din Stuttgart

Bilete de avion Stuttgart (STR), Germania - Chisinau. Rezerva online

Bilete avion Stuttgart (STR), Germania - Chisinau. Rezerva online


Stuttgart, capitala statului Baden-Württemberg din sudul Germaniei, se află într-un bazin închis de livezi și dealuri acoperite de pădure.

În partea de jos a văii, veți găsi râul Neckar și partea mai veche a orașului, cu frumoase clădiri istorice și case urcând ușor pe versanții din jur.

În locurile în care dealurile se ridică puțin prea abrupt, predomină zborurile de trepte sau benzile treptate, oferind oportunități nesfârșite pentru călătorii aventuroși de explorat. În afară de a fi un important centru de creștere a fructelor, districtele orașului Berg și Bad Cannstatt sunt locul unde veți găsi cele mai productive izvoare minerale din Europa după cele din Budapesta. Stuttgart este, de asemenea, renumit ca leagănul industriei de automobile din Germania și este găzduit de sediul central al Mercedes-Benz și Porsche.

ATRACȚII TURISTICE DE TOP

Ce să vizitați și unde să mergeți

Staatsgalerie Stuttgart

Staatsgalerie Stuttgart găzduiește una dintre cele mai bune colecții de artă din Germania și este unul dintre cele mai vizitate muzee din țară. Cel mai bine cunoscut pentru colecția sa superlativă de picturi din secolul al XX-lea, muzeul se mândrește, de asemenea, cu colecții impresionante de artă renascentistă germană, precum și de maeștrii olandezi și italieni din secolele XIV-XIX. Cele trei clădiri care alcătuiesc Staatsgalerie sunt la fel de interesante ca și colecțiile sale. Clădirea originală, Alte Staatsgalerie (sau vechea galerie), a fost proiectată în stil neoclasic U-Bahn și a fost deschisă în 1843. Adjoining este Neue Staatsgalerie (noua galerie) a lui James Stirling, adăugată în 1984 și o capodoperă a arhitecturii contemporane. Caracteristica centrală a clădirii este rotunda, închisă de trei aripi cu acoperișuri proiectate să admită lumina. Cea mai nouă structură a fost adăugată în 2002, o clădire cu cinci etaje, care găzduia Departamentul de tipărire, desene și fotografii. Excursii arhitecturale ale Staatsgalerie sunt foarte recomandate.

Muzeul Mercedes-Benz

Stuttgart a avut o aventură lungă de dragoste cu automobilul, care își poate găsi rădăcinile încă din 1887, când Gottlieb Daimler și Wilhelm Maybach au creat un magazin aici. Unul dintre punctele forte ale oricărei vizite în oraș trebuie să fie minunatul muzeu Mercedes-Benz cu exponatele sale legate de dezvoltarea automobilului. Atracțiile stele sunt, totuși, mai mult de 160 de vehicule (sunt disponibile tururi gratuite audio). Uzina de motoare diesel din apropiere Untertürkheim din apropiere este, de asemenea, deschisă pentru excursii și Muzeul Porsche, cu colecția sa rafinată de peste 300 de vehicule restaurate, merită de asemenea o vizită.

Shopping în Schlossplatz

Expansiv Schlossplatz este foarte mult punctul focal pentru vizitatori și localnici. Înconjurat de clădiri date de rolul trecut al orașului Stuttgart ca o capitală ducală și regală, în centrul acestui vast spațiu deschis se află grădinile minunate și coloana jubiliară, ridicată în 1841 pentru a comemora 25 de ani de domnie a regelui William I. Aici, de asemenea, veti gasi o banda din fonta (1871); o serie de piese de sculptură modernă de Calder, Hrdlicka și Hajek; și o fântână minunată. În partea de nord-vest a pieței se află secolul al XIX-lea Königsbau cu coloniaș și arcade de cumpărături, iar la sud - vest, pe teren mai înalt, Kleiner Schlossplatz cu numeroasele magazine de tip boutique și restaurante.

Neues Schloss și Altes Schloss

Domina Schlossplatz este Neues Schloss sau Palatul Nou. Construită în stil baroc târziu și finalizată în 1807, palatul - o dată pe casă pentru foștii regi - este acum folosit de guvernul de stat. În timp ce excursii sunt disponibile numai printr-un aranjament special, doar mersul pe jos în fațada mare a clădirii este suficient de impresionant.

Nu departe și, de asemenea, în Schlossplatz, se află masivul Altes Schloss sau Castelul Vechi. Deși își poate urmări rădăcinile înapoi în secolul al X-lea, clădirea existentă împreună cu curtea pitorească arcadată au fost construite între 1553-78. Astăzi, structura impresionantă găzduiește Württemberg Landesmuseum cu colecția sa fină de artă medievală, instrumente muzicale, ceasuri și ceasuri, precum și bijuteriile din coroana din Württemberg. În aripa de sud se află biserica de palat din secolul al XVI-lea, unde veți găsi mormintele unor faimoși locuitori și regalități.

Capela Sepulchral pe dealul Württemberg

Coborât deasupra Württembergului, cu vedere spre Stuttgart și valea Neckar, se află capelă de înmormântare a reginei Katharina, ridicată de regele Wilhelm I ca monument al soției iubite după moartea sa prematură. Construită între 1820 și 1824, această frumoasă structură, cunoscută local ca Grabkapelle, constă într-o rotundă în formă neoclasică, inspirată de Pantheonul de la Roma (este și locul în care este înmormântat chiar Wilhelm). Mergeți bine în plimbare, deoarece veți fi răsplătiți cu cele mai spectaculoase vederi ale orașului.

Wilhelma Grădina Zoologică și Botanică

Numit după un palat în stil maur, construit în 1842, grădina zoologică și botanică Wilhelma este o atracție unică. Frumos amenajat cu numeroase sere, case de animale și un acvariu, Wilhelma a crescut de la un fost refugiu regal, devenind grădini zoologice și botanice din Stuttgart, atrăgând peste două milioane de vizitatori pe an. Modelați (deși liber) pe faimoasa arhitectură maghiară din Alhambra din Granada, Spania - de aici, porecla locală a Alhambrei de pe Neckar - grădinile sunt minunate de explorat, la fel ca și atracțiile animalelor, un punct culminant fiind noua Casa Ape. Cu toate acestea, facilitatea are peste 8.000 de animale din aproximativ 1.000 de specii, pe lângă colecția sa impresionantă de plante.

Schloss Solitude

Deși se află la câțiva kilometri în afara centrului orașului Stuttgart, Schloss Solitude - cunoscută și sub numele de Palatul Solitude - este o atracție care trebuie văzută. Construit pentru Ducele Karl Eugen în 1763, acest palat spectaculos conține multe apartamente de stat fin și interiorul său minunat, proiectat într-un stil vechi de tip Rococo / timpuriu neoclasic, vă va face să doriți să stați puțin în timp ce vă umeziți în splendoarea sa. Printre lucrurile importante se numără pavilionul bine conservat, cu camerele sale decorative, precum și Sala Albă, cu acoperișul frumos găurit, frescele și picturile de tavan. Afară, pe lângă terenurile bine întreținute, veți dori să vă plimbați de cel puțin o parte din Solitude Allee, un drum de 13 kilometri care unește Palatul Palatului Rezidențial Ludwigsburg și oferă priveliști splendide ale câmpiilor Württemberg. Intrarea la Schloss Solitude este posibilă numai ca parte a unui tur cu ghid (pentru excursii în limba engleză, vă rugăm să contactați atracția în prealabil).

Parcul Killesberg și Turnul

Inaugurat inițial în 1939, ca parte a unui mare spectacol horticol, Killesberg Park este un spațiu deschis de 123 de hectare, care este distractiv de explorat. Multe dintre structurile văzute astăzi datează din perioada de dinainte de război și sunt încă folosite pentru spectacole de flori și alte evenimente. Una dintre cele mai populare caracteristici originale este căile ferate Killesberg, o cale ferată cu ecartament îngust care oferă excursii distractive în jurul parcului în timpul verii (așteptați pentru motorul cu aburi), în timp ce cea mai recentă atracție este spectaculoasa Turnul Killesberg, un turn de observare de 40 de metri înălțime, cu priveliști excelente asupra parcului și a împrejurimilor sale. Dacă sunteți aici în iulie, asigurați-vă că vizitați Lichterfest Stuttgart, un festival în care mii de felinare sunt folosite pentru a decora parcul.


din Stuttgart

/

Germania


Orasul: Stuttgart


Codul orasului: STR


Tara: Germania


Codul tarii: DE


Aeroporturi:


Din Stuttgart -
Decolarea Spre:

Spre Stuttgart -
Decolarea Din: