spre Malta

Bilete de avion Moldova - Malta (MT). Rezerva online

Bilete de avion spre Malta din Chisinau-Zbor Valletta ieftin

Mica Malta are o istorie complicată. Cine numai nu a fost pe acest teritoriu - de la primii locuitori din perioada neolitică, care au ajuns aici cel mai probabil din Sicilia. Au existat aici, de asemenea, și misterioșii constructori de temple megalitice, ruinele cărora atrag în Malta turiștii și arheologii din întreaga lume, au fost și triburi războinice din epoca bronzului, lăsând în urmă o parcare fortificată și gropi de siloz în părțile greu accesibile ale coastei.

Odată cu apariția fenicienilor a început istoria malteză (anume, acești oameni-navigatori au dat numele său insulei, ceea ce înseamnă „adăpost“ - din cauza a două mari golfuri naturale în partea de nord-est de Malta). Aceștia au fost urmați de către cartaginezi, apoi de - romani, bizantini, arabi, normanzi, spanioli - până în anul 1530, când Malta a fost transmisă în posesia ordinului Sf. Ioan Ierusalimsky, care de atunci și până în prezent este cunoscut în întreaga lume ca Ordinul de Malta (apropo, înșiși maltezii numesc ioaniții „cavalerii crucii“).

În Malta, s-a „remarcat“ Napoleon, care a fost capabil de a captura o insulă bine fortificată, fără a trage un foc. În cele 6 zile de aflare în Malta, el a desființat sclavia și aristocrația, a jefuit localnicii și bisericile, a alungat Ordinul cavalerilor Sf. Ioan, care devenise în acea perioadă anacronism.

Valletta - este nu numai capitala Maltei și renumitul centru turistic, dar, de asemenea, și unul dintre cele mai mari și cele mai vechi porturi din Marea Mediterană. Orașul se află în partea de nord-est a țării, în cel mai mare golf natural al continentului european.

Valletta - un oraș-cetate, unde aproape în fiecare piață există cel puțin un castel. A fost fondat în secolul al XVI-lea de cavalerii Ordinului Sf. Ioan. În timpul asediului îndelungat ei au reușit să elibereze acest pământ de sub jugul turcesc, care au paralizat viața localnicilor pe o perioadă lungă. Construcția orașului a început cu înălțarea unei capele mici în cinstea victoriei asupra turcilor, cu timpul ea s-a transformat într-o frumoasă biserică a Madonei Victoriei. Anume aici gloriosul cavaler Jean de la Vallette a pus începutul construcției pe scară largă.

Mai târziu, asupra lucrului de construire a orașului a fost inclus și un celebru arhitect european Laparelli, el imediat a elaborat un plan detaliat de dezvoltare, ținând seama de faptul că Valletta a fost considerată inițial o structură de fortificații. Așa că, orașul a fost construit pe un deal, după extinderea acestuia, iar de jur împrejur avea un zid de piatră puternică cu un turn de pază.

Strada Republicii trece prin întreg orașul ca un meridian, unde sunt concentrate cel mai mare număr de atracții turistice. Strada te face să mergi lent, te îndreaptă la întâlniri plăcute și la distracții interesante. Una dintre cele mai notabile în strada Republicii este considerată a fi clădirea Cabinetului de Miniștri din Maltei - Auberge de Castilia, unde, în Evul Mediu, se afla reședința cavalerilor spanioli.

Deosebit de importante sunt considerate multiplele catedrale din Valletta, dintre care cea mai cunoscută este considerată a fi catedrala Sf. Ioan. Privind la ea dintr-o partea, este greu de spus că este o catedrală, mai mult seamănă cu o fortificație severă. Dar, o dată nimerit în clădire, îți dai seama cât de înșelătoare ar putea fi prima impresie - decorațiunile interioare impresionează cu luxul și eleganța, pereții sunt pictați cu fresce, iar podeaua este din pietre funerare din marmura, sub care se află moaștele Cavalerilor.

Nu cedează prin frumusețea sa și Catedrala naufragiatului Sf. Paul, situată pe aceeași stradă. Anume aici sunt relicvele legate de viața și moartea Sfântului, tronul Marelui Maestru, făcut din argint pur.

Bilete ieftine spre Malta

Pe avia.md puteți găsi toate informațiile necesare cu privire la toate biletele electronice. În funcție de sezon, orașul de plecare, compania aeriană și promoții - costul biletului spre Malta poate varia. Nu uitați, puteți rezerva bilete de avion on-line.