Bilete de avion electronice

La momentul actual, biletele electronice sunt acceptate de majoritatea companiilor aeriene. Implementarea biletelor electronice a permis dezvoltarea sistemelor de rezervări online cu posibilitatea căutării, rezervări, achitării biletelor de avion la distanță.

Biletul Electronic este o înregistrare electronică despre vânzarea biletului offline și online, ce se păstrează în sistemele de rezervări. Această înregistrare vă permite să călătoriți fără bilete de hârtie şi exclude riscul pierderii, uitării biletului acasă sau în oficiu s.a.

Biletul Electronic ușurează îndeplinirea formalităților de înregistrare, poate fi procurat la distanță prin intermediului telefonului sau site-urilor specializate cu motoare de căutare a biletelor de avion cum ar fi și AVIA.MD.

Când procurați biletul electronic online prin AVIA.MD clientul primește confirmarea prin poșta electronică (e-mail).

Toate datele despre zborul pasagerului sunt stocate în sistemul global de rezervări în formă electronică, iar pasagerului i se înmânează doar itinerarul călătoriei.

Biletul electronic poate fi emis atât de compania aeriană cât și de agențiile acreditate IATA. Numărul biletului este atribuit automat de sistemul de rezervări.

Costul biletului este compus din două componente: tarif pentru transportare și taxele de aeroport.

În cazul emiterii biletului de avion electronic, toate modificările ulterioare (de ex. modificare de dată) pot fi efectuate prin telefon, e-mail, cu achitarea modificărilor: online, la băncile parteneri AVIA.MD, la Poșta Moldovei, la oficiile AVIA.MD în Chișinău și la aeroportul Internațional Chișinău în ziua zborului.

2020-03-24
logo