoții și oferte speciale. Cu noi vei uita de taxe şi marje. La Avia.md sunt cela mai mici preţuri din Moldova.

Bilete de avion ieftine.

În funcție de sezon, orașul de plecare, companie aeriană şi a reducerilor actuale, costul biletelor spre Moldova poate varia.

Moldova


Tara: Moldova


Codul tarii: MD