La momentul actual biletele electonice sunt acceptate de majoritatea companiilor aeriene. Implementarea biletelor electronice a permis dezvoltarea sistemelor de rezervări online cu posibilitatea căutării, rezervări, achitării biletelor de avion la distanta.

Biletul Electronic este o înregistrare electronica despre vânzarea biletului offline și online, care se păstrează în sistemele de rezervări. Aceasta  înregistrare  va permite sa călătoriți fără bilete de hârtie şi exclude riscul pierderii, riscul uitării biletului acasă sau în oficiu s.a.

Biletul Electronic ușurează îndeplinirea formalităților de înregistrare, poate fi procurat la distanta  prin intermediului telefonului sau site-urilor specializate cu motoare de căutare a biletelor de avion cum ar fi și AVIA.MD.

Când procurați biletul electronic online prin AVIA.MD clientul primește confirmarea prin posta electronica (e-mail).

Toate datele despre zborul pasagerului sunt stocate în sistemul global de rezervări în forma electronica, iar pasagerului i se înmânează doar itinerarul călătoriei.

Biletul electronic poate fi emis atât de compania aeriana cit și de agențiile acreditate IATA. Numărul biletului  este atribuit automat de sistemul de rezervări.

Costul biletului este compus din doua componente: tarif pentru transportare și taxele de aeroport. 

În cazul emiterii biletului de avion electronic toate modificările ulterioare  (de ex. modificare de data) pot fi efectuate prin telefon, e-mail,  cu achitarea modificărilor, dacă este cazul, online, la băncile parteneri AVIA.MD, la Posta Moldovei, la oficiile AVIA.MD în Chișinău și la aeroportul International Chișinău în ziua zborului.