Compania aeriană „AEROFLOT” – cel mai mare transportator național al Federației Ruse, este unul dintre cele mai cunoscute branduri rusești în lume. Faimosul transportator aerian rus efectuează zboruri interne și internaționale spre 125 destinații, dintre care 43 sunt efectuate în Rusia, 82 – în orașele din Europa, America, Asia, CSI și Orientul Mijlociu. În fiecare an, compania aeriană deservește aproximativ 70 de milioane de oameni. Sediul central al AEROFLOT-ului este în Moscova, portul de origine fiind aeroportul capitalei „Sheremetyevo”. AEROFLOT are mai multe filiale regionale: companii aeriene „Aurora”, „Rusia”, „liniile aeriene Orenburg”, „Donavia” și low-costul „Victoria”.

Prima întreprindere comercială aeriană rusă „Dobrolet” a fost înregistrat în luna martie 1923 în conformitate cu decizia Consiliului de conducere al Muncii și Apărare „La organizarea Consiliului privind aviația civilă”. Sarcina inițială a fost crearea unei rețele aeriene interne pentru a satisface nevoile economiei naționale. La date de 15 iulie 1923, în programul companiei a apărut primul zbor regulat pe ruta Moscova – Nijni Novgorod. De popularizarea noului transport, precum și căutarea de resurse financiare pentru construcția aeroporturilor și a aeronavelor se ocupa Societatea cu sediul la Moscova, Prietenii flotei aeriene, membrii activi ai acesteia fiind la acel moment poetul și artist grafic la modă Vladimir Maiakovski și Alexander Rodchenko. În noiembrie 1930, a avut loc fuziunea societăților pe acțiuni „Dobrolet” și „Ukrvozduhput” în Societatea Uniunii a Aviației Civile, care din 1932 a fost denumită în „AEROFLOT”. În anii ’30, a început să funcționeze complexul birourilor de cercetare și întreprinderi industriale, astfel încât a fost lansat procesul de formare a unei noi flote aeriene. La sfârșitul anilor 30, a devenit cel mai mare transportator din lume și acest statut a fost menținut până la începutul anilor ’90. Un eveniment important în istoria aviației civile a URSS-ului cât și din lume a fost introducerea în liniile interne și internaționale a primului din lume avion reactiv de pasageri Tu-104, construit după proiectul inginerului de aeronave sovietic,Tupolev A.N.. În anii ’80, compania AEROFLOT a fost introdusă în „Cartea Recordurilor”, ca compania aeriană ce transportă pasageri pe toate continentele și deservește anual peste 120 de milioane de oameni. Până în prezent, nici-o companie aeriană din lume nu poate realiza un rezultat similar. În 1991, AEROFLOT a fost renovat, iar în 1994, compania a fost reorganizată într-o societate pe acțiuni, însoțită de privatizarea parțială, în timp ce pachetul majoritar de acțiuni rămânând al statului. La începutul anilor 2000, cu ajutorul experților invitați din Marea Britanie a fost efectuat un re-branding al companiei, care a dus la schimbarea culorii aeronavei „AEROFLOT”, iar echipajul a primit o nouă uniformă elegantă. În aceeași perioadă, conducerea companiei a fost implicată în modernizarea flotei: pentru zborurile de cursă medie au fost achiziționate avioane Airbus, iar pentru zborurile de cursă lungă – Boeing. În aprilie 2006, AEROFLOT a devenit un membru cu drepturi depline al uneia dintre cele mai influente din lume alianțe aviatice SkyTeam.

Astăzi, AEROFLOT este liderul de necontestat al aviației civile din Federația Rusă, care are propria școală de zbor, cel mai mare din Europa de Est – Centru de Control, precum și Centrul de situații extreme, ce permite gestionarea eficientă a proceselor de producție în cazul unor situații neobișnuite. AEROFLOT este un jucător cheie pe piața mondială a aviației civile, în conformitate cu standardele internaționale de siguranță, joacă un rol activ în societate, asigurând sprijin social pentru organizații caritabile, desfășoară o serie de măsuri pentru protejarea mediului și pune în aplicare tehnologii și procese de economisire a energiei.

AEROFLOT a câștigat multe premii prestigioase. Autoritara agenție internațională Skytrax, specializată în evaluarea serviciilor și în standardele deservirii al transportatorilor aerieni, pe parcursul anilor (2013-2015), a onorat transportatorul național rus cu premiul de „Cea mai bună companie aeriană din Europa de Est”. Popularele portaluri de călătorie National Geographic Traveler, TripAdvisor și Travel.ru, privind rezultatele cercetările online și a sondajelor, au premiat AEROFLOT-ul la categoria de „Cea mai bună companie aeriană a Rusiei”. Compania aeriană deține o poziție de lider în clasamentul de „Top 5 companii aeriene cele mai punctuale în Europa”, „Top 10 transportatori cu uniformele cele mai elegante pentru echipaj”, „Top 5 companii aeriene după traficul de pasageri”și „Top 10 cei mai atractivi Angajatorii din sfera de transport și logistică”.

Flota AEROFLOT-ului deține 166 de aeronave moderne, cu o vârsta medie de 4,5 ani. Cele mai multe reprezentate ale flotei de cursă lungă este Airbus F330, bestseller printre toate aeronavele cu u singur culoar este Airbus A320, avioane de pasageri de cursă medie – Boeing 737-800 și aeronave regionale de generație nouă Sukhoi SuperJet-100. La bordul aeronavelor se deservește în conformitate cu clasa aleasă: Econom, confort și business. Indiferent de clasa biletului achiziționat, pasagerii vor beneficia de servicii impecabile, de un sistem de divertisment individual și mâncăruri delicioase cu posibilitatea de a selecta regimul special corespunzător (15 feluri). Pentru pasagerii din clasa econom sunt prevăzute scaune ergonomice cu o mese pliante și un monitor, în clasa confort și business sunt prevăzute scaune cu mecanismul de control inovator, suport pentru picioare confortabil, iluminare individuală, soclu încorporat pentru încărcarea gadget-urilor electronice și USB port. Jurnalul de călătorie, sistemul multimedia de divertisment avansat cu blockbustere din toată lumea și jocuri interesante, abilitatea de conectare la internet wireless (contra cost), nu va permite să vă plictisiți în timpul zborului. Copiii de la 3 la 11 ani, după decolare le sunt oferite kituri de agrement pentru copii, care include un set de creioane de colorat și jocuri interesante de masă.

Cumpărați bilete de la compania AEROFLOT, la prețuri atractive pe resursa populară AVIA.MD. Sistemul de rezervare confortabil prin bara laterală, „Preferințele mele”, permite de a instala filtre suplimentare, care vor facilita în mare măsură căutarea unui zbor potrivit. Puteți cumpăra bilete în mai multe moduri: rezervând și plătind prin cardul de credit sau contactați un manager al companiei, făcând achiziția la birou.