Turkish Airlines – lider în Republica Turcă, este o companie dinamică, cu o reputație la nivel mondial. Compania aeriană de patru stele este renumită pentru serviciile sale excelente, nivelul ridicat de siguranță, alimentaţie de prima clasă la bordul aeronavei și oferă divertisment modern în timpul zborului. Sloganul liderului transportator turc – „Întreaga lume în fața ta”. Turkish Airlines oferă pasagerilor săi o reţea extinsă de zbor în peste 260 de destinații interne și internaționale în circa 100 de ţări de pe cinci continente. În fiecare an, Turkish Airlines deservește aproximativ 45 de milioane de pasageri. Transportatorul național turc se bazează în Aeroportul Internațional numit Atartyuka (Istanbul Ataturk Airport) în Istanbul. Compania foloseşte ca noduri de schimb Aeroportul Internaţonal Sabiha Gökçen și Aeroportul Internaţional Esenboga Ankara. Subsidiarele companiei Turkish Airlines sunt low-costerul AnadoluJet şi transportatorul principal al Bosniei și Herţogovina B&H Airlines, precum și societatea mixtă cu compania germană Lufthansa – companie aeriană SunExpress.

Agenții de consultanță privată Skytrax, specializată în auditul profesional din industria aviatică și testarea serviciilor pe piața aviației, în conformitate cu rezultatele unui sondaj, Turkish Airlines a primit titlul onorific de cea mai bună companie aeriană din Europa pe parcursul anilor 2011 – 2013. În diferite perioade, Turkish Airlines i-au fost acordate premii pentru cel mai bun catering, cele mai bune locuri pentru clasa premium-ecomom și cea mai bună mancare la bord. În 2015, revista populară economică-financiară Forbes, analizând veniturilor, activele, profitul net și valoarea de piață a clasat compania Turkish Airlines pe locul 14 în rating-ul celor mai mari companii aeriene din lume.

Turkish Airlines a fost fondată în mai 1933 ca divizie de transport aerian al Ministerul Apărării. În primul deceniu de eixistenţă, compania s-a specializat exclusiv pe zborurile interne spre marile orașe din Turcia: Izmir, Ankara, Istanbul, Eskisehir, Adana, Konya, Diyarbakir și Kayeseri. Primul zbor internațional a fost făcută în 1947 de la Istanbul către capitala Greciei – Atena. În anii ’60, compania aeriană şi-a extins harta de zboruri și a lansat în mod constant zboruri noi către zeci de orașe din Europa, în anii ’70, şi-a mărit flota aeriană cu aeronave noi ca: Viscount, Fokker F27, McDonnell Douglas DC-9 și Boeing 707. În perioada anilor ’80, lista zborurilor regulate a companiei aeriene s-a suplinit cu zboruri transatlantice și zboruri spre Orientul Îndepărtat. În 2008, compania aeriană s-a alăturat alianței aeriene globale Star Alliance. Până în prezent, Turkish Airlines are o reputație deosebit de bună, are cel mai bun centru de formare pentru membrii echipajului în Europa și Asia Centrală și este al treilea transportator european de pasageri, care înfăptuieşte zilnic circa o mie de zboruri programate în direcții diferite.

Pentru pasagerii ce utelizează des serviciile companiei este prevăzut un program de bonus Miles&More, care permite schimbul de puncte acumulate pe privilegii în timpul înregistrării sau condiţii speciale la bordul aeronavei, precum și servicii ale unor companii hoteliere, companii de inchirieri auto, saloane SPA și alte. Orice pasager ce utilizează zborul internațional cu o conexiune peste 10 ore, poate conta pe un tur al oraşului sau la cazare gratuită.

Aeronavele Turkish Airlines pictate la coadă cu roşu şi cu logo-ul companiei aprempentat, poate fi văzut în aproape orice aeroport important din lume. Flota Turkish Airlines este formată din mai mult de 230 aeronave cargo și modernele aeronave pentru pasageri Airbus și Boeing de diferite modele, vârsta medie nu depășește 7 ani. La bord, pentru pasageri sunt prevăzute câteva clase de deservire: econom, confort premium și business. În timpul zborului, pasagerilor li se oferă o gamă largă de produse alimentare, băuturi non-alcoolice, în funcție de durata zborului, ora zilei și clasa biletului cumpărat. Cu 24 de ore înainte de plecare, fiecare pasager poate comanda un prânz: vegetarian, pentru copii, fără calorii și meniul MOML, ​​ce include bucate preparate în conformitate cu normele religie islamice. Cele mai multe aeronave ale companiei Turkish Airlines sunt echipate cu centre senzoriale electronice personale, cu joystick-uri bilaterale, ce permite navigarea în meniul multimedia, vizionarea programelor, filmelor, ascultarea muzicii și de a juca jocuri video. Mai mult decât atât, pasagerii pot efectua apeluri, expedia mesaje, e-mailuri și să urmărescă știri pe cele mai mari portaluri internationale în regim online.

Bilete de la compania Turkish Airlines, la prețuri atractive le puteți cumpăra pe portalul AVIA.MD. Sistemul de rezervare ușor de manevrat procesează rapid cererile și afișează opțiunile de zbor disponibile. Puteți cumpăra bilete la birou sau de la distanță, cu ajutorul cardurilor bancare Visa și MasterCard.