spre Volgograd

Bilete de avion Chisinau - Volgograd (VOG), Rusia. Rezerva online

Bilete de avion Chisinau - Volgograd (VOG), Rusia. Rezerva online

VOLGOGRAD

Informații generale

Volgograd - fostul Tsaritsin, apoi Stalingrad, un oraș de pe râul Volga este recunoscut ca unul dintre orașele extinse rusești și europene. El s-a întins la 90 km, de-a lungul unei suprafețe de apă, deci nu este de mirare faptul, că multe dintre atracțiile turistice sunt concentrate în Volgograd pe strada de lângă râu. Volgograd a fost fondat de principele Grigorie Zasekin, primul oraș pe râul Volga. Peisaje unice ale râului se deschid spre ochii turiștilor datorită deciziei autorităților sovietice de a menține o planificare liniară, curățând zona de coastă de instalațiile industriale.

Ce să vizitați și cu ce să vă ocupați în Volgograd?

Orașul-erou Volgograd a văzut multe evenimente importante din istoria țării. Despre faptele soldaților și locuitorilor din Volgograd, care nu s-au supus cotropitorilor, spun marea majoritate a monumentelor. Ca un phoenix, crescând din ruinele rămase după bătălia de două zile de la Stalingrad, Volgograd sa transformat într-un centru industrial, frumusețea căruia atrage turiștii din toate colțurile lumii.

Strada Centrală de pe malul râului din Volgograd a primit numele în onoarea armatei a 62-a, care a stat în apărarea părții de nord a orașului în timpul bătăliei de la Stalingrad. Pe acest teritoriu mai înainte au fost trei biserici, dar după ameliorarea zonei de coastă clădirile au fost demolate. Simbolul său a devenit scara centrală cu opt propilee.

Astăzi, vizitatorii orașului pot admira doar Biserica Ioan Predtechi, reconstruită în anul 2001. Biserica a fost construită pe locul predecesorului său - clădire de piatră din secolul al XVI-lea.

Terasa, colonadele și rotonda, decorațiunile străzii centrale de pe malul râului, au fost restaurate după desenele de până la revoluție. O mare parte de monumente și clădiri, care merită atenția vizitatorilor în Volgograd, se află în zona de coastă. Aceste sunt blindata barca „Gasitel“, o fântână cu trei muze, denumită „Arta“, un turn de apă din secolul al XIX-lea și alte atracții.

Poate, cea mai interesantă atracție a râului - este „podul dansator“ peste râul Volga, ce a cauzat o mulțime de zgomot câțiva ani în urmă și a „glorificat“ Volgograd-ul.

Unul dintre simbolurile cele mai impresionante ale eroismului poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei, este casa Pavlov din Volgograd - un monument istoric de importanță națională și un loc necesar pentru a fi vizitat de cei care nu sunt indiferenți de istoria Rusiei.

Cartea de vizită a orașului Volgograd - ansamblul „Eroii bătăliei de la Stalingrad“, în componența cărora intră câteva atracții dedicate eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Cea mai renumită dintre ele - este sculptura legendară „Patria Mamă te cheamă!“.

Muzeul-panoramă „Bătălia de la Stalingrad“ este una dintre principalele atracții ale orașului Volgograd. Complexul memorial de o formă neobișnuită, la primul nivel, include un muzeu, o încăpere de depozitare, la al doilea nivel - o panoramă circulară.

Metrotram sau tramvaiul subteran - descoperirea unică pentru rețeaua de transport din Rusia. Revista Forbes a inclus Metrotramul din Volgograd în lista celor mai interesante rute de tramvai de pe planetă.

Muzeul-rezervație naturală „Vechea Sarepta“ reprezintă un ansamblu arhitectural unic a coloniilor Herrnhuter (frații Moravieni) a doua jumătate a secolelor XVIII-XIX. A fost unica colonie de Herrnhiteri din Rusia. Complexul muzeul-rezervație naturală cuprinde 26 de clădiri, dintre care 23 - sunt monumente federale.

Probabil, cea mai faimoasă atracție pe strada centrală de pe malul râului din Volgograd - este fântâna „Arta“. În popor i se spune „fântâna prieteniei“: a fost înființată în anul 1957 și inițial a fost denumit anume așa.

Înălțimea 102 - aceasta este adresa exactă a bisericii Tuturor Sfinților din Volgograd. Orice locuitor al orașului, și fiecare care cunoaște istoria războiului pentru Apărarea Patriei, fără nici o îndoială își va da seama că templul este situat pe Kurganul lui Mamai, în acel loc legendar, pentru care timp de 120 de zile au luptat forțele sovietice și naziste.

Rezervați un bilet spre Volgograd - împreună cu Avia.md

Cel mai simplu mod de a rezerva un bilet de avion tur-retur spre Volgograd - este de a utiliza serviciul de rezervare online și achiziționarea biletelor de pe AVIA.MD. Achitatrea, se face de la distanță, fără a fi necesar de a vizita oficiul companiei.

De asemenea, pentru a primi plăcerea maximă de la sejurul în Volgograd, împreună cu procurarea biletului de avion, pe pagina AVIA.MD este prevăzută rezervarea on-line a unei camere la unul dintre numeroasele hoteluri din oraș.


spre Volgograd

/

Rusia


Orasul: Volgograd


Codul orasului: VOG


Tara: Rusia


Codul tarii: RUSpre Volgograd -
Decolarea Din:

Din Volgograd -
Decolarea Spre: