Aeroportul Internațional Chișinău

Aeroportul Internațional Chișinău (IATA: KIV) – este principalul aeroport internațional din țară, care este la 14 de kilometri sud-est de Chișinău. Acest aeroport este principala bază pentru compania aeriană națională a țării – Air Moldova.

Istoria Aeroportul Internațional Chișinău

Primele programate zboruri spre Chișinău a început 24 iunie 1926 pe ruta București – Galați – Chișinău și Iași. Zborul a avut loc sub conducerea companiei Compagnie Franco-Roumaine de Navigation Aérienne – CFRNA, mai târziu, LARES.

La aeroportul din Chișinău este plasată o placă memorială dedicată acestui prim zbor.

Terminalul principal a fost construit în 1970 și a fost în capabil să deservească 1 200 000 de pasageri pe an.

31 mai 1995 Aeroportul Chișinău a fost acordat statutul de aeroport internațional.

In anul 2002, aeroportul a fost modernizatcu ajutorul forțelor societății turcești Akfen Holding,. Acesta a fost atașată o zonă terminală suplimentară de 4,270 m2 si a fost renovată vechea zona de construcție terminală de 7.600 m2. Proiectul prevede construirea unui drum asfaltat, instalații de tratare a apei, o încălzire mecanică completă, ventilație și sisteme electrice, împreună cu un sistem de securitate cu raze X, sisteme de manipulare a bagajelor și informații de zbor. Capacitatea anuală a aeroportului a crescut la 5,4 milioane de pasageri.

Aeroportul Internațional Chișinău este membru al Consiliului aeroporturilor internaționale.

Există planuri de extindere a aeroportului. Proiectul implică un împrumut de 19 milioane de euro pentru Aeroportul Internațional Chișinău, care va acoperi reabilitarea și reconstrucția pistei, a căilor de rulare, rampelor și platformelor existente și a altor obiecte ale Aeroportul Internațional Chișinău.

Aeroportul Chisinau

Aeroportul are zeci de ghișeie de înregistrare și cinci porți spre terminal. VIP oaspeții și CIP sunt oferite cu serviciile speciale în VIP-terminal. În decembrie 2006, a fost deschisă terasa pentru oaspeți la etajul doi al clădirii.

Anterior, pasagerii trebuiau să arate pașaportul, biletul de avion și de înregistrare. Numai atunci pasagerii li se permitea intrerea în cameră. La sfârșitul anului 2006, s-a introdus suport pentru biletele electronice și astfel înregistrarea pentru străini a fost desființată.

Cum se ajunge în oraș

Există mai multe autobuze și microbuze (așa cum sunt ele cunoscute pe plan local – „rutiere”), ce se opresc la aeroport. Microbuzul cu  Ruta 165 trece prin zona Botanica și continuă să se deplaseze spre centrul orașului.

Autobusul  ‘AEROGARA’ (A), pornește de la Piața D. Cantemir și are opriri intermediare în centrul orașului, pe strada Ștefan cel Mare. De asemenea, se oprește la stația de autobuz a gară principală.

Există, de asemenea, Microbuze albe, care lucrează cu intervale de 30 de minute. Ele sunt diferite de celelalte obișnuite, care se pot opri în orice moment, în cazul în care conducătorul auto este avertizat cu câteva secunde pentru a opri la locul dorit.

Dacă veți zbura spre Aeroportul Chișinău aici veți găsi toate informațiile necesare despre acest aeroport.

On-line plecări și sosiri, orarul de zbor, orarul companiilor aeriene, adresa si harta aeroportului, prognoza meteo, hotelurile din Chișinău și alte informații utile.

Bilete de avion ieftine către aeroportul din Chișinău

Dacă aveți nevoie de un bilet spre aeroportul din Chișinău atunci motorul gratuit de căutare Avia.md vă va ajuta să găsiți cele mai bune oferte de bilete spre Chișinău. Cu Avia.md veți găsi  rapid și ușor cele mai ieftine bilete cu date de zbor flexibile. Noi vă vom ajuta să găsiți cel mai bun pret în cel mai scurt timp..

Nu sânteți sigur unde doriți să călătoriți? Utilizați serviciul nostru de căutare. Sistemul nostru de căutare vă va arăta toate opțiunile spre toate direcțiile din Chișinău. AVIA.MD efectuează căutările printre sutele de companii aeriene și agențiile de turism, compara prețurile pentru miile de destinații și astfel veți găsi cele mai bune preturi la bilete de avion.

La fel, puteți rezerva hoteluri pe Avia.MD. În cazul în care aveți nevoie de un hotel din Chișinău, Avia.md  vă va ajuta să găsiți cele mai mici preturi în toate hotelurile cunoscute din oraș.

Nu uitați că puteți face rezervarea biletelor de avion online pe AVIA.MD.

Adresa poștală: MD-2026, Chișinău, Moldova, Aeroportul Internațional Chișinău, bul.Dacia, 80/3

Airport Management telefon: +373 22526060

Airport referință Telefon: +373 22525111

Fax: +373 22524427

E-mail: hotline@airport.md

Toate condițiile de livrare a biletelor de avion pot fi citite pe AVIA.MD.