din Timișoara

Bilete de avion Timișoara (TSR), România - Chisinau. Rezerva online

Bilete avion Timișoara (TSR), România - Chisinau. Rezerva online

Timisoara este unul dintre cele mai vechi şi frumoase oraşe din Romania, cu o istorie impresionantă ilustrată prin intermediul obiectivelor turistice.

Numit și Mica Vienă, Orașul Florilor sau Orașul de pe Bega, Timișoara este departe de a fi un oraș tipic, deoarece oferă o varietate de obiective turistice și are un bogat patrimoniu arhitectural și cultural.

Pentru a descoperi Timişoara ai de ales între plimbări prin vechea cetate, admirând detaliile fascinante ale clădirilor, relaxare în pieţe şi în parcurile pline de verdeaţă sau vizite la muzee.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Piața Unirii

Piața Unirii este cea mai veche piață istorică din Timișoara, amenajată în stil baroc. Este cunoscută și cu numele de “Piata Domului”, datorită Domului Romano-Catolic, o construcție barocă reprezentativă a orașului și una dintre cele mai valoroase existente în regiunea Banat O altă emblemă a Pieţei Unirii este ansamblul celor patru clădiri aflate în partea nordică a zonei şi declarate monument istoric, cunoscut sub numele de Casele canonicilor. Casa cu Lei amplifică dimensiunea istorică a acestei pieţe, în timp ce Palatul Episcopiei Ortodoxe, alături de Casa comunității ortodoxe şi Catedrala ortodoxă sârbă, întregeşte importanţa deosebită a careului rascian, mai exact zona vestică a pieţei rezervată comunităţii ortodoxe.

Spiritul deschis şi tolerant al Timisoarei este redat cel mai bine de această piaţă.

Piața Victoriei

Piața Victoriei, fostă Piața Operei, este una din piețele centrale ale orașului Timișoara.

La polii opuși ai pieței se găsesc la nord Opera, iar la sud Catedrala Mitropolitană. Ambele construcții au ansambluri arhitecturale protejate, de importanţă istorică locală

Corso" este denumirea promenadei care porneşte de la Operă spre Catedrală, pe partea dreaptă. În trecut acesta era locul de plimbare al înaltei societăţi timişorene, bine iluminat, cu restaurante şi magazine de lux. "Surogat" este promenada opusă, pe partea stângă, şi continuare directă a străzii Alba Iulia. Aici se plimbau în trecut doar tinerii şi muncitorii.

În jurul pieței se găsesc instituții culturale - Opera Română, Teatrul Național, Teatrul Maghiar de Stat, Teatrul German de Stat, Catedrala Mitropolitană, cinematografele Timiș, Capitol și Studio, Muzeul Banatului, galerii de artă și multe magazine.

Castelul Huniade

Castelul Huniade este un monument istoric și cea mai veche clădire din Timișoara.

De-a lungul timpului, castelul a fost, în repetate rânduri, distrus şi apoi refăcut. Faţada îşi păstrează aspectul actual din anul 1856. Turnul castelului este de forma rectangulară, este de înălţime redusă, cu ferestre mici si terminat cu creneluri

Până la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, fostul castel regal a funcţionat ca şi cazarmă. După aceea, clădirea medievală a devenit Muzeul Banatului, destinaţie păstrată până astăzi, găzduind secțiile de istorie și de științele naturii.

Bastionul Maria Theresia

Cetatea Timișoara este o cetate istorică pe locul și în jurul căreia a fost construit actualul oraș Timișoara. Din vechile ziduri ale cetăţii Timişoara au mai rămas în prezent doar câteva rămăşiţe:Bastionul Maria Theresia”, o parte din ziduri în Piaţa 700, în care astăzi funcţionează o brutărie, un restaurant şi alte spaţii comerciale, un fragment la mică distanţă de Piaţa Mărăşti, care adăposteşte un spaţiu comercial

La bastion au loc spectacole care ilustrează diferite aspecte din trecut, cum ar fi lupte istorice, concerte de muzică medievală sau demonstrații cu arme de epocă maghiare și turcești.

Biserica romano-catolică Millenium

Biserica Millennium este cea mai mare biserică romano-catolică din Timișoara.

Biserica este construită în stil neo-roman şi este acoperită din exterior cu cărămidă crudă.

Deasupra porţii sunt asezate trei statui in mărime naturală: apostolii Petru şi Pavel, iar la mijloc Mântuitorul Cristos cu crucea. Biserica deţine o impresionantă orgă, realizată în anul 1901 de Carl Leopold Wegenstein, unul dintre cei mai renumiţi constructori de orgi din Banat. În faţa bisericii se găseşte un mic parc cu bănci lemn, de unde se poate admira impunătoarea biserică Millenium şi de a face un popas înainte de a explora în continuare Timişoara.

Parcul Rozelor

Situat în centrul oraşului, Parcul Rozelor reprezintă una din atracţiile Timişoarei. Faima Timişoarei de oraş al parcurilor sau oraş al trandafirilor este în mare măsură datorată acestui parc.Acest parc este foarte întins, iar vegetația este extrem de bogată. În parc se organizează numeroase evenimente culturale, ca Festivalul Inimilor (festival internațional de folclor), Festivalul Folclorului Minoritatilor Etnice și chiar și Festivalul Gastronomic

Muzeul Satului Bănățean

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara este singurul muzeu cu profil etnografic din România care cuprinde centrul civic al satului, format din Primărie, Biserică, Școală, Casă Națională (cu destinație culturală) și birt, în care se desfășoară majoritatea activităților cultural-educative și științifice ale unei localități. Muzeul Satului Bănăţean constituie o pagină deschisă din istoria Banatului și tot ceea ce este mai caracteristic civilizaţiei şi culturii tradiţionale din vestul României. Aici pot fi admirate construcţiile autentice din lemn, piatră, lut, achiziţionate din satele Banatului, demontate şi construite în muzeu. Casele au, în general, două sau trei camere de locuit. In muzeu se întalnesc case acoperite cu paie sau şindrilă, case de ţărani şi case de meşteri olari, un atelier de rotărie şi o seamă de instalaţii tehnice tărăneşti – mori, văiugi, oloiniţe.

Cramele Recaș

Turismul viticol este în creștere și atrage din ce în ce mai mulți turiști. Cramele Recaş sunt printre cele mai complete crame din ţară. Aici numărul turiștilor iubitor de vin de Recaș depășește cu mult 20.000 de turişti pe an. La început, majoritatea erau străini, dar acum cramele au trezit interesul și turiștilor români. Un punct forte al vizitei este „trezoreria”, un spațiu întunecos de-a lungul unui coridor, unde să păstrează în condiții controlate vinuri depozitate aici de persoane particulare. Pentru turişti se organizează degustări, se prezintă tehnologia de vinificație, se organizează tururi ale podgoriilor etc.

Fabrica de Bere

Fabrica de bere Timișoreana este prima fabrică de bere înființată pe teritoriul României și a fost una dintre cele mai productive din întreaga țară prin performanța mașinăriilor cu care a fost dotată. Pe parcursul timpului câștigă mai multe premii pentru bere, lucru care-i încurajează să se perfecționeze. În prezenr, berea de la această marcă este în topul celor mai consumate și bune din țară.


din Timișoara

/

România


Orasul: Timișoara


Codul orasului: TSR


Tara: România


Codul tarii: RO



Din Timișoara -
Decolarea Spre:

Spre Timișoara -
Decolarea Din: